Author: Nora Roberts

Nora Roberts: Come Sundown

Ismét eljött a nyár eleje, amikor rendszerint megjelenik egy Nora Roberts önálló regény, ami többnyire a romantikus rejtély kategóriába esik. S akárcsak az elmúlt három évben, most is olvasás helyett a hangoskönyvet választottam, s nem bántam meg. Komolyan, eddig mind a három könyvet, amit így tettem magamévá (A hazug, Megszállottság, s most ez is), bármennyire..

Read more

2017-es nagy nyári könyvajánló II.

Tavaly készítettem nyári olvasmányajánlót három felvonásban, amelyekbe elsősorban olyan bejáratott könyveket válogattam be, amiket már olvastam és tiszta szívvel ajánlottam kikapcsolódásra. Mert a nyár olvasásra termett, s bármi nyári könyvvé, sőt strandkönyvé lép elő, ha az ember június 1 és augusztus 31 között olvassa el (strandkönyv, ha ugyanezt a strandon teszi). Idén annyiban változtatok az..

Read more

Nora Roberts: The Obsession

Nora Roberts neve azt hiszem megkerülhetetlen, s nem csak a romantikus, bűnügyi történetei miatt, hanem mert a világ egyik legnépszerűbb és legtermékenyebb írója, a nyolcvanas évek óta ontja magából a történeteit és igazából az a különlegessége, hogy meg tud újulni. Ráadásul miután kinőtte magát a Harlequin istállóból rengeteg krimije, romantikus rejtélye sokkal szélesebb körben éri el..

Read more

Nora Roberts: The Witness

Ha már annyira vágytam egy jó kis igazi romantikus rejtélyes regényre, akkor a nagyasszonyhoz fordultam. Amúgy is az elmúlt pár évben tőle nem is olvastam, csak az alteregójától, pedig mindig igyekszem beszerezni az önálló regényeit, amiket még mindig évente bocsát ki. Igaz, mostanában nem kaptak túl jó kritikákat a könyvei ezért csak porosodtak a polcomon,..

Read more

Halálos hármas

Ha jól belegondolok, közel másfél évvel voltam lemaradva J.D. Robb sorozatával. Persze mindig megvettem az aktuális kötetet, de csak tologattam így lehetett, hogy már hármat felhalmoztam olvasatlanul és kezdett zavarni. Közben pedig a húgom is, aki szintén kedveli a regényeket mindig kérdezgette, hogy van-e már új rész, elolvastam-e és adom-e már kölcsön neki. Úgyhogy most..

Read more

Nora Roberts: Tribute

A Tribute már megint egy olyan regény, amiben Nora Roberts megmutatja, mit tud, miért olyan népszerű, hogy most már a New Yorker is készített róla egy elemzést. Meg lehet hallgatni egy podcastot is amint a cikk szerzőjével beszélgetnek, aki jól felkészült a témájából és még a Smart Bitchektől is idéz. Cilla McGowan harmadik generációs színésznő..

Read more

Nora Roberts: The Pagan Stone

A könyves/olvasónaplós blogokat írók között eléggé egyedül vagyok azzal, hogy szeretem Nora Robertset. Aminek egyértelműen azt tudom be, hogy itthon nagyon lekezelik a romantikus regényeket és úgy bánnak vele, mint a szeméttel. Nem mondom, hogy nincs közöttük sok szörnyűség, jómagam is nem egyszer nyúltam mellé e témában. Nem hinném, hogy véletlen lenne az, angolszászoknál mennyire..

Read more

Nora Roberts: The Hollow

A második rész persze majdnem ott folytatja ahol az előző befejeződött: összeállt a csapat, a démon ellen még egy kisebb csatát is nyertek hőseink. De nem lehet a babérokon megpihenni, mert tovább kell kutatni, hogyan is lehetne legyőzni a Hawkins Hollowt fenyegető veszélyt. Ugyanis az világossá vált, hogy ez év hetedik hónapjának hetedike körüli hetében..

Read more

Nora Roberts: Blood brothers

Nora Roberts trilógiáit szeretem egyben elolvasni, de legalábbis max 1-2 könyvet engedve közéjük. Úgyhogy a Sign of Seven esetében is megvártam, míg decemberben megkaptam az utolsó kötetet is, s azóta vártam, hogy hangulatom legyen hozzá. Mert van úgy, hogy egy darabig, ha már megvan a könyv nem is érdekel, hogy elolvassam, hisz tudom, megvár a..

Read more

Nora Roberts: Jégvirágos történetek

Már nem is tudom hányszor fogadtam meg, hogy Nora Roberts korai, még a Harlequinnek írt szerelmes regényeit nem olvasom el magyarul. Néha angolul se egy nagy számok, de magyarul azt hiszem gyalázat amit művel a kiadó velük. Tudom, csomószor német nyelvről fordítják, nem az eredetiből, s a germánok már tesznek rajta egy kört a maguk..

Read more

Nora Roberst: Sacred sins

A Sacred sins is azok közé a Nora Roberts könyvek közé tartozott, ami megvolt magyarul, de képtelen voltam elolvasni. Én ezt egy az egyben a fordítás hibájának tudtam meg. Ugyanis a Titkos bűnök címmel megjelent kötetet Tandori Dezső fordította még 1993-ban. Vagyis inkább elmondta a történetet a saját stílusában, ami valljuk be, nem illik egy..

Read more

Nora Roberst: Valley of Silence

A trilógia befejező részében a helyszín teljes egészében áttevődik Geall-ba, ami mintha Írország lenne egy mítikusabb középkorban megragadva. Ugyanis itt található a Hallgatás Völgye, ahol a nyár utolsó napján lezajlik az ütközet vámpírok és emberek között. Moira az uralkodó család sarja, anyja halálával mindenki arra számít, ő lesz az uralkodó, igaz ehhez ki kell állnia..

Read more

Nora Roberts: Dance of the Gods

A Kör trilógia második kötetében a felkészülés második hónapja folyik, középpontban pedig Blair Murphy, démonvadásszal. A lány családi örökségként űzi ezt a nem mindennapi mesterséget, hiszen ő Hoyt és Cian hugának vérvonalába tartozik, s apjától vette át a stafétát. Apjától, aki sose bocsátotta meg, hogy nem a fia, hanem a lánya örökölte a tehetséget, ennek..

Read more

Nora Roberts: Morrigan’s cross

Úgy látszik, a vámpíros- természetfelettis- fantasys divat Nora Robertset is megihlette. Legújabb trilógiájában a főhősök a világot és minden létező világot próbálják megmenteni egy hatalmas vámpírtól, aki összegyűjti az alattvalóit, hogy leigázza az élőket. Hoyt XII. századi ír varázsló bátyját elragadja Lilith a démon, s nem sikerül megmentenie Ciant, kis híján maga is belehal a..

Read more

Nora Roberts: The Reef

A regény megjelent magyarul is, Korallzátony címmel. sőt meg is van. De egyszerűen valamiért képtelen voltam elolvasni. Nem kötött le az eleje, pedig többször is nekiálltam. Aztán gyűjtögetve Nora regényeit beszereztem és most hogy nem volt már mit olvasnom éppen, nekiláttam. Kellemesen csalódtam, mert bár nem lesz a kedvenc regényeim között, azért nem volt olyan..

Read more