Menu Close

Nora Roberts: Morrigan’s cross

Úgy látszik, a vámpíros- természetfelettis- fantasys divat Nora Robertset is megihlette. Legújabb trilógiájában a főhősök a világot és minden létező világot próbálják megmenteni egy hatalmas vámpírtól, aki összegyűjti az alattvalóit, hogy leigázza az élőket.

Hoyt XII. századi ír varázsló bátyját elragadja Lilith a démon, s nem sikerül megmentenie Ciant, kis híján maga is belehal a harcba, azonban Morrigan istennő küldetéssel bízza meg: menjen a XXI. századi New Yorkba, s keresse meg azt az 5 embert, akikkel együtt majd a hatok körét (harcos, varázsló, boszorkány, alakváltó, tudós és az elveszett) alkotják, s felkészülnek a nagy csatára. Hoyt megtalálja halottnak hitt bátyját modern világunkban, valamint egy boszorkányt, Glenna Wardot, akit szintén a nagy feladatra jelölt ki az istennő. Együtt utaznak Írországba, hogy felkészüljenek a harcra, bevárják a másik három társukat. Közben persze többször összecsapnak Lilith-tel és alattvalóival, valamint a boszorkány és a varázsló, ahogy azt megszokhattuk Nora Robertstől, egymásba szeret.

 

3.5 Stars

1 Comment

  1. Szilvi

    Szia, nem tudom nem veszed-e rossz néven hogyha ajánlanak neked egy könyvet?! De gondoltam hátha előfordul hogy amikor nem tudsz választani akkor jól jönne egy tanács. 🙂 Hallottál már Stephenie Meyer Twilight trilógiájáról? Én nemrég fejeztem be az első részt: Twilight és nagyon nagyon tetszett. Ez is vámpíros könyv, de nem a megszokott klisékkel teli. Szilvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *