Menu Close

Nora Roberts: The Reef

A regény megjelent magyarul is, Korallzátony címmel. sőt meg is van. De egyszerűen valamiért képtelen voltam elolvasni. Nem kötött le az eleje, pedig többször is nekiálltam. Aztán gyűjtögetve Nora regényeit beszereztem és most hogy nem volt már mit olvasnom éppen, nekiláttam. Kellemesen csalódtam, mert bár nem lesz a kedvenc regényeim között, azért nem volt olyan unalmas és érdektelen a sztori, mint amire anno számítottam, s amiért abbahagytam.

Tate Beaumont tengerészeti régésznek készül, a nyarakat a szüleivel tölti és búvárkodnak, lelkes amatőrökként kincset keresnek. Egyszer aztán összetalálkoznak Matthew Lassiter-rel és a nagybátyjával, Buck-kal akik igazi roncsmentők és kicsit kalózok is. Tate apjával megegyeznek, hogy együtt kutatnak tovább, bár ez eleinte a lánynak nem tetszik, de a Lassiterek vérében van a kincsvadászat. Hamarosan nagy dologra találnak, igazi elveszett hajót fedeznek fel. S bár igyekeznek titokban tartani a rég eltűnt spanyol hajó felfedezését, hamarosan felbukkan a Lassiterek régi ellensége és tragédia vet véget mind az üzleti kapcsolatnak, mind Tate és Matt között bontakozó szerelemnek.

Évekkel később, amikor Tate már a doktorija felé tart az apja különös dolgot fedez fel. A nyomára bukkan Angelika átkára, a titokzatos nyakékére, amely a Lassiterek egyik nemezise, Matt apja halálának okozója és amiért a gazdag Silas VanDyke mindenre képes lenne.

Szerelem, kincsek, kaland a Karib tengeren. Szokásos Nora színvonal, igaz a téma még mindig nem vonz annyira, de kellemesen kikapcsolt.

3 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *