Menu Close

Nora Roberts: Blood brothers

Nora Roberts trilógiáit szeretem egyben elolvasni, de legalábbis max 1-2 könyvet engedve közéjük. Úgyhogy a Sign of Seven esetében is megvártam, míg decemberben megkaptam az utolsó kötetet is, s azóta vártam, hogy hangulatom legyen hozzá. Mert van úgy, hogy egy darabig, ha már megvan a könyv nem is érdekel, hogy elolvassam, hisz tudom, megvár a polcomon. Mivel mostanában nem igazán olvastam valami jó kis romantikus regényt, a guilty pleasure fajtából, amit nálam Nora Roberts egy az egyben beteljesít, úgy döntöttem itt az ideje, hogy így a tél végén még egy adagot ebből is beoltsak magamnak.

Az 1650-es években hatalmas leszámolás történt Hawkins Hollow-ban, s a kisváros békében élt egészen a XX. század végéig, amikor egy júliusi napon három tíz éves fiú véletlenül megbolygatta az évszázadok nyugalmat. Valami olyat hívtak életre, ami nem csak őket, de az egész várost megbolygatja. Az évek telnek, múlnak, közben a srácok felnőnek és ismét elérkezik az az év, amikor számítani lehet arra, hogy Hawkins Hollow-ra júliusban hét napig az őrület köde borul. Ugyan még csak február van, de Caleb Hawkins aki nemcsak a város alapítóinak leszármazottja de a triumvirátus egyik tagja is, már érzi, hogy a gonosz mozgolódni kezd. Ráadásul Cal épp egy írónőt vár, aki a városkában történő fura dolgokról kíván írni, s még nem döntötte el, hogyan fogja feltárni előtte az igazságot, s az is kétséges, hogy Quinn Black mennyire nyitott és fogékony a megmagyarázhatatlan dolgokra. Első találkozásukkor azonban kiderül, hogy a lány nemcsak hogy a paranormális jelenségeket elfogadja, de kísértetiesen hasonló látomásai vannak, mint a férfinek. S hamarosan még két taggal bővül az eredeti hármas, úgy tűnik, hogy hatan tudnak majd együtt szembeszállni a gonosszal, mert az már biztos, hogy ebben az évben, júliusban sor fog kerülni a nagy leszámolásra. Mert nem csak ők erősödnek, de az ördögi ellenfél is tudja fitogtatni erejét.

Nora Roberts kicsit elmozdult hát a divatirányzatoktól, hagyja a boszorkányokat és a vámpírokat, s inkább Stephen King sötétebb tónusú világába kalandozik. Többször utalást is tesz az ő műveire, csak hogy mindenki tudja, ki itt a példakép. S minden megvan a jó kis borzongáshoz: megmagyarázhatatlan gonosz, titokzatos erőkkel egy kisvárost tart markában, 7 évente 7 nap őrülettel. A sötét oldal mellett persze ott van a  Felsorakoznak hát a lányok is persze a férfiak mellé, de hogy kinek mi lesz a szerepe, az a folytatásokban derül ki.

A lényeg pedig, hogy nem csalódtam, mert bár először úgy gondoltam, a 3 kötet közé majd be-beékelek valami másikat, azonban alig csuktam be a Vértestvéreket, már vettem is elő a The Hollowt.


Kiadó: Jove
Megjelenés: 2007
Terjedelem: 336 p.
ISBN: 9780515143805

 

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *