Menu Close

Nora Roberts: The Hollow

A második rész persze majdnem ott folytatja ahol az előző befejeződött: összeállt a csapat, a démon ellen még egy kisebb csatát is nyertek hőseink. De nem lehet a babérokon megpihenni, mert tovább kell kutatni, hogyan is lehetne legyőzni a Hawkins Hollowt fenyegető veszélyt. Ugyanis az világossá vált, hogy ez év hetedik hónapjának hetedike körüli hetében a végső összecsapásra fog sor kerülni a kisváros védői és az ősi gonosz között.

Fox O’Dell 10 éves kora óta képes arra, hogy mások gondolataiba lásson. De amilyen becsületes ember, pedig a kisváros egyetlen ügyvédje, neveltetése miatt (szülei igazi hippik, a szó legnemesebb értelmében, nem az LSD szívó bagázs, hanem akik ) nem használja ki adottságát, csak 7 évente azon a 7 napon, amikor ezzel életeket menthet. Layla-ról kiderül, hogy hasonló képességekkel rendelkezik, szóval a közös cél érdekében Fox próbálja tanítani arra, hogyan használhatja ki az adottságait. Közben állást is biztosít a lánynak, így annyira szoros kapcsolatba kerülnek, hogy előbb utóbb az a bizonyos szikra is kipattan.

Közben meg persz a gonosz tovább támad, a kis csapat pedig megpróbálja kitalálni, mit tehetnének annak érdekében, hogy megerősödjenek: kutatják a múltat, hogy útmutatást kapjanak: mihez kezdjenek azzal a három részre szakadt kővel, ami a férfiak birtokában van már 21 éve.

Nora Robertset azt hiszem számomra főleg az emeli ki a romantikus regényírók tengeréből, hogy nála a férfiak nem csak papírmarsé figurák, valami sablonra megírva. Nála hús-vér alakok és néha úgy ír róluk, hogy szerintem ha pasi olvasná mondjuk a férfibarátságról szóló részeket, még ő is megnézné a borítót: tényleg ezt egy nő írta? Ebben a trilógiában pedig a férfiaké a főszerep, a történetet ugyan a nők érkezése mozdítja előre, de minden rész a triumvirátus 1-1 tagjára összpontosít, s szinte fordított a séma: itt nem a lányok szemszögéből vagyunk tanúi az érzelmi szál kibontakozásának, bonyolódásának, hanem a férfiéból. Ami itt például különösen jó volt, mert itt például Layla alakja teljesen hidegen hagyott. Szerintem a jelleme nincs is nagyon kibontva, viszont Fox szemszögéből nézve, s rajta keresztül értelmezve a nő reakcióit teljesen hihetővé válik kettejük kapcsolata.


Kiadó: Jove
Megjelenés: 2008
Terjedelem: 336 p.
ISBN: 9780515144598

3 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *