Menu Close

Nora Roberst: Valley of Silence

A trilógia befejező részében a helyszín teljes egészében áttevődik Geall-ba, ami mintha Írország lenne egy mítikusabb középkorban megragadva. Ugyanis itt található a Hallgatás Völgye, ahol a nyár utolsó napján lezajlik az ütközet vámpírok és emberek között.

Moira az uralkodó család sarja, anyja halálával mindenki arra számít, ő lesz az uralkodó, igaz ehhez ki kell állnia az utolsó próbát, vajon az istenek is úgy gondolják-e őt illeti az ország kardja. Miután visszatér országába bizonyítani próbálja népének, hogy helyt tud állni a harcmezőn csakúgy mint a trónon. Miután kihúzza a kardot a kőből és megkoronázzák, egyre több dolga lesz, mint uralkodónak, s kevés ideje jut kedvenc hobbyjára, az olvasásra, tanulásra. Ráadásul nem mindenki veszi jó néven udvarában, hogy egy vámpírba szerelmes. Cian már élt vagy ezer évet de sose volt szerelmes, Geall uralkodójának azonban nem tud ellenállni, holott tudja, lehetetlen együtt maradniuk, vámpír volta hosszú távon csak megrontaná a kapcsolatukat.

Közben pedig a végső ütközetre készül Geall népe és a kör, csakúgy mint Lilith és szolgái.

Nora Robertsnek azért megint sikerült egy jó trilógiát kerítenie. Most talán legkevésbé az első rész párosa és kapcsolatuk volt kidolgozva, talán mert sok egyébbel kellett foglalkozni ott a történetben: szereplők, helyszínek, feladatok, történetek. Mindenesetre kellemes olvasmány volt, az írónő kirándulása a fantasyba megint csak jól sikerült.

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *