Menu Close

2020-as féléves összegzés

Mivel az elmúlt pár évben már jól álltam félévkor is az olvasmányaimmal, megcsináltam azt az irányított kérdéssort, amivel visszatekinthettem az elmúlt 6 hónap könyveire. Havi összegzéseket nem szoktam ugye csinálni, mert valahogy sosincs rá időm, meg kedvem se, de ez a félévezés nincs olyan sűrűn, hogy ne untassam vele magamat meg az olvasókat.

Idén gondolkodtam azon, hogy megcsináljam-e, ugyanis március óta szinte alig olvasok. Míg az előző években ilyenkor már sok könyvvel jártam a félévi terv előtt, most 4-gyel le vagyok maradva. Csak 33 könyvet olvastam el eddig és még mindig nem tért nagyon vissza az olvasási, blogolási kedvem. Pedig aztán mindent kipróbáltam, még egy 30 napos könyves kihívást is az Instagramon, hogy hátha az visszaterel a betűfaláshoz, de még mindig csak tapogatózom. S másokkal ellentétben az olvasási szintemet nekem most nagyjából a kötelezők tartják épphogy csak fenn: esti mesék és blogturnék. Úgyhogy én most már tuti, azok közé tartozom, akiknek az, hogy márciustól itthonról kellett dolgozni, háztartást napi szinten rendben tartani két általános iskolással, bár rengeteg új dolgot hozott (főzés napi szinten, sok séta a környéken stb.), a régiek közül soktól elvette az időt/kedvet. Meglátjuk, hogy milyen lesz az év második fele.
De addig is jöjjenek a kérdések (tag-ek lánykori nevükön de én azt nem szeretem) amiket már 2017-ben, 2018-ban és tavaly is használtam.

1. A legjobb 2020-es olvasmányod.

Idén eddig csak egy könyvre adtam 10 pontot és az is képregény volt, szóval ez is sokat mond az olvasási kedvemről 🙂

2. A legjobb folytatás, amit 2020-ban olvastál.

Idén szinte csak esti mesében olvastam folytatást. Viszont a Mazsola és Tádé még mindig nagy kedvenc 🙂 Szerintem sokkal jobb mint pl. az előző rész, a Megint Mazsola.

3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél.

Lori Gottlieb könyvéről csak jókat hallottam, nagyon örülök, hogy magyarul is megjelenik. Mondjuk szerintem pont az a legkevésbé érdekes belőle, hogy tévésorozat is készül.

4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.

Uj Nick Hornby. Ennyi 🙂

5. Legnagyobb csalódás.

Annyira vártam ezt a regényt már évek óta. De nagyot csalódtam, mert idegesítő volt így aztán még a jó ötleteket se tudtam értékelni benne.

6. Legnagyobb meglepetés

Piszkálta nagyon a fantáziámat, mégse gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog ez a regény.

7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új)

Nagyon intenzív élmény volt Megan Abbottot olvasni. Szeretnék még többet tőle.

8. Legújabb könyves szerelem

A Book Riot könyves naplója, ami az olvasónaplót ötvözi a Bullet Journallal.

9. Legújabb kedvenc karakter

Charlotte Holmes 🙂

10. Egy könyv, amin sírtál.

Majdnem azt írtam, hogy nem volt, de aztán eszembe jutott ez a gyöngyszem.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett.

Igazából Linda Holmes regénye tavaly volt nagy kedvencem. De boldog vagyok, hogy megjelent magyarul és most éppen újraolvasom.

12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál.

Nem mondom, hogy tökéletes volt, de szórakoztató. Egy egész Popkult, csajok, satöbbi adást szenteltünk neki 🙂

13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.

Nem sokból tudtam idén válogatni, de Shaun Bythell könyvéről nagy örömmel írtam.

14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál).

Ez a borító csodás.

15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?

16. Kiket jelölsz?
Tavaly azt ígértem, hogy kihagyom ezt a kérdést 🙂

Akik meg eddig már megtették és kitöltötték azok összefoglalóit itt lehet elolvasni: Dóri, Anett, Nita, Ilweran, Pupilla

9 Comments

  1. PuPilla

    Remélem, hogy visszatér majd az olvasási kedv, lendület hamarosan!
    Én is ki fogom tölteni, jó a félévet összegezni, és az éves összegzésnél visszanézni, változott-e, hogy mi volt a legjobb, legrosszabb. 🙂 Hoz-e újat a második félév?
    A Book Marksba bele lehet valahol nézni, hogy milyen is belül?

  2. Dóri

    Minden tiszteletem a kisgyerekes szülőké! Remélem az ősz könnyebb lesz és nem kell újra átélnünk ezt. Addig is kevesebb, de igazán jó könyveket kívánok neked. A Hugicámat én is idén olvastam, Evvie Drake-et pedig miattad vettem ki a könyvtárból 🙂

    • Lobo

      Köszi 🙂 remélem Evvie Drake tetszeni fog, én is a héten elmentem a könyvtárunkba és nagyon örültem, hogy kint volt az újdonság ajánló polcon 🙂

  3. Heloise

    Lucy Strange <3 ez a regénye engem is megríkatott!
    Ó, a Beth Patillo könyvért nagy kár, pedig olyan ígéretesnek tűnt. 🙁
    Az Emma adaptációval meg én vagyok lemaradva, mint a borra való, de remélem, hamarosan sorra kerül nálam is, nagyon kíváncsi vagyok rá – lehet egybekötöm én is egy Emma újraolvasással, amúgy is elég mostohasorsú regény ez nálam a többi Austen regényhez képest.
    Kívánom, hogy minél hamarabb visszatérjen az olvasási kedved! Sok klassz könyvet kívánok még az év hátralevő részére 🙂

    • Lobo

      Gondolkoztam azon, lehet, hogy ha a megjelenése környékén olvasom Beth Patillot, amikor még nem volt annyi jobb Jane Austenhez kapcsolódó egyéb könyves élményem talán jobban betalált volna…

      Köszi a biztatást itt is 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *