Menu Close

Könyvmoly ajándékok

Ugyan az év során folyamatosan gyűjtöm a jópofa, könyvmolyoknak szóló ajándékokat, de azért így Karácsony előtt szeretek párat kiemelni közülük. Igyekeztem most is olyanokat hozni, amiket vagy ötletnek lehet használni, vagy könnyen és gyorsan még mindig beszerezhetők/elkészíthetők.
A könyvajánlást szokás szerint már elvégeztük a Popkult, csajok, satöbbi december 9-i adásában, ahol a nyomtatott kötetek mellett Brigi például olyan dolgokat osztott meg, amikkel egy fenntarthatóbb ünnepet is tarthatunk:

A korábbi évek gyűjteményeit is meg lehet itt találni:

Illetve van egy Pinterest tábla, ahol ezeket év közben gyűjtöm, de most jöjjenek az idei év felfedezettjei.

Rögtön kezdjük idén is egy társasjátékkal (tavaly ugye a Titokzatos könyvtárat ajánlottam, ami most ismét kapható), idén pedig megjelent magyarul is a Harry Potter: Roxforti csata társasjáték, ami elvileg 7 féle játékot is tartalmaz. Azt hiszem, ehhez több magyarázat nem is kell 🙂

Játékboltokban még kapható könyvtáras Puzzle is. Van 1000 darabos, de ebből a Könyvtárasból létezik egy extra 18000-es változat is (mondjuk az ára is olyan:) Van amelyik Bizarr könyvtár, van amelyik Komikus könyvtár néven fut, a képen a Mágikus könyvtár van.

Bár lehet, hogy már nem érkezik meg az ünnepekre, de kapható ebben az Etsy boltban régi könyv illatú szappan, tusfürdő is.

Sőt az Etsyn lehet kapni mindnenféle digitálisan letölthető képet, amelyeket csak ki kell nyomtatni és bekeretezni, s volila máris kész az olcsó gyors ajándék. Például ezt a Jane Austenest, de a Bookishly Ever after boltjában még egyéb idézetes, könyves illusztráció is kapható.

Az olvasónaplók, olvasmányvezetők nyomtatott formában még mindig menők, nem csoda, hogy a tavalyi után Szabados Ágnes idén is kiadott egy újabb változatot.

De sok könyvmoly vezeti az olvasmányait Bullet Journal-ban, vagy egyszerűen a naptárjában. Nekik lehet letölteni, kinyomtatni olvasmánykövetőket.
Ilyet:

Vagy ilyet:

Remélem idén is sikerült ötleteket adni.

2 Comments

  1. Heloise

    A Roxforti csata megvan nekünk – igaz, angolul – és tényleg szuperjó deck-builder típusú játék, sokszor újrajátszható és egyáltalán nem könnyű olykor. A “7 játék” valójában a 7 nehézségi szintet jelöli, mi eddig a 6. szintig jutottunk. Az a tapasztalatom, hogy két embernek ideális játék, 4 ember esetén már kicsit lassú, kevésbé izgalmas.

  2. Lobo

    Ohh, köszi, hogy mondod, néztem a magyar leírásnál volt, hogy 8 éves kortól van ráírva a dobozra, de inkább 11 éveseknek ajánlják 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *