Menu Close

Karácsonyi ajándékok

A könyvbarátnak legjobb ajándék persze a könyv, de az az igazság, hogy már én is úgy vagyok vele, inkább megveszem magamnak amit szeretnék, ha valaki mégis könyvet adna, akkor nem kérek meglepetést, hanem adok egy listát, amiből lehet válogatni. Ugyanitt: könyvutalványt is elfogadok. Viszont van egy csomó olyan cucc, amit szívesen fogadnék ajándékként, s ami így vagy úgy kapcsolódik a könyvekhez. Szóval most ezek közül szemezgetnék, hogy mik azok a dolgok, amiket szívesen látnék a karácsonyfa alatt, s valamennyire közük van az irodalomhoz, az olvasás szeretetéhez. Szerintem a családban, baráti körben lévő könyvmolyoknak mindenképp lehet innen ötletet meríteni. Nekem kb. bármelyik jöhet:)

bookjournalBiztos van olyan ember, aki nem könyves blogot vezet, viszont szereti feljegyezni, hogy mit olvasott, s milyen gondolatai vannak róla. Na nekik való a Moleskine Book Journal-ja. Amelyben fel lehet jegyezni az olvasmányokat, listát vezetni kívánságokról, stb. Mivel a Moleskine elég sok helyen kapható, nem nehéz beszerezni itthon se (Alexandra áruházak, Írók boltja, Kes Papír üzletek, pl.) De persze rengeteg más könyvnaplót is lehet találni szerte a neten.

kindletokAkinek van e-könyv olvasója, annak lehet adni mindenféle tokokat. S ehhez se kell külföldről beszerezni semmit, mert elég csak rákeresni a Meskán arra, hogy Kindle és rengeteg kézműves tok tűnik fel. Ha az ember ismeri a másik olvasójának méreteit, akkor ahhoz viszonyítva is válogathat. (A képen látható tokot itt lehet megvenni)

konyvgyertyaAz e-könyv olvasók ellen ugye a legnagyobb kifogás az, hogy nem lehet a könyvek illatát érezni. Nos, ez a gyertya gondoskodik arról, hogy az epubot lapozgatva is úgy érezzük, mintha egy könyvtárszobában lennénk.

halottirokUgyanezt az illatot magunkra is vehetjük, a Dead Writers (Halott írók) Parfűmmel, amit ebben az Etsy boltban lehet beszerezni. Úgyhogy bárhova megyünk, olyan, mintha magunkkal vinnénk a könyvtár illatát.

Jane Austen action figureAki meg az asztalára szeretne valamit, annak íme a Jane Austen action figure (s még kapható ugyanitt Edgar Allan Poe meg Shakespeare is), de lehet venni Jane Austen sebtapaszt és illatosítót is.

Go away I'm reading bagA Literary Gift Companynak meg kb. az összes terméke olyan, amit szívesen kapnék illetve adnék ajándékba. Nem is tudom, mit ajánljak, talán a személyes könyvtárkészletet, vagy a jópofa bögréket, táskákat? De náluk is vannak e-könyvolvasó kiegészítők, olvasónaplók, ékszerek sőt könyvekkel kapcsolatos könyvek is.

shquoteKönyves ékszerekből is lehet egy csomót találni, ha valaki inkább az ilyesmit kedveli. Vannak teljes könyvekkel kapcsolatos szettek (fülbevaló, nyaklánc, karkötő kombók), vagy olyan karkötők, fülbevalók, medálok, amiken könyves idézetek vannak. (A legnagyobb választékot itt találtam: http://www.etsy.com/shop/JezebelCharms)

exlibHa van olyan, aki komolyan veszi a magánkönyvtárát, annak lehet Ex-librist is adni. Amit lehet terveztetni, de DIY is elkészíthető, etikett matricák és MS Word segítségével. Vagy lehet rendelni pecsétet is, s azzal örömmel bélyegezheti fel a gyűjteményét bárki. (A kép egyébként az egyik kedvenc Ex-Librisem, a munkahelyemen találtam egy könyvben).

dragon_ear_wrapA Literary Gift Company mellett meg még találtam egy másik boltot is, ahonnan szintén nagyon nehéz lenne választanom. Mi a menőbb?  A Hobbit-láb zokni vagy Fecsegő poszáta kitűző? Esetleg a varázspálca, mint távirányító? Szóval aki egy kicsit geekesebb ajándékon töri a fejét, annak ott a ThinkGeek oldal. Nekem persze személyes kedvencem a mellékelt sárkányos fülbevaló.

wizardTovábbá még lehet mindenféle könyvekkel, irodalommal, könyvtárakkal kapcsolatos ruhaneműket is fellelni a neten. Elég csak rákeresni a meskán vagy az etsy-n, esetleg a cafepress oldalon, de saját magunk is tervezhetünk pólókat. Ha valaki nagyon trendi akar lenni, annak persze a Threadless az ajánlott forrás. Megint egy személyes kedvenc innen is a Félszerzet és a varázsló.

 

Nektek is vannak ilyen könyvekhez kapcsolódó, de nem könyves ajándék vágyaitok?

2 Comments

  1. Pingback:Visszatekintés: 2013

  2. Pingback:Ajándékötletek könyvmolyoknak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *