Menu Close

Ha nem könyvet szeretnél ajándékozni

Most már az is hagyománnyá válik, hogy összeszedem az internetről, hogy milyen nem könyv típusú dolgokat lehet ajándékozni a könyvmolyoknak. Néha gondolok arra, hogy talán korábban kéne ezt a bejegyzést tenni, főleg a mai postai viszonyoknál, mert a legtöbb mondjuk külföldről rendelhető cucc már nem játszik, de igazán el lehet menteni ezeket a postokat, mert könyvmolyoknak nem csak Karácsonykor lehet könyves témájú ajándékot adni, de mondjuk a születésnapjukra is 🙂 Éppen ezért szerintem érdemes a korábbi ötleteimet is nézegetni, mert nagy részük még mindig kapható és egész évben lehet válogatni belőlük:

Úgyhogy most a fentiek mellett még néhány ötletet hoznék, pár még akár az idei karácsonyfa alá is odafér.

A Bookriot elvégezett egy nagyon hálás feladatot, összegyűjtött 50 féle, ingyenesen letölthető könyvjelzőt, amiket csak ki kell nyomtatni. Meg lehet ötletet meríteni saját könyvjelzők gyártására is.

Az ex libris pecsétek is még mindig a szívem csücskei és most találtam egy magyar oldalt is (Artistamp), ahol nagyon aranyosak vannak, de akár saját tervezést és ötletet is megvalósítanak.

A könyves idézeteket tartalmazó képek készíthetőek sk is, aztán szépen bekeretezve kiváló ajándékok lehetnek. De persze lehet venni is őket, meg inspirálódni:

Sok könyvmoly szereit naptárjában, határidőnaplójában vagy Bullet Journaljában is vezetni az olvasmányait, ehhez lehet matricákat gyártani, vagy vásárolni is az internetről. Az etsyn persze ehhez is van egész sokféle minta:

Könyvmolynak simán lehet ajándékozni könyves meglepetésdoboz előfizetést is. Főleg, hogy most már itthon is van aki ezt a szolgáltatást tolja, bár még mindig elsősorban YA kedvelőknek ajánlott a Book a Sloth club.

A könyves témájú ékszerek szerintem még mindig menők:

De ha szétnézünk rengeteg vászontáskát és bögrét is találunk könyves mintákkal, idézetekkel, de ugyanez igaz a telefon tokokra is.

Ezekből az ajándékötletekből folyamatosan gyűjtögetek a Pinterest oldalamon is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *