Menu Close

Karácsonyra könyvmolyoknak

A könyvmolyoknak a könyv mellett még egy csomó mindent lehet ajándékba adni. Ezekből már pár éve válogatok rendszeresen, legtöbb dolog, amit 2013, 2014 vagy 2015 decemberében ajánlgattam, még most is aktuális lehet. Ráadásul olyan párosításokat is találhatunk az interneten, ami a könyvbarát ismerős, családtag esetleg másik hobbiját, érdeklődési körét is magába foglalja.

Például a könyvek mellett sokan szeretnek teázni. Főleg hideg időkben. Úgyhogy jó ötlet lehet a könyvborítós teás doboz feltöltve a kimondottan az adott műhöz válogatott teafűvel. (novelteatins.com)

noveltea

Hasonlóan a teát és az irodalmat párosítja ez a kanadai eladó is az Etsyn (First Edition Tea Co)

1edteaA szépségápolás se áll távol a könyvmolyoktól, úgyhogy nekik lehet adni például mindenféle irodalmi utalású fürdős dolgot (könyv alakú szappant, kedvenc regény inspirálta habfürdőt vagy fürdősót.) A Book Lover’s Bath Product-nál egész sokféle dolog kapható.

konyvszappan

Vannak irodalmi ihletettségű körömlakkok is. (Literary Lacquers)

lakkok

Találhatunk Mrs. Bennetnek is ajánlott nyugtató balzsamot:

mrsbennetbalzsamaDe ebben a boltban sok történelmileg hiteles receptekből készült szépségápolási cikk is kapható (pl. fürdősók, illóolajak stb.)

És ha már az illatoknál tartunk, akár a mellékhelyiségben is irodalmi stílusban oszlathatjuk a szagokat. (Blueq)

nosht

Egy bolt, ahol minden megtalálható, amit egy könyvmoly szeretne: https://gonereading.com/ Kedvencem az egyik 1000 darabos kirakó: puzzle
A koreai típusú írószereket árusító boltomban (ahol rengeteg pénzt tudnék elkölteni) is van többféle olvasó embereknek kedvező ajándék, például igazi könyves könyves lámpa:

konyvlampa

De még mindig lehet jópofa könyvjelzőket, táskákat, ruhákat is adni könyves motívumokkal.

És végül egy offline olvasónapló, vagy csak jegyzetfüzet, ahol tényleg kedvenc regényeink sorai közé írhatunk, ugyanis vonalak helyett apró betűs szöveg van idézetekkel, szamárvezetőnek. (Novel Journal)

noveljournal

Egyébként ezek közül van, amit DIY is elkészíthet az ember, szóval érdemes ilyen szemmel is nézelődni. Például letölthető keresztszemes mintából ilyet lehet készíteni:

liveread

További ötleteket folyamatosan gyűjtöm a Pinterest oldalamon is.

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *