Menu Close

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.

Utolsó állomásához érkezett a nyári könyvajánlóm, s mivel kicsit szerveztem a három etapot aránylag egymáshoz közel adom le, hogy később könnyebben visszakereshető legyen. Az első részben az ifjúságnak ajánlottam olvasnivalót ovis kortól az fiatal felnőttekig, a másodikban a szórakoztató irodalomra fókuszáltam (krimi, thriller, romantika, sci-fi és fantasy). Most pedig a harmadikban a vaskosabb dolgokra fókuszálok

Azért nyáron nem csak szórakoztató meg ifjúsági irodalmat lehet olvasni, hanem ledolgozni mondjuk hátrányunkat a vaskosabb szépirodalomból, a klasszikusokból, választani esetleg valami olyan tényirodalmat, ami érdekesnek tűnik. Plusz számomra még ide (jegyzeteimben nagy könyveknek neveztem ezt a kategóriát) sorolódnak azok a könyvek is, amelyek angolul jelennek meg, s szeretném elolvasni őket mert kétséges, hogy magyar változat lesz-e belőlük.

Nem is gondoltam volna, hogy a Kőgazdag ázsiaiak megjelenik magyarul, úgyhogy örülök neki, hogy ha nagyon szeretném még a film előtt elolvashatom.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.Kőgazdag ​ázsiaiak (Kőgazdag ​ázsiaiak, #1) by Kevin Kwan
Published by Kossuth on July 3, 2018
Pages: 432
Goodreads

Amikor ​Rachel Csu, a fiatal, intelligens New York-i egyetemi tanár beleegyezik, hogy a nyarat Szingapúrban töltse barátjával, a szintén egyetemi tanár Nicholas Younggal, egy szerény, békés családi fészket képzel el, ahol azzal a férfival töltheti majd az idejét, akihez egyszer talán férjhez megy. Úgy tervezik, kipihenik a munka fáradalmait, és egyben hivatalosak Nick gyerekkori barátja, Colin Khoo és a gyönyörű Araminta Lee világraszóló esküvőjére is. A lány nem is sejti, hogy Nick otthona történetesen egy palota, hogy többet ül majd magánrepülőgépen, mint autóban, és hogy a legfurcsább, legőrültebb, leggazdagabb emberek fogadják, akikkel életében addig találkozott. Szatirikus, eredeti humorral átszőtt portré, letehetetlen olvasmány elképesztő gazdagságról és fényűzésről. A Kőgazdag ázsiaiak trilógia bepillantást enged az ázsiai sznob nagyvilági körök életébe, lenyűgöző módon ábrázolja a régi és az újgazdagok közötti ellentéteket, a családi kötelékeket és az ezzel járó – gyakran kínos – kötelezettségeket. A trilógia következő kötetei: Kőgazdag barátnő; Kőgazdag problémák
„Vannak gazdagok, mocskosul gazdagok és vannak kőgazdagok… A könyv mulatságosan állítja pellengérre a szinte felfoghatatlan gazdagságot és az ázsiai nagyvilági népek őrültségeit.” People magazin „Finoman dekadens… Ez a 48 karátos strandolós olvasmány őrületesen vicces.” Entertainment Weekly „Eredeti és szórakoztató… Olyan volt, mintha hullámvasúton ülnék. Imádtam!” Jackie Collins

Mohsin Hamid korábban már mindenféle díjakra lett jelölve, ez a regénye amellett, hogy igazi szépirodalomnak tűnik a “mágikus realizmus” kifejezésnek köszönheti, hogy felbukkan itt.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.Nyugati kijárat by Mohsin Hamid, Pordán Ferenc
Published by Geopen on June 15, 2018
Pages: 220
Goodreads

A ​polgárháború felé sodródó, de még élhető városban felfigyel egymásra két fiatal. Megisznak egy kávét, egymásra mosolyognak, együtt vacsoráznak. Nadja és Szaid között szerelem szövődik, és ők megpróbálnak megfeledkezni a bombák éjszakáról éjszakára egyre közelebbről hallatszó hangjáról, a rádióból harsogó új törvényekről, a nyilvános kivégzések zajáról. Eközben hozzájuk is eljut a város titkos pontjain feltűnő fekete ajtók híre, amelyek Londonba, San Franciscóba, Görögországba vagy éppen Dubajba nyílnak. Hamarosan elérkezik az idő, amikor a fiatal pár megkeresi az egyik ajtót, hogy a menekülők tömegéhez csatlakozva elhagyják az összeomló várost, és a kilátástalan helyzet ellenére is reménykedve megkeressék helyüket a világban.
Az előző könyvéért Man Booker-díjra jelölt amerikai Mohsin Hamid új könyve határokon és földrészeken átívelő utazás egy lehetséges jövőbe, szerelmi történet a vihar magjában, hitvallás remény és együttérzés, bátorság és hűség mellett. A Nyugati kijárat alapvetően emberi minőséget érint meg bennünk, valami továbbra is élő és lélegző dolgot, amit a romok sem temethetnek el.

Majdhogynem igaz történet, a szerző életéből vett motívumokkal: szülő-gyerek kapcsolat, házasság, addikció, mentális betegségek…

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.Anyám színes napjai by Brianna Wolfson
Published by HarperCollins Magyarország on June 15, 2018
Goodreads

Willow ​Thorpe tudja, milyen az, ha állandóak a súrlódások két ember között. Ráadásul azok ketten épp a szülei: Rosie és Rex. Ő maga is összezavarodott, mióta a szülei elváltak, és próbál lavírozni a két külön világ között. Pedig nem volt mindig ilyen az életük…
Amikor Rosie és Rex először találkoztak, mintha a tűz és a víz csapott volna össze. Rosie ünnepi pillanatok sorozatának látta az életét, melynek során feltárulnak előtte a szerelem csodás, rejtett titkai. Rex a saját szabályai szerint élt, és biztonságra, rendezettségre vágyott. A józan eszük azt súgta, hogy a kapcsolatuk nem fog soká tartani, bár őszinte és igaz szerelemnek indult… Willow a válás után az anyjával akar maradni, hogy sütkérezhessen Rosie túláradó szeretetében. A mamája ugyanis az egyetlen ember, akiről elhiszi, hogy feltétel nélkül elfogadja őt. Mindhárman keményen dolgoznak azon, hogy valamennyire összetartsák a családot, de Rosie viharos hangulatváltozásai forgószélként söpörnek végig rajtuk, és a történetük végül szívszorító eseményekbe torkollik…

Júliusban fogják bemutatni itthon is az HBO-n a Patrick Melrose minisorozatot, amelyben a főszerepet Benedict Cumberbatch játssza. A Jelenkor a színész képével hozza majd a sorozat alapjául szolgáló kisregényeket is. Először augusztusban, majd novemberben a folytatást. Nem ígérkezik könnyű olvasmánynak ez se.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.Patrick Melrose 1-3: Nincs ​baj, Baj van, Van remény by Edward St Aubyn, Csonka Ágnes
Published by Jelenkor on August 1, 2018
Pages: 458
Goodreads

A legfelsőbb körökhöz tartozó, mesés gazdagságban élő David Melrose kegyetlenül uralkodik boldogtalan feleségén és ötéves fián, Patricken. A szadista apa mellett felnövő fiúból heroinista lesz, aki a második kisregény elején apja hamvaiért indul New Yorkba. Patrick apja emlékével együtt függőségétől is megszabadul, majd maga is családot alapít.
Edward St Aubyn megmutatja a hanyatló brit arisztokrácia, a tökéletes dekadencia, erkölcstelenség, kapzsiság, sznobizmus és kegyetlenség világát.
A Patrick Melrose-regényfolyamot két kötetben adjuk közre. Az első három kisregényt (Nincs baj, Baj van, Van remény) augusztusban, az utolsó kettőt (Létszükséglet, Végül) pedig ősszel vehetik kezükbe magyarul az olvasók.
Benedict Cumberbatch főszereplésével készült sorozat St. Aubyn művéből már elérhető az HBO GO-n!

Han Kang előző regényéről még a LibraMore podcastban hallottam, ez a szerző a következő regénye.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.Nemes teremtmények by Han Kang, Kiss Marcell
Published by Jelenkor on July 2, 2018
Pages: 220
Goodreads

1980 májusában Dél-Koreában a diktatúra ellen tüntetnek a diákok. A hatalom válaszul bejelenti a szükségállapotot, kivezényli a hadsereget, és a katonák meggyilkolnak több száz fiatalt. A diákok, köztük tizennégy-tizenöt éves gimnazisták gyűjtik össze a harcokban elesett társaik holttestét, hogy azonosíthassák és eltemethessék őket. Ebből a tragédiából bomlik ki az áldozatok és a gyászoló túlélők története. Meg egy diktátor vezette rezsimé. Elmesélni az elmesélhetetlent – erre vállalkozik a Nemzetközi Man Booker-díjas Növényevő szerzője. Han Kang második magyarul megjelenő regényében hazája, Dél-Korea elfojtott traumájának, a szülővárosában történt 1980-as véres kvangdzsui mészárlásnak állít emléket.

Nyáron olyan jól bele lehet zuhanni komolyabb témákba is, főleg ha év közben nem ér rá az ember teljes erőbedobással, odafigyeléssel, esetleg jegyzetlapokkal felkészülve olvasni. Íme öt ismeretterjesztő kategóriába tartozó kötet a közelmúltból (és jövőből), ami érdekesnek tűnik.

Na ehhez a nagy könyvhöz, ami izgalmas dolgokról szól, Velencéről és amikor még a város tengeri nagyhatalomnak számított tuti kell jegyzetelni.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.Kalmárköztársaság : Hogyan hozta létre és veszítette el tengeri hatalmát Velence by Roger Crowley, Makovecz Benjámin
on April 15, 2018
Pages: 500
Goodreads

Az ismert történész, Roger Crowley sodró lendületű mesélőkedvvel tárja elénk, hogyan építette fel 1000 és 1500 között Velence a Földközi-tenger keleti medencéjét magában foglaló birodalmát, melyet aztán apránként elragadott tőle a felemelkedő Oszmán Birodalom. Keresztes lovagok, hajóskapitányok és kereskedők beszámolóiból és korabeli feljegyzésekből rajzolódik ki a nyüzsgő városi élet, az élénk kereskedelmi kapcsolatok, a hajóskapitányok és kalózok világa, nagy tengeri ütközetek az Adriai-tengertől Alexandriáig, Krétától Konstantinápolyig és a Fekete-tengerig húzódó vizeken.

Ugyan az Erdőterápia inkább szórakoztatónak és nem annyira megalapozottnak tűnik, de mivel a szerző újságíró, biztos olvasmányos és érdekes és legalább olvasása alatt zöldben lehetünk.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.Erdőterápia : Sinrin-joku, avagy zöld út a boldogsághoz by Sarah Ivens
Published by Libri Kiadó on June 15, 2018
Pages: 260
Goodreads

Ki ​ne érezné jobban magát egy erdei séta során vagy egy parkban elköltött uzsonna után? Lelket simogatóan üdítő érzés fog el bennünket a szabad ég alatt, a zöldben. Az állandó rohanásban mégis alig-alig vesszük észre az évszakok váltakozásának szépségét, beszorulunk a négy fal közé, s felemészt bennünket az elszigeteltség és a napi rutin. Gyakran kimerültek és fásultak vagyunk, úgy érezzük, fojtogat minket a stressz, mégsem tudunk változtatni. Sarah Ivens könnyen megvalósítható, szórakoztató ötletekkel teli, inspiráló kötete ebben segít. Megtanulhatjuk belőle, miként válhat a természetben eltöltött idő a mindennapjaink részévé, akár a párunkkal vagy a gyerekeinkkel, akár egymagunkban szeretnénk élvezni jótékony hatásait. Az Erdőterápia tanácsait követve meglepő s egyben csodálatos változásokat észlelhetünk nemcsak magunkon, de a társas kapcsolatainkban is.
Sarah Ivens író, újságíró, az OK! Magazin szerkesztője. Több életmóddal kapcsolatos kötet szerzője, s rendszeresen publikál egyebek mellet a Marie Claire-ben, a Daily Mailben és a Mail on Sundayban.

Brene Brown nagyon népszerű szerző, kutatásainak és könyveinek témája a szégyen, itthon is egyre több minden jelenik meg tőle. Még nem sikerült kiderítenem, hogy ez újra kiadása az eredeti klasszikusnak számító művének (ami már megjelent Élj szívvel-lélekkel címmel), vagy valami más…

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.A tökéletlenség ajándéka by Brené Brown
Published by Édesvíz Kiadó on July 24, 2018
Pages: 196
Goodreads

Te meddig mennél el, hogy megfelelj a környezeted elvárásainak?
Lehet, hogy észre sem vetted, és máris túl sokat áldoztál fel magadból!
A nap 24 órájában elérhető vagy a világ számára. A technológia fejlettségének köszönhetően minden irányból zúdulnak rád az elvárások, és ez így van akkor is, amikor azt hiszed, épp szórakozol vagy pihensz. Légy ilyen! Viseld azt! Egyél így, sportolj úgy! Pimaszul közvetlen és gondosan elrejtett üzenetek százai zsongják a füledbe, hogy milyen életet KELL élned. Még haladsz az árral, még teszed a dolgod, de mélyen belül már fáradsz, gyötrődsz.
Miért csinálod ezt? Miért kell folyton bizonygatnod, hogy ELÉG VAGY? Kiállhatnál egyszerűen a sorból, de tudjuk miért nem teszed. A világ elhitette veled, hogy csak így kerülheted el a kudarcot, hogy „kevésnek” vagy „alkalmatlannak” bizonyulj. Ha nem tartanál velük, azt mondanák, ELBUKTÁL.
Brené Brown most arra kér, tedd fel magadnak a kérdést: mikor kockáztatsz nagyobbat? Ha félreteszed mások elvárásait, vagy akkor, amikor nap mint nap úgy döntesz, elrejted és háttérbe szorítod valódi önmagad?!
Vannak hibáid, nem vagy tökéletes. Már így is rengeteg időt elvesztegettél azzal, hogy ezt leplezni próbáld – teljesen feleslegesen! Talán most van itt az idő, hogy hátat fordíts az agyonfilterezett látszatvilágnak, és saját álmaid után eredj!
Ez az erőteljes és inspiráló, világhírű könyv abban segít, hogy elfogadd és meglásd, a tökéletesség hamis kultusza épp azoktól választ el, amire vágysz: önmagad elfogadásától, az igaz szerelemtől, az összetartozás mindent elsöprő érzésétől. A téma egyik legnagyobb szakértője osztja meg veled mindazt, amit egy egész évtizedre kiterjedő kutatásban fedett fel. Ismerd meg te is a tökéletlenség ajándékait!

Tavasszal jelent meg ez a nagyon klassz kötet, ami a Dorling Kingsley kiadóra jellemzően szokás szerint sok képpel és érdekes dolgokkal tájékoztat a táplálkozásról.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.Mindent a táplálkozásról by DK Publishing
Published by Libri on April 16, 2018
Pages: 256
Goodreads

A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a táplálkozásról
Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta? Pontosan mi a glutén, és miért kerülik sokan?
Mi a tudományos alapja azoknak a felfedezéseknek és tanácsoknak, amelyekkel a média áraszt el bennünket nap mint nap?
Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok – minden, amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.
A japánok fejenként 8,5 liter szójaszószt fogyasztanak évente
A mézben több a kalória, mint a cukorban
A termőföldek 75%-án állati takarmányt termelnek
A friss alma 25%-a levegő
A tojás nem növeli a koleszterinszintet
Néhány gyümölcslé pont olyan cukros, mint az üdítők
A koffeinmentes kávéban is van 3% koffein
A fehérjében lévő kalóriák 35%-át elégetjük emésztéskor
A feketeribizliben négyszer annyi C-vitamin van, mint a narancsban
Az ázsiaiak több mint 80%-a laktózérzékeny
Az uborka 96%-a víz
A tücsökben több a fehérje, mint a marhában

A legtöbb szülőt foglalkoztatja a kérdés, hogy mégis miképp lehet az okostelefonokkal felnövőkkel együtt élni és főleg hogyan lehet megérteni őket.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.i Generáció by Jean M. Twenge
Published by Édesvíz Kiadó on August 8, 2018
Pages: 420
Goodreads

-1995 ​után születtek. -Okostelefonokkal nőttek fel. -Volt Instagram-oldaluk, mielőtt elkezdték a középiskolát, és nem emlékeznek az internet előtti időkre. -Minden őket megelőző generációtól különböznek. -Tökéletesen tudják, melyik emojit használják egy szituációban, de ha szemtől szembe kerülsz velük, nem biztos, hogy a megfelelő arckifejezést tudják alkalmazni. -Ők az iGeneráció. És megérkeztek. Érezzük, tapasztaljuk, hogy az iGeneráció valóban nagyon más, de pontosan milyenek ők, a 95 után születettek? Dr. Twenge átfogó kutatása során több mint 11 millió interjút készített a témában. Feltáró munkájának eredményeit azzal a szándékkal osztja meg velünk, hogy jobban megérthessük ezt a sok szempontból különleges, a felnőtté válás kapujában toporgó generációt. Mivel töltik az idejüket, hogyan viselkednek? Miért nem vágynak jogosítványra? Miért nem költöznek el a szüleiktől és miért nem törekednek anyagi függetlenségre? Egyáltalán, hogyan alakulhatott ki egy teljes generációban az a meglepő hozzáállás, amit a vallás, a szexualitás és a politika iránt tanúsítanak? Az iGeneráció tulajdonságai és trendjei nemcsak meghökkentők, de józan ésszel ellentmondásosnak is tűnnek. Dr. Twenge könyvét olvasva be kell látnunk, egyre sürgetőbb, hogy megértsük ezeket a fiatalokat. Mert amerre az iGen tart, arra tart a nemzet – és a világ is.
„Mind kétségbeesetten meg akartuk tudni, hogy mit tesz a közösségi média túlzott használata a kamaszokkal. Most hála Dr. Twenge alapos elemzésének, már tudjuk: magányossá, szorongóvá és törékennyé teszi őket, különösen a lányainkat. Muszáj elolvasnod ezt az elragadó könyvet ahhoz, hogy megértsd, miben különbözik az iGeneráció az Ezredfordulósoktól, akiket még csak most kezdtél megérteni.” Jonathan Haidt, NYU-Stern School of Business
„Ha meg akarod érteni, hogyan legyél jó szülője, tanára, vagy hogyan toborozz, hogyan alkalmazz, hogyan hirdess vagy hogyan nyerd el a szavazatát bárkinek, aki 1995 és 2012 között született, akkor el kell olvasnod ezt a könyvet! Az iGeneráció meg fogja változtatni azt, ahogyan a következő generációról gondolkodsz.” Julianna Miner közegegészségügyi professzor, George Mason University

Végül sikerült 5 kötetet kiválasztanom a terjedelmes angol listámról is, hogy mik azok a friss megjelenések, amelyeket szívesen vinnék magammal bárhová nyári olvasmánynak.

Naomi Novik Rengetegje után ismét egy fantasyt írt, ami szintén kicsit mesefeldolgozás, de azért más is.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.Spinning Silver by Naomi Novik
on July 10, 2018
Pages: 448
Goodreads

Miryem is the daughter and granddaughter of moneylenders... but her father isn't a very good one. Free to lend and reluctant to collect, he has loaned out most of his wife's dowry and left the family on the edge of poverty--until Miryem steps in. Hardening her heart against her fellow villagers' pleas, she sets out to collect what is owed--and finds herself more than up to the task. When her grandfather loans her a pouch of silver pennies, she brings it back full of gold.
But having the reputation of being able to change silver to gold can be more trouble than it's worth--especially when her fate becomes tangled with the cold creatures that haunt the wood, and whose king has learned of her reputation and wants to exploit it for reasons Miryem cannot understand.

Caitlin Moran How to Build a Girl-je, bár ígérgették, nem jelent meg magyarul (anno podcastban beszélgettünk róla). S már itt is a folytatása, amelyben Johanna kalandjai a világban folytatódnak.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.How To Be Famous by Caitlin Moran
Published by HarperAvenue on July 3, 2018
Goodreads

A hilarious, heartfelt sequel to How to Build a Girl, the breakout novel from feminist sensation Caitlin Moran who the New York Times called, "rowdy and fearless . . . sloppy, big-hearted and alive in all the right ways."
You can’t have your best friend be famous if you’re not famous. It doesn’t work. You’re emotional pen-friends. You can send each other letters—but you’re not doing anything together. You live in different countries.
Johanna Morrigan (AKA Dolly Wilde) has it all: at eighteen, she lives in her own flat in London and writes for the coolest music magazine in Britain. But Johanna is miserable. Her best friend and man of her dreams John Kite has just made it big in 1994’s hot new BritPop scene. Suddenly John exists on another plane of reality: that of the Famouses.
Never one to sit on the sidelines, Johanna hatches a plan: she will Saint Paul his Corinthians, she will Jimmy his Pinocchio—she will write a monthly column, by way of a manual to the famous, analyzing fame, its power, its dangers, and its amusing aspects. In stories, girls never win the girl—they are won. Well, Johanna will re-write the stories, and win John, through her writing.
But as Johanna’s own star rises, an unpleasant one-night stand she had with a stand-up comedian, Jerry Sharp, comes back to haunt in her in a series of unfortunate consequences. How can a girl deal with public sexual shaming? Especially when her new friend, the up-and-coming feminist rock icon Suzanne Banks, is Jimmy Cricketing her?
For anyone who has been a girl or known one, who has admired fame or judged it, and above all anyone who loves to laugh till their sides ache, How to Be Famous is a big-hearted, hilarious tale of fame and fortune-and all they entail.

Ugyan annak idején a Főnöknőm egy boszorkánytól nem voltam elájulva, viszont az Ördög Pradát visel film nagyon jó lett, s bár Weisberger írt már folytatást Andy-ról (A bosszú Pradát visel címmel), az se mozgatott meg. Ez a regény viszont Emilyről, a másik asszisztensről szól (akit Emily Blunt játszott), végre eltávolodik az újságírástól, divatvilágtól így már jobban izgat 🙂

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.When Life Gives You Lululemons (The Devil Wears Prada, #3) by Lauren Weisberger
on June 5, 2018
Pages: 352
Goodreads

New York Times bestselling author Lauren Weisberger returns with a novel starring one of her favorite characters from The Devil Wears Prada—Emily Charlton, first assistant to Miranda Priestly, now a highly successful image consultant who’s just landed the client of a lifetime.
Welcome to Greenwich, CT, where the lawns and the women are perfectly manicured, the Tito’s and sodas are extra strong, and everyone has something to say about the infamous new neighbor.
Let’s be clear: Emily Charlton, Miranda Priestly’s ex-assistant, does not do the suburbs. She’s working in Hollywood as an image consultant to the stars, but recently, Emily’s lost a few clients. She’s hopeless with social media. The new guard is nipping at her heels. She needs a big opportunity, and she needs it now.
Karolina Hartwell is as A-list as they come. She’s the former face of L’Oreal. A mega-supermodel recognized the world over. And now, the gorgeous wife of the newly elected senator from New York, Graham, who also has his eye on the presidency. It’s all very Kennedy-esque, right down to the public philandering and Karolina’s arrest for a DUI—with a Suburban full of other people’s children.
Miriam is the link between them. Until recently she was a partner at one of Manhattan’s most prestigious law firms. But when Miriam moves to Greenwich and takes time off to spend with her children, she never could have predicted that being stay-at-home mom in an uber-wealthy town could have more pitfalls than a stressful legal career.
Emily, Karolina, and Miriam make an unlikely trio, but they desperately need each other. Together, they’ll navigate the social landmines of life in America’s favorite suburb on steroids, revealing the truths—and the lies—that simmer just below the glittering surface. With her signature biting style, Lauren Weisberger offers a dazzling look into another sexy, over-the-top world, where nothing is as it appears.

A tavalyi év egyik nagy kedvence volt nálam Sandhya Menon : When Dimple met Rishi című regénye, úgyhogy naná, érdekel az írónő következő könyve is.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.From Twinkle, with Love by Sandhya Menon
Published by Simon Pulse on May 22, 2018
Pages: 336
Goodreads

Aspiring filmmaker and wallflower Twinkle Mehra has stories she wants to tell and universes she wants to explore, if only the world would listen. So when fellow film geek Sahil Roy approaches her to direct a movie for the upcoming Summer Festival, Twinkle is all over it. The chance to publicly showcase her voice as a director? Dream come true. The fact that it gets her closer to her longtime crush, Neil Roy—a.k.a. Sahil’s twin brother? Dream come true x 2.
When mystery man “N” begins emailing her, Twinkle is sure it’s Neil, finally ready to begin their happily-ever-after. The only slightly inconvenient problem is that, in the course of movie-making, she’s fallen madly in love with the irresistibly adorkable Sahil.
Twinkle soon realizes that resistance is futile: The romance she’s got is not the one she’s scripted. But will it be enough?
Told through the letters Twinkle writes to her favorite female filmmakers, From Twinkle, with Love navigates big truths about friendship, family, and the unexpected places love can find you.

Mary Robinette Kowal Bűbájoló történetének utolsó két részét sajnos nem fordították le magyarra, de én attól még figyelem az ő működését és hogy mit tud csinálni az alternatív történelemmel. Most például csupa női asztronautáról és matematikusról írt regényt, akik meghódítják az űrt.

2018-as nagy nyári könyvajánló – III.The Calculating Stars (Lady Astronaut, #1) by Mary Robinette Kowal
Published by Tor Books on July 3, 2018
Pages: 384
Goodreads

A meteor decimates the U.S. government and paves the way for a climate cataclysm that will eventually render the earth inhospitable to humanity. This looming threat calls for a radically accelerated timeline in the earth’s efforts to colonize space, as well as an unprecedented opportunity for a much larger share of humanity to take part.
One of these new entrants in the space race is Elma York, whose experience as a WASP pilot and mathematician earns her a place in the International Aerospace Coalition’s attempts to put man on the moon. But with so many skilled and experienced women pilots and scientists involved with the program, it doesn’t take long before Elma begins to wonder why they can’t go into space, too—aside from some pesky barriers like thousands of years of history and a host of expectations about the proper place of the fairer sex. And yet, Elma’s drive to become the first Lady Astronaut is so strong that even the most dearly held conventions may not stand a chance.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *