Menu Close

Borítóleleplezés: Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva

Végre megjelenik magyarul is Kelley Armstrong ma már szinte klasszikusnak számító urban fantasy regénye, a Bitten-Megmarva. December közepére várható a boltokba, szóval oda kerülhet a karácsonyfa alá. A Könyvmolyképző Kiadó új bortót is kreált a regénynek, amit ma este hozhatunk nyilvánosságra.

A Bitten egyike azon regényeknek, amit nagyon szerettem és amikor megtudtam, hogy megjelenik majd magyarul is, azonnal alább hagyott az ingerenciám, hogy a többi kötetet is elolvassam, gondoltam megvárom anyanyelven. Nos, kicsit sokáig kellett várni, de azért megérte. S komolyan jó lenne, ha minél többen megvennék, hogy aztán a folytatások is megjelenjenek. A Megmarva különösen erős abban, hogy kiváló vérfarkas mitológiát épít és elena személyében egy igazi, 21. századi hősnőt alkot meg.

Anno ezt írtam róla:

Eleinte lassúnak tűnt a történet, de aztán nagyon beindult és még ha nem is volt benne annyi akció és vér, mint amit elsőre várna az ember egy vérfarkasos könyvtől, végig izgalmas és érdekes volt a történet. Kelley Armstrong igazán kiváló hősnőt alkotott meg Elena személyében. Tetszett, amit az egyik kritikában írtak róla, hogy talán vérfarkasnak lenni egy mai modern nő számára nem is annyira átok, inkább áldás és jobban illik a XXI. századi életvitelhez. Elena tényleg különleges nő, akinek tisztába kell jönnie azzal, hogy igazából amire világéletében vágyott, azt pont megkapta azzal a bizonyos harapással. Csak hát ez nem egyszerű, amikor árulásként élte meg azt, hogy vérfarkas lett belőle. Pedig nekünk, olvasóknak meg annyira természetesnek, sőt romantikusnak tűnik, hogy és miért lett belőle az, ami. De őt nem olyan fából faragták, akinek tetszik, hogy az életéről a megkérdezése és beleegyezése nélkül döntenek. S inkább vállalja, hogy jellemének bizonyos vonásait rejtegeti, mert úgy érzi a boldog, nyugodt, emberi élethez erre van szüksége. S nem csak azt titkolja ám, hogy erősen szőrösödik, hanem hogy temperamentumos és határozott véleménnyel rendelkezik, ha egyszer úgy véli – hibásan persze -, hogy így érheti el azt, amiről álmodott.

Itt van tehát a magyar borító, fülszöveg és link a kedvezményes előrendeléshez:

megmarva

Fülszöveg:

Elena Michaelsnek fogalma sincs arról, hogy Clay, a kedvese, vérfarkas, amíg az meg nem marja, és ezzel mindörökre megváltoztatja az életét. Elárulva érzi magát és feldühödik: képtelen tudomásul venni az átalakulását, és nem tervez semmilyen kapcsolatot a Falkájával – karizmatikus vérfarkas társainak csapatával, akik azt állítják, segíteni akarnak.
azonban a Falkát brutális gyilkosságsorozat fenyegeti, Elena képtelen választásra kényszerül. Sorsára hagyja-e az egyedüli embereket, akik valóban megértik újonnan szerzett természetét, vagy segítsen nekik régi kedvesének a megmentésében, aki nemcsak tönkretette az életét, de még mindig vissza akarja szerezni Elenát, mindenáron.

Kelley Armstrongot, a magyar olvasók a Sötét erő trilógia írójaként ismerhették meg. Elmondása szerint Kelley már azelőtt történeteket mesélt, hogy megtanult volna írni. Napjainkban is ezt teszi, csak komolyabb szinten.

Az első kiadott regénye a Bitten volt, 2001-ben jelent meg, s amiből Laura Vandervoort főszereplésével tévésorozatot is készítettek 2014-ben.

Eredeti cím: Bitten
Sorozat: Otherword #1
Fordító: Godó Klára
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2015 december (2001)
ISBN: 9789633990858

Jegyezd elő a könyvet a Könyvmolyképző Márkaboltban, vagy tedd kívánságlistára a moly-on

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *