Menu Close

Sarah MacLean: A Pimasz és a Fenevad

Igazán nem értem, hogy miért kell mindig egy csomót várni Sarah MacLean regényeire, ráadásul mindig valahogy pepitában jelenteti meg őket a Könyvmolyképző, ezért aztán az elején mindig kicsit rendbe kell tenni a fejemben, hogy most melyik sorozatot is veszem kézbe. Mert bizony 2020-ban olvashattam a Kéményöklű gazfickók előző részét, közben kijött A szerencsejáték szabályaiból egy regény és most megint a Covent Garden védelmezői kerültek elő. Jól esne valami konzisztencia, főleg hogy Maclean pont az a szerző aki mindenféle apró utalásokat és szereplőket villant fel korábbi sorozataiból s így akár még csúnya spoilerbe is belefuthat az ember … Na de a lényeg igazából az, hogy megint kaptunk egy kiváló hősnőt, történetet és pulzust megugrató románcot.

Lady Henrietta Sedley (Hattie) huszonkilenc éves lesz és elhatározza, hogy kézbe veszi a sorsát, s készít is magának egy akciótervet: “Saját üzlet. Saját otthon. Saját vagyon. Saját jövő.” s mindezt úgy kìvánja elérni, hogy nem megy férjhez, úgyhogy először is biztosítania kell, hogy ne tartsák jó házasságalanynak. Azaz el kell veszíteni a szüzességét, úgyhogy legjobb barátnője, Nora társaságában kitalálja, hogy felkeres egy női igényeket kieléìgtő bordélyt, ahol majd gondoskodnak az első lépésről. Viszont előbb még valahogy ki kell találni, mit kezdjen az eszméletlen, megkötözött jóképű férfivel, akit a hintajában talál. Hattie meggyőződik róla, hogy a pasas életben van, eloldozza, majd kilöki a kocsijából. Később azonban a férfi beállít hozzá a bordélyban, mert tudni akarja, hogy ki volt az aki leütötte, kirabolta és megkötözte s úgy sejti a nő válaszolhat neki. Hattie gyanítja, hogy a béna öccse van a dolog mögött, de nem fogja ennek az idegennek elmondani. Főleg olyannak, aki Fenevadként mutatkozik be neki, bár van rendes neve is (Whit), viszont megegyeznek, hogy a férfi megszabadítja a szüzességétől, ha a nő visszaszerzi neki, amit elloptak tőle. Hattie mindezt úgy akarja megtenni, hogy közben nem fedi fel saját magát, csakhogy Whit nem hiába egyike a Keményöklű gazfickóknak és igencsak hamar kiderít sok mindent a nőről.

A regény cselekménye igazából végig Hattie harcairól szól, a lány hol a patriarchátus ellen küzd (mert hiába van neki esze és tehetsége az üzlethez, sose fogja megkapni a családi vállalkozást az apjától, mert nő), hol Whittel száll szembe (hiszen több alkalommal is a hihetetlen vonzalom ellenére ellentétes érdekeik vannak), hol pedig Whit mellett küzd (mert kiderül közös ellenség is akad). Szerencsére a Fenevad nemcsak hihetetlenül vonzódik Hattie-hez, de igazán tiszteli is és elismeri az intelligenciáját, leleményességét és egyáltalán egyenlő félként kezeli. Persze azért vannak kissé melodramatikusabb részek is, de Sarah MacLean mindig tud valami újat mutatni a borongós múltja árnyaival küzdő hőseiben is, s nem éreztem egyáltalán erőltetettnek a férfi fenntartásait.

Amit még külön imádtam a regényben az nem csak Hattie alakja volt, hanem barátsága Norával, akivel szinte együtt nőttek fel és aki mindenben támogatja és mellette áll, ráadásul mindig van valami találó megjegyzése és a csipkelődései is rendszerint találók. Míg Hattie nem igazi arisztokrata, hiszen apja a vagyona miatt kapta a címet, Nora az de ő sose vágyott beilleszkedni a Társaságba, sőt barátnőjéhez hasonlóan szintén függetlenségre vágyik, csak egészen másképp, mint főhősünk. S igen, utána néztem, bár vissza fog még térni másik regényben is (MacLean legújabb Hell’s Belles sorozatában), saját könyve egyelőre nincsen.

Szóval Sarah MacLean megint hozott egy izgalmas és érzelmes történelmi romantikus regényt, amely mindenképp tudott újat is mutatni a főszereplők kapcsolataiban és jellemében, ráadásul magával ragadóan volt megírva az első bekezdéstől az utolsóig tényleg faltam a sorokat és gyorsan habzsoltam a sztorit. Kiválóan szórakoztam és nagyon megkedveltem a Pimasz és a Fenevad párosát 😊

Blogturné

Újabb csodálatos Sarah MacLean történetnek örülhetnek a szerző rajongói a Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően. Ha kíváncsiak vagytok, hogy bloggereink mit gondolnak A Pimasz és a Fenevad című könyvről, akkor kövessétek blogturnénkat, s talán tiétek lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

Fülszöveg

Három ​fivér, akiket összeköt egy titkos eskü… És a nők… akik térdre kényszerítik őket.
A Lady terve
Lady Henrietta Sedley azt tervezi, hogy miután betölti huszonkilencedik életévét, átveszi apja üzleti vállalkozását, saját vagyont szerez, és a saját életét fogja élni. Mivel esze ágában sincs férjhez menni, első lépésként az érzéki örömökbe akar belekóstolni, gondolván, úgyis kénytelen lesz róluk lemondani a jövőben. Minden Hattie terve szerint alakul… amíg rá nem talál a hintójában egy összekötözött férfira, akinél jóképűbbet még életében nem látott, és aki keresztülhúzhatja a számításait.
A Gazfickó ajánlata
Amikor Whit – Covent Garden királya, akit mindenki csak Fenevad néven ismer – magához tér egy hintóban Hattie lába előtt, csak ámul különös szabadítója láttán, főleg miután rájön, miféle örömökre vadászik az éjszaka leple alatt… éppen az ő felségterületén. Örömmel ajánlja fel a Ladynek, hogy minden vágyát teljesíti… Ám ennek ára van.
A váratlan szenvedély
Hattie és Whit hamarosan riválisokká válnak – az üzletben éppúgy, mint a magánéletben. A nő nem adja fel a terveit, a férfi nem adja fel a hatalmát. És egyikük sem látja be, hogy ha nem vigyáznak, végül kénytelenek lesznek mindenről lemondani… Arról is, amit a szívük diktál.
Sarah MacLean a Keményöklű Gazfickók-sorozat újabb kötetével jelentkezik.
Dobd fel vele a napod!
Kiadó: Könyvmolyképző, 2023
Eredeti cím: Brazen and the Beast, 2019
Fordító: Margittay
Oldalszám: 384
Megrendelés

Nyereményjáték

A Pimasz és a Fenevad a Kiadó Arany pöttyös könyvek kategóriájában jelent meg, ezért játékunk is ehhez kapcsolódik. A blogturné minden állomásán egy-egy Arany pöttyös könyv fülszövegéből találtok részletet, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és a szerző nevét.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladványom

“Marianne arra számít, hogy végre kipihenheti magát és kedvére gyönyörködhet a szeretett angol tájban, miközben testvére Edenbrooke jóképű örökösét igyekszik becserkészni. Ám idővel rájön, hiába a leggondosabb tervezés, bármikor porszem csúszhat a gépezetbe.
Marianne, aki először egy útonállóval keveredik ijesztő összetűzésbe, majd látszólag ártalmatlan flörtbe bonyolódik, képtelen kalandok egész sorát éli át, míg a gyengéd érzelmek és az intrikák végleg átveszik az uralmat az élete fölött.”

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

03.19 Betonka szerint a világ…
03.21 Angelika blogja
03.23 Hagyjatok! Olvasok! extra
03.25 Olvasónapló
03.27 Hagyjatok! Olvasok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *