Menu Close

Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Sarah MacLean azok közé a történelmi romantikus regényírók közé tartozik, akinek a neve már évek óta a várólistámon van. Annyira, hogy pár éve vásárolgattam is tőle könyveket, sőt beválogattam VCS-be és még el is olvastam az egyik regényét (A Scot in the Dark) Magyarul már rátukmáltam anyósomra is az első trilógiáját amivel befutott, Twitteren követem, mert nagyon jó fejnek tűnik, szokott vendégeskedni egyik kedvenc podcastomban, sőt saját podcastja is van. Szóval épp csak olvasni keveset olvastam tőle azaz ideje volt, hogy a második sorozatával én is elkezdjek ismerkedni.

Lady Penelope Marbury úgy tűnik, hogy pártában fog maradni, pedig egykor ő volt a legsikeresebb debütáló, egy herceg udvarolt neki, csakhogy a dolgok másképp alakultak, s míg a herceg tovább lépett, a lánynak nem sikerült partnert találnia, ugyanis ő immár többre vágyik, mint egy csendes előre elrendezett házasság, hiszen látta, hogy létezik szerelemből köttetett frigy is, s nem érné be kevesebbel. Ezért van az, hogy bár ő a legidősebb nővér, még mindig nincs párja, holott már két húga is férjhez ment, sőt a harmadikat is szeretnék kiházasítani. De csak azután, hogy Penelope fejét végre bekötik. Apja tehát a hozományához csap két olyan birtokot, ami egykor Bourne márkijáé volt, aki azonban fiatalon elkártyázta azt. Természetesen azonnal jelentkeznek érdeklődők, többek között maga Bourne márkija is, aki egy évtizede ugyan a címén kívül mindent elveszített és kizárták a jó társaságból, mostanra azonban barátaival London legelőkelőbb szerencsejáték barlangját üzemeltetik: pénzük mint a pelyva és bizony a férfit nem élteti más, mint hogy bosszút álljon a férfin, aki tönkretette. Ennek első lépése, hogy házassággal visszaszerzi a birtokát.
Lady Penelope talán nem is tiltakozna a házasság ellen, hiszen Borune és ő gyerekkori pajtások voltak, ám amikor a fiú elárvult, majd elveszítette a vagyonát, eltűnt a színről. Csakhogy a férfi, aki most megjelenik és kikényszeríti a boldogító (?) igent belőle már nem az a vicces, kedves fiú, aki mindig kalandra csábította és megnevettette őt. Pedig a lány még mindig reménykedik abban, hogy a csak a bosszújának élő márki lekle mélyén még ott van a kisfiú. Bár ahogy férjként viselkedik csak azt éri el, hogy a neje kezdi feladni a harcot …

Ohh, hát ebben a történelmi romantikus regényben tényleg minden volt, amit az ember szeret a műfajban. Régi barátok újra találkoznak és egymásba szeretnek, érdekházasság, fekete bárány megjavul és idősebb, okos hősnő. A régi barátok ismét egymásba szeretnek például nagyon jól volt kibontva, a fejezetek elején betekintést kaphattunk Penelope és Michael (amikor még nem volt márki, csak kisfiú erre a névre hallgatott) egykori levelezésébe amiből kiderült hogy tényleg milyen jól megvoltak és szerették egymást. Vajon társaságukból a harmadik fel fog tűnni valamelyik későbbi MacLean regényben? mert úgy látom a szerző szereti ezt a fogást, hiszen mint olvasás közben kiderült, Lady Penelope kudarcba fulladt eljegyzéséről a “Tizenegy botrány egy herceg meghódításához” könyvben volt szó (de enélkül is teljesen jó volt a sztori, csupán még egy lökést kaptam, hogy kéne a többi könyvet is olvasni).

Talán kicsit hirtelen volt Michael pálfordulása, mert ugye a nagy bosszúállásban csak addig gondolkozott előre, hogy megszerzi a tőle galádul elvett birtokot, de hogy aztán mit fog kezdeni a feleségével, az valahogy kimaradt a tervből. Márpedig Penelope nem az a fajta aki szeret csak úgy a háttérben maradni, ő egészen mást várt a házasságtól, ha már így esett a dolog. Viszont egy idő után ő az, aki feladja a próbálkozást. Ekkor jön váratlanul, hogy Michael mégis odaadóan viselkedik, márpedig ebben már a lány nem tud bízni. Szóval a hirtelen változáson nem csak az olvasó hökken meg, bár mi legalább jót szórakozunk azon, ahogy ez történik. Amikor Bourne márkijának barátai, akikkel együtt vezetik a klubot elkezdik őt szavakkal és tettekkel is piszkálni, hogy konkrétan a fejébe verjék: lám milyen kincsre tett szert, amikor megnősült…

Szóval Sarah MacLean elég korrekt karakterekkel dolgozik, akiknek hihető motivációi vannak és megfelelően tud hatni az olvasókra: eléri hogy szurkoljunk a főszereplőknek, bármilyen gázul is viselkednek, mert ott vannak azok a kedves levelek amikből számunkra már rég kiderült, hogy ezeket egymásnak teremtette a sors. Szerettem olvasni a Hozományvadászok kíméljenek!-et és a végén lévő jelenet azzal kecsegtet, hogy a következő könyve a sorozatnak szintén jó kis kettőst fog bemutatni.

 

Blogturné

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a hazánkban is kedvelt írónő, Sarah MacLean legújabb regénye, ami A szerencsejáték szabályai sorozat első kötete, ami a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához regény világában játszódik.
Penelope és Michael története korán sem unalmas, gyere velünk és kövesd a blogturné állomásait, hogy jobban megismerhesd őket. Ha velünk játszol tiéd lehet a könyv egyik példánya.

Fülszöveg

Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…
Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.

Történet a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához című regény világából.
Élvezd az új kalandokat!

(A szerencsejáték szabályai 1.)
Sarah MacLean
Oldalszám: 480
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: A Rogue by Any Other Name
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789634576020
Várható megjelenés: 2019.11.05
Megrendelés

Nyereményjáték

Mostani játékunk nem egészen kapcsolódik a könyv közvetlen témájához, de mégis izgalmas – egy-egy történelmi romantikusból találtok idézeteket, amiket fel kell ismernetek és odaírni, hogy ki írta a könyvet. Ha nem ismertétek előtte őket, nézzetek utána, mert remek kis darabok. 🙂

Feladványom

“Egy csepp kètsègem sincs afelől, hogy remekül meglesztek egymással. A termèszetetek semmiben sem különbözik. Mindketten a másikat helyezitek előtèrbe, így soha semmit nem fogtok elhatározni, mindketten könnyedèn veszitek a dolgokat, így minden szolgálótok meg fog lopni, ès annyira nagylelkűek vagytok, hogy sosem lesz elèg pènzetek.”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

11.05 Deszy könyvajánlója
11.07 Angelika blogja
11.08 Hagyjatok! Olvasok! (extra)
11.09 Betonka szerint a világ
11.10 Hagyjatok! Olvasok!
11.11 Olvasónapló
11.12 Insane Life
11.13 Dreamworld (extra)
11.17 Dreamworld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *