Menu Close

Maya Rodale: Lady Bridget’s Diary

LadybridgetsdiaryAhhoz képest, hogy mennyire szoktam hangsúlyozni én szeretem a romantikus regényeket, legutóbb amikor visszanéztem az olvasásaimat rá kellett jönnöm, hogy már rég nem volt kezemben igazán jó románc. Úgyhogy direkt el kezdtem nézegetni megint alaposabban az ilyen stílusú megjelenéseket, meg szemezgettem a könyvespolcomon sorakozó kötetekkel is, hogy mégis mi kelti fel az érdeklődésemet. Aztán persze egy vadonatúj könyvre esett a választásom, de legalább ezt megrendeltem, megérkezett és elolvastam, tehát nem került fel porosodni sehova.

Maya Rodale könyvére a megjelenése előtt felfigyeltem, már a címe miatt, hiszen nem árult zsákbamacskát: Bridget Jones naplója átdolgozás, a történelmi romantikusok kedvelt korszakába, a régensség Angliájába helyezve. Naná, hogy előrendeltem. S meg kell mondanom, hogy egyáltalán nem csalódtam a történetben: gyorsan olvastatta magát, folyamatosan vigyorogtam és egyáltalán teljesen cuki volt az egész, úgyhogy egy nap alatt, szinte belélegeztem és azt kell mondanom, roppant jól esett ez a könnyed kaland.

A Cavendish testvérek (James, Claire, Bridget és Amelia) Amerikában éltek versenylovakat nevelgettek, de aztán kiderült, hogy apjuk révén egyik legmagasabb rang örökösei lettek, úgyhogy Londonba utaznak, hogy nagynénjük vigyázó szeme alatt elfoglalják megfelelő helyüket a társaságban. Ahol persze mindenki nagyon kíváncsi arra, hogy mégis a vad amerikaiak mennyire fogják lejáratni magukat és az örökölt címet. S első megjelenésük természetesen a nagy várakozásokat is alulmúlja és katasztrofálisan végződik, nem utolsó sorban hála Lady Bridget-nek, aki soha sehol se tudott beilleszkedni, de elhatározza, hogy rajta ugyan nem fog múlni ez az egész és mindent megtanul, hogy igazi úri hölgy legyen és férjhez mehessen. Na meg persze, hogy megmutassa Lord Darcynak, aki ízig vérig angol úriember, hogy a Cavendishek bármire képesek. Csakhogy hiába tanul illemtant, diétázik, tanul franciául és barátkozik össze a legmenőbb hölgykoszorúval valahol mindig kilóg a lóláb és amikor ez megtörténik, természetesen ott van Darcy, hogy tanúja legyen a botlásoknak.

Bridget próbál beilleszkedni, de nem való ebbe a környezetbe, viszont ugye pont a frissessége és új látásmódja az, ami felkelti Darcy érdeklődését, aki így aztán hamarosan megkérdőjelezi a saját eddigi értékrendjét. Az elkerülhetetlen hepiend előtt azonban még fontos szerepe jut a történetben a naplónak (bár sajnos magába a füzetbe csak bepillantást nyerhetünk idézetek formájában) és megágyaz a folytatásoknak (Mit csinál James? Hova tűnt Amelia és miért pironkodik Claire?) néhány utalással, s van benne olyan történet szál, ami szerintem egészen meglepő egy könnyed történelmi romantikus regényben.

A regény amúgy egy nagy mix, mert ugye a Bridget Jones naplója eleve a Büszkeség és balítélet feldolgozása, aztán még van benne egy kis Bajos csajok is, de annyira bűbájos, hogy egyszerűen nem tudtam haragudni semmi utalás miatt, akár felesleges volt (mint a szerdán csak rózsaszínt viselünk és Mr. Collins), akár nem. Viszont a karakterek roppant kedvesek és szeretetre méltóak, a beilleszkedés kérdése és hogy mennyit adjunk fel a látszat kedvéért a jellemünkből meg az elképzeléseinkből mellett még a családi összetartás is igencsak fontos szerepet játszik a sztoriban. A Cavendish-ek egysége igazán kellemes volt.
Lehet, hogy mivel nem olvasok olyan sok könnyed történelmi romantikus regényt (utoljára Julia Quinn-t forgattam pár éve), különösen jól esett ez a kellemes, vicces történet. Úgyhogy ha valaki egy napnyi önfeledt szórakozásra vágyik akkor bátran kezébe veheti Lady Bridget naplóját. Jómagam pedig szerintem odafigyelek majd a történet többi részére is és megjegyzem, ha valami könnyedre várok, akkor a Cavendish családban bízhatok.

Kiadó: Avon Books
Sorozat: Keeping up with the Cavendishes #1
Megjelenés: 2016 február 25
Terjedelem: 384 p.
ISBN: 9780062386731
Honnan: Vásárlás, saját példány

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *