Menu Close

Sarah MacLean: A Lepke és a Láng

Úgy tűnik, hogy Sarah MacLean az a szerző, akinek eddig mindig csak 1-1 könyvét olvasom a sorozataiból és aztán újba kezdek. Ez nem csak az én hibám, hiszen a mostani könyv megjelenése kicsit meglepett, ugyanis közel egy éve volt tőle regény a Könyvmolyképzőnél, a Hozományvadászok kíméljenek ami szintén sorozatnyitó volt, de annak nem jelent még meg folytatása. Helyette itt van egy újabb trilógia első regénye. Remélem, hogy ebből is azért jönni fog a többi, bár én még az előzőt is szívesen folytatnám, mert van ott pár szereplő, akinek a története érdekesnek ígérkezett. De igazából itt is az a helyzet, hogy van három emberkénk, akik mindegyike érdemel 1-1 regényt, sőt meg is kapják, kérdés, hogy magyarul is olvashatók lesznek-e… Na de ne szaladjunk előre ennyire, előbb beszéljünk csak erről a sztoriról.

Felicity Faircloth valamikor a társasági élet tündöklő éke volt, csakhogy hatalmasat bukott és most már nagyon úgy tűnik vénlány marad, s hiába igyekszik, nem sikerül visszakapaszkodnia, régi dicsősége a múlté, barátai elfordultak tőle és bár látja, hogy minden mennyire hiábavaló legalább a családja miatt szívesen küzdene. Kétségbeesésében olyat tesz, amit nem szokott: behazudja, hogy eljegyezte őt a szezon legizgalmasabb új partyja, Marwick hercege. A gond csak annyi, hogy a lány még csak nem is találkozott a férfivel. Ballépésének titokzatos tanúja Devil, a londoni alvilág egyik ura, aki hosszú évek óta arra készül, hogy megakadályozza, Marwick hercege megkapja amire vágyik. A férfi úgy gondolja, hogy a lányt fel tudja használni célja elérése érdekébe, úgyhogy felajánlja neki: segít megszerezni a hőn áhított esküvőt. Felicity nem az a fajta nő, aki meghátrálna, ha nehézségekkel találja szemben magát. Ráadásul roppant izgalmasnak találja a felajánlott segítséget, úgyhogy belemegy az alkuba, hiszen veszteni valója nincs. S hamarosan egyre izgalmasabbá válik a kettejük szövetsége és a lány egyre inkább azt érzi, talán mégse lehetetlen, hogy megkapja amire igazán vágyik, hogy valaki szenvedélyesen szeresse.

Felicity az első oldalakon kicsit fura hősnőnek tűnt, eleinte nem értettem, hogy ha látja is mennyire kétszínű és hamis a társasági világ, ahonnan kirúgták, miért akar újból a láng közelébe kerülni? Aztán amint megismertem és megértettem a történetét, a terhet, amit a családjától kapott, érthetővé vált. Aztán meg egyre jobban megkedveltem, mert nem volt az a tesze-tosza kisasszony, hanem gyorsan kapcsolt, határozottan cselekedett és utána ment annak, ami fontos volt neki. Abszolút érthető volt, hogyan csalogatja elő az emberséget Devilből, aki fokozatosan azon kapja magát, hogy itt van ez a nő, akit igazából ki kéne használnia, de egyre inkább a csodálójává válik és aki ráveszi, hogy megkérdőjelezze a saját motivációit. Felicity tehát betoppan a férfi életébe, felrúgja azt és hirtelen a magabiztos Devil már nem is tudja hányadán is áll a világgal. A legizgalmasabb a történetben, ahogy mind a ketten rájönnek, hogy ők bizony egymáshoz valók.
Sarah MacLean nagyon magával ragadó hősöket tud írni. Már a mellékszereplők is csodásak, igazán izgalmas Devil környezete, a sok alvilági figura, akikkel dolgozik mindegyike pár jelenet vagy bekezdés erejéig is szinte teljes, kidolgozott karakterként szerepel. Nem is csoda, hogy Felicity egyre izgalmasabbnak találja a Covent Garden körüli sötét sikátorokat. Ráadásul nem könnyű olyan történelmi romantikus regényt írni, ami nem csak báltermekben játszódik, mégse hazudtolja meg a korszakot, MacLeannek egész könnyedén megy ez is.
Szerettem a pörgős párbeszédeket, hogy pár mondatváltás is megmutatja, milyen jó, szeretettel teli kapcsolata van Felicitynek a testvérével vagy az anyjával, de ugyanez megmutatkozik Devil oldalán is (erről csak azért nem jó többet írni, mert a következő regényekből még több kiderül majd róluk :).
Úgyhogy azt kell mondanom, hogy megint csak egy nagyon kellemes pár napot töltöttem el egy szellemes, izgalmas és bájos történelmi romantikus regény olvasásával. Remélem tényleg lesz folytatása itthon is!

Blogturné

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg Sarah MacLean A Keményöklű Gazfickók sorozatának első része. Ha kíváncsi vagy mit gondolunk A Lepke és a Láng című kötetről, akkor kövesd blogturnénkat, és kis szerencsével tiéd lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

Fülszöveg

Devil, akit a bosszú és a sötétség, Beast, akit az ököljog és a düh, Duke, akit a hatalom és a múlt vezérel.
Amikor a Gazfickó megjelenik…
Amikor egy titokzatos idegen Lady Felicity Faircloth hálószobájában terem, és azzal áll elő, hogy segít megnyerni számára a herceget, a nő elfogadja az ajánlatot – egy feltétellel. Annak ellenére, hogy érte már csalódás, hisz a nagy szerelemben, méghozzá olyannyira, hogy igazi szenvedély nélkül soha senkihez sem menne feleségül.
A lady veszélyes alkut köt…
Devil, a herceg törvénytelen fia, a londoni alvilág ura, egész életében a megsemmisítő bosszúra készül, csak az alkalmat lesi. A férj nélkül maradt ladyvel végre megvalósíthatná régi tervét. Csupán annyi a dolga, hogy egy jelentéktelen, szürke kis verébből ellenállhatatlan csábítót varázsoljon, és csapdát állítson ellenfelének.
Egy szenvedélyes szerelem ígéretéért…
Csakhogy Felicity Faircloth, aki egyáltalán nem nevezhető jelentéktelen, szürke kis verébnek, gyors elhatározásra jut. Mégpedig arra, hogy neki leginkább Devil kellene. A férfi gondosan kifundált terveiben zűrzavar támad, és Devil ráébred, hogy választania kell a bosszúvágy és egy másfajta vágy között…
Sarah MacLean új sorozatának első kötete.
Élvezd az új kalandokat!
Kiadó: Könyvmolyképző, 2020
Erdeti cím: The Wicked and the Wallflower
Fordító: Margittay
Oldalszám: 520
Megrendelés

Nyereményjáték

Szeretitek a “kosztümös románcokat”? Akkor ez a játék nem fog gondot okozni, mert blogturnénk minden állomásán egy-egy történelmi romantikus történet fülszövegéből találhattok részletet. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek a címét és szerzőjének nevét, amelynek fülszövegéből idéztünk.
Figyelem! A beírt válaszokon már nem lehet változtatni. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére a megküldött értesítő levélre válaszolni. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

Feladványom

“ Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfi módra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.”

a Rafflecopter giveaway

Álomáslista

12.11 – Betonka szerint a világ…
12.12 – Angelika blogja
12.13 – Hagyjatok! Olvasok! – extra
12.15 – Olvasónapló
12.17 – Dreamworld
12.20 – Dreamworld – extra
12.23 – Hagyjatok! Olvasok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *