Menu Close

Sarah MacLean: A ​megérdemelt szerető

A Szerencsejáték szabályai sorozat első kötetét letéve már azt mondtam, hogy „Szerettem olvasni a Hozományvadászok kíméljenek!-et és a végén lévő jelenet azzal kecsegtet, hogy a következő könyve a sorozatnak szintén jó kis kettőst fog bemutatni.”

Lady Philippa Marbury nem a szokványos társasági hölgy. Őt sokkal jobban érdekli a tudomány, a könyvek, a kísérletezgetések mint a bálok vagy a ruhák. Nagyon okos, de társaságban bizony nem válik előnyére egyetlen jellemvonása sem. Ennek ellenére menyasszony, a vőlegénye Lord Castleton kedves, tisztességes, szereti a kutyákat és legfőképpen megkérte az ő kezét. Úgyhogy duplaesküvőre készül a húgával, aki igazi sztármenyasszony lesz. Mivel Pippa szeret mindent előre tanulmányozni, felkészülni, a házassággal, főleg annak testi dolgaival kapcsolatban is vannak kérdései, amelyekre nem igazán talált választ a könyvekben amikhez hozzáférhetett és senkivel se tudja megosztani kétségeit. Úgyhogy ellátogat a klubba, amit a sógora három társával együtt üzemeltet és ahhoz az emberhez fordul, akiről úgy gondolja (a pletykák alapján), hogy tud neki segíteni és társa lehet a kutatásában. A titokzatos Crosst, a Bukott Angyal Klub egyik üzemeltetőjét váratlanul éri Pippa megjelenése, hát még a kérése, hogy legyen a segédje és tanítsa meg őt mindenre, amit a szexről tudni lehet és érdemes. Cross nem véletlenül viseli ezt a nevet, mert ő már évek óta vezekel és most Pippa mellett még egy csomó más dolgot is összejön neki: meg kell mentenie a húgát és valahogy kicselezni egy zsarolót. Nincs neki ideje az üzlettársa sógornőjét is pesztrálni, úgyhogy kifog a lányon és eléri, hogy a becsületére és tisztességére igényes Pippa visszavonulót fújjon és ne keressen magának a vőlegényén kívül más férfit, aki segíthet a kutatásában. Csakhogy a lány nem véletlenül okos, ha nem kérdezhet férfiakat, akkor majd a Bukott Angyal környékén mozgó dolgozó lányokohoz fordul segítségért, hiszen alig két hete van és oltár elé kell állnia. Úgyhogy Cross minduntalan a lányba botlik és egyre inkább összegabalyodnak az ügyes-bajos dolgaik.

Sarah MacLean megint megfogott egy jól irányzott alaphelyzettel: vett egy társaságilag különc okos, könyvmoly lányt és egy sebzett, régebben igazi szélhámosként viselkedő, s azóta is vezeklő hőssel hozta össze. Pippában egy igazán szerethető hősnőt kaptam, akiért néha megszakadt a szívem, hiszen nem elég, hogy magának való és leköti őt a tudomány, tisztában van a helyzetével, ugyanakkor szomorú, hogy senki a családjából nem érti őt meg, sőt lekezelően bánnak vele. Crossnak igazából azzal sikerül akaratlanul is meghódítani a lányt, hogy odafigyel rá, hogy tudnak értelmesen beszélgetni eszmét cserélni és meghallgatja a véleményét. Éppen ezért abszolút hihető az is, hogy miután minden tisztázódik és elérkezik a kielégítő végkifejlet, Pippa és Cross még évtizedek múlva is kiváló partnerei lesznek egymásnak, szóval összeillenek.

A regény néhol romantikus komédia (vannak határozottan kacagtató jelenetek, Pippa tánca a vőlegényével, vagy éppen interjúja az egyik dolgozó lánnyal), de azért sötétebb tónusok is feltűnnek a pörgős párbeszédek mögött (a lány magányossága, a zsarolás, Cross kétségbeesett helyzete stb.). Azaz Sarah MacLean ismét hozott egy több rétegben kielégítő történelmi romantikus regényt belevaló hősnővel aki saját kezébe veszi a sorsát és végül csak megmenti a választottját, na meg egy kellően borongó hőssel, akinek igencsak szüksége van a napsugárra, amit Pippa hoz az életébe.

Nagyon örülök, hogy az ígéretes Hozományvadászok kíméljenek után ez a rész is szórakoztató kikapcsolódást nyújtott. Kár, hogy ennyit kellett várni a folytatásra, s közben még egy másik könyvsorozatát is elkezdték kiadni MacLean-nek, így bár a könyv igazából magában is olvasható, hisz főszereplőink története kerek egész, nekem azért mielőtt nekiálltam volna kicsit rendet kellett tennem magamban, hogy ez a sorozat aminek központjában egy Szerencsejáték Klub van, a másikban pedig egyéb alvilági érdekeltségek vannak. Remélem a következő két rész hamarabb érkezik …

Blogturné

Vajon, mit gondolhat London legexkluzívabb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa, amikor egy köztiszteletben álló nő azt kéri tőle, hogy 14 nappal az esküvője előtt rontsa meg? Nos, Cross egyből kijelenti, hogy a hölgy őrült, és megtagadja a segítségnyújtást… Pechjére Lady ​Philippa Marbury nemcsak meglehetősen különc, de makacs is!
Tartsatok velünk a regény blogturnéján, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti A szerencsejáték szabályai sorozat második részét!

Fülszöveg

Lady ​Philippa Marbury meglehetősen… különc.
A két őrgrófsággal rendelkező márki éles eszű, szemüveges leányát sokkal jobban érdeklik a könyvek, a tudomány és a laboratórium titkai, mint a bálok és a szerelem. Hamarosan oltár elé vezeti együgyű vőlegénye, aki mellett az egyhangú napokba csak a kutyák és a tudományos kísérletek hoznak majd némi változatosságot. A menyegző előtt Pippának mindössze két hete van arra, hogy felderítse a házasélet izgalmas oldalát – szigorúan tudományos szempontból. Az idő szorít, és hogy a lehető leghasznosabban töltse, olyan tanítót keres, aki otthonosan mozog London sötét bugyraiban.
Egy szélhámos tökéletesen megfelel a célnak.
Az eszes és megfontolt Crossra, London legexkluzívabb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosára esik a választása, aki szándékosan mutatkozik tisztességtelennek a külvilág előtt. A hírnév azonban gyakran sötét titkokat rejt, és amikor a különc Pippa merész ajánlatot tesz neki, hogy segítsen érzelmek nélkül lefolytatni egy tudományos kísérletet, fennáll a veszélye, hogy Cross eddig féltve őrzött titkai napvilágra kerülnek. A férfi készséggel megadná Pippának, amire vágyik, de a szélhámos álarca mögött érző lélek lakik, ezért minden cseppnyi akaraterejére szüksége van, hogy ne váltsa valóra a lady minden álmát.
Vajon sikerülhet-e ez a tudományos kísérlet érzelmek nélkül?
Kiadó: Könyvmolyképző (Arany pöttyös könyvek)
Terjedelem: 472 oldal
ISBN: 9789635619177
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
Műfaj: Történelmi romantikus, chick lit
Eredeti mű: One Good Earl Deserves a Lover
Eredeti megjelenés éve: 2013
Megrendelés

Nyereményjáték

Sarah MacLean elég ismert a történelmi romantikus rajongók körében, így azt gondoltuk, hogy rá fogtok jönni, melyik könyvéből van az adott idézet az egyes állomásokon! A megoldást írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladványom

“– Fogadni mernék, hogy számos dolog van, amit nem tud az emberi testről.
A férfi nagyon közel volt. Inkább lehelte, mintsem mondta a szavakat, amelyek Pippa arcát, fülét cirógatták, amitől érzelmek árasztották el.
– Szeretnék tanulni – mondta.
– Ez az első leckéje.
Pippa azt akarta, hogy mindent tanítson meg neki.
– Ne hergelje az oroszlánt! – jelentette ki a férfi. Szavai a nő száját cirógatták, amely az ingerlésre szétnyílt. – Mert akkor nagy valószínűséggel megharapja.”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *