Menu Close

Maggie Fenton: A herceg liezonja

Úgy tűnik, hogy nekem az év eleje könnyed romantikus regények olvasásával telik. De sose rosszabb elfoglaltságot. Sarah MacLean-től már tudom mire számíthatok, de Maggie Fenton teljesen új szerző: magánikadásban jelent meg először ez a regénye és annyira sikeres lett, hogy végül rendes kiadó is felkarolta. Tökéletesen értem, hogy miért: könyned történelmi romantikus pörgősen megírva érdkese szereplőkkel és kimondottan vicces jelenetekkel.
Montford hercege igen komolyan veszi a kötelességeit: igazgatja a birtokait, rendszeresen részt vesz a Lordok Házának ülésein, tudja mi a kötelessége, mit várnak el tőle, s mindennek megfelel. Már a megfelelő házastársat is kiválasztotta, aki beillik az élére vasalt életébe. Csakhogy felmerül egy probléma. Valami homályos okból ősei egyik birtoka évszázadok óta a Honeywell család igazgatására van bízva és ők bizony ki nem robbanthatók onnan. Gazdálgodnak a yorkhsire-i birtokon, kiváló minőségű ale-t készítenek és amíg van fiú örökös, nem kerülhet vissza a birtok Montfordékhoz. A herceget évek óta frusztrálja A. Honeywell-lel folytatott levelezés, ami még most is tart, holott mint kiderült, Honeywell egy éve fiú örökös nélkül elhúnyt. De akkor ki irogatja a beszámolókat? Montford legjobb emberét küldi el, hogy tudja meg mi a helyzet. de a titkárnak nyoma vész, úgyhogy kénytelen kelletlen fóbiáit legyőzve ő utazik yorkshire-be.
Astrid Honeywell már apja életében is főleg a birtok igazgatásával foglalkozott és amióta húgaival magukra maradtak, igyekszik fenntartani a látszatot, és kikerülni Montford herceg csapdáit, mert fogalma sincsen, mit tehetnének, ha elveszítik megélhetésüket… mert tudja, ha kiderül, hogy az apja már egy éve meghalt, a birtok tulajdonosa kiteszi a szűrüket. Csakhogy minden terve dugába dől, amikor a herceg maga jelenik meg Rylestone-ban. Vagyis most van szüksége a B meg a C tervekre … úgyhogy szabad kezet ad rosszcsont húgainak, hogy segítsenek elűzni a birtokról a herceget. Aki azonban a várakozásokkal ellentétben sokkal jóképűbb és zavarbaejtőbb …
Montford jól felépített világa teljesen a feje tetejére áll, amikor találkozik a Honeywellekkel, főleg Allisonnal, akinek már a szeme is zavarba ejtő: nem egyforma, márpedig a férfi mindenekfelett szereti a rendet…
A sok közül az egyik kedvenc románc trópusom az ellentétek vonzzák egymást. Márpedig itt tényleg két teljesen különböző világból, körülmények közül érkező egyén kerül össze. Montford végtelenül magányos rendmániás (akkoriban még nem használhatták az OCD-t állapotának leírására), aki mindent irányítani akar. Astrid pedig okos, talpraesett és egyáltalán nem tartja magát nőiesnek, élete tragédiája, hogy nem született fiúnak. Márpedig az ő korában nőként semmit se érhet el. Pedig sokan függenek tőle. Úgyhogy mindenféle terveket eszel ki, van egy elképzelése, hogyan tudná megtartani a korábbi helyzetet. Montofrd szemében teljesen ellentéte annak a nőtípusnak aki hozzávaló lenne. Úgyhogy persze, hogy vonzzák egymást, ami a humor egyik forrása. A másik pedig, hogy a regény nagyon laza: gyorsan, könnyen olvasható és a szereplőket hamar meg lehet kedvelni, s szurkolni nekik, hogy lássák be: összeillenek.
A sorozat aminek ez az első része a Pajkos régensség címre hallgat, szóval nem árul zsákbamacskát, hogy történelmi romantikus de nem az autentikációra, inkább a szórakoztatásra fekteti a hangsúlyt. S néha bizony nem is kell több egy ilyen regénytől. Ha valaki olyan romantikus szórakozást keres, ami kitölti a Bridgertonok után maradó űrt, akkor Maggie Fenton regényében azt simán megtalálja. A herceg liezonja tényleg könnyed, humoros történelmi romantikus regény, szimpatikus hősökkel és jó néhány emlékezetes pillanattal.


Blogturné

A pajkos régensség nevű sorozat első részével mutatkozik be a magyar olvasóknak Maggie Fenton. A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelent A herceg liezonja könnyed stílusával és váratlan fordulataival mosolyt csal az olvasó arcára.
Tartsatok velünk blogturnénkon és megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott könyvet!

Fülszöveg

Egy ​mindent irányítani akaró herceg.
Egy éles eszű kékharisnya.
És egy őrjítő vonzalom.
A hűvös, szőrszálhasogató montfordi herceg elvárja, hogy minden úgy legyen, ahogy ő akarja: szép rendben, szigorúan a szabályok szerint. Ezért feldühödik, amikor megtudja, hogy az egyik hercegi birtok bérlője már egy éve meghalt, de valaki mégis irányítja, pedig egy ősi szerződés szerint az már a Montfordokat illeti. Amikor a herceg megérkezik Yorkshire-be, hogy utánajárjon a helyzetnek, rádöbben, hogy a birtokot egy vadóc nő vezeti – aki ráadásul még kékharisnya is.
A tűzvörös hajú Astrid Honeywell talpraesett és tanult. Évek óta ő irányítja a Honeywell család gazdálkodását. És nincs szándékában senkinek – még Montfordnak sem – átadni valami elavult szerződés miatt.
Montford és Astrid között azonnal fellobban a gyűlölet… és valami tagadhatatlan, leírhatatlan vonzalom. Ám ellen kell állniuk helytelen vágyaiknak, elvégre a hercegnek Londonban menyasszonya van. Viszont amikor Astrid élete veszélybe kerül, Montford azon kapja magát, hogy kész lenne mindenét kockára tenni, hogy megmentse a lányt.
Mélyedj el üdítő románcukban!
Kiadó: Könyvmolyképző, 2021
Eredeti cím: The Duke’s Holiday, 2014
Fordító: Kereki Noémi Valentina
Oldalszám: 520
Megrendelés

Nyereményjáték

Hercegekre vadászunk! Nyereményjátékunk minden állomásán egy-egy olyan történet fülszövegéből találtok részletet, amelyben egy herceg is szerepel. A feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és szerzőjének nevét, amelynek fülszövegéből a részlet származik.
Figyelem! A beírt válaszok már nem módosíthatóak. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladványom

A férfi jól rendezett életébe legkevésbé a botrány hiányzik. Gúnynevén a Hencegő herceg szinte csak azzal van elfoglalva, hogy rangjához méltón feddhetetlen maradjon és a titkai ne kerüljenek nyilvánosságra. Ám amikor egy késő este felfedezi a kocsijában rejtőzködő Julianát, akkor minden, számára kedves dolgot kockára téve megfogadja, hogy leckét ad jólneveltségből a zabolátlan szépségnek.

a Rafflecopter giveaway

Állomások

01.05 – Betonka szerint a világ…
01.07 – Olvasónapló
01.09 – Dreamworld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *