Menu Close

Halloween Blogturné 2022

Blogturné

Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján!
Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és vidd haza fantasztikus nyereményeink egyikét!

Booktag

Witching hour – Egy könyv, amelyben szellemek járnak
Lucy Strange: A kastély szelleme

Töklámpás – egy rémisztő könyv, ami miatt este féltél lekapcsolni a lámpát.
Lawrence Block: Tánc a mészárszéken

Zombiapokalipszis – Egy kellően vastag könyved, amivel akár egy (vagy több) zombival is végezni tudnál.
A.S. Byatt: Mindenem

Bosszúállók – Nevezz meg öt könyves karaktert, akikkel cukorkagyűjtésre vagy rémisztgetésre indulnál Halloween estéjén!
Lada Drakula, Kate Daniels, Gin Blanco, Atticus O’Sullivan valamint Gustav, a Daliás Hercegek egyike

Adsz vagy Kapsz – Milyen halloween-i jelmezben várnád a cukorka kéregetőket?
Természetesen boszorkányként, csakis zöld arcfestékkel és csíkos harisnyában 🙂

Szellemház – Milyen rémisztő dekorációval látnád el a lakásod/házad környékét?
Boszorkányok, macskák és szellemek.

Addams Family – Milyen könyvszereplőkből állna a te furcsa családod? Kell egy izé karakter, egy kissé pszichopata és valaki, akin kiéli furcsaságait, egy kimért, de erős nő, egy családfő, na meg a nagybácsi.
Izé rokon: ugyan nagyobb, de HABÓ tökéletes erre (igaz, vagy zagi?)
Kissé Pszichopata: Ivy Pocket – a lelkesedése már-már pszichotikus
Áldozata: Bogyó és Babóca
Kimért, erős nő: Eve Dallas, természetesen
Családfő: Roarke, Eve mellett más nem is lehet 🙂
Nagybácsi: Neil Patrick Harris


Idén a Halloween Blogturnéra podcast ajánlóval érkeztem. Ugyanis természetesen bármilyen témához lehet podcastot találni, így aztán ha az ember egyszerűen beüti bármely podcast lejátszó, gyűjtő vagy a google keresőbe, hogy halloween podcast, rengeteg eredményt kap. Az én szempontom főleg az volt most ennél a kis csokornál, hogy olyasmi legyen, ami bár kapcsolódik valahogy a Halloween ünnepéhez, de ne legyen túl ijesztő. Mert a vérfagyasztás igazából nem az én műfajom.

Az egyik első dolog, amit kiad bármely kereső, az bizony a különböző filmes horror podcastok. Az egyik kedvenc magyar főleg filmekkel foglalkozó podcastom műsorrendjében rendszeresen feltűnnek az ijesztő filmek. Sőt volt egy teljes évadjuk, amelyben a horror műfajjal foglalkoztak, s igyekeztek 17 részen keresztül betekintést adni a rémfilmek műfajába. Ráadásul egy kissé kellemesebb horrora még én is vendég voltam, ugyanis egyik nyári epizódjukban A múmiáról az 1999-es és az azt megelőző 1932-es filmről beszélgettem a srácokkal.

Az 1932-es Múmiában a címszerepet Boris Karloff játszotta, akinek a karrierje párhuzamosan futott Lugosi Béláéval. Kettőjükről szól a másik kedvenc filmes podcastom egy évada. A You Must Remember This pár éve 6 epizódon keresztül foglalkozott a horror két nagy nevével, filmjeikkel és örökségükkel, jelentőségükkel. A Bela and Boris évad nagyon sok újdonságot mond ezekről a színészekről, filmekről na és persze a korabeli Hollywood-ról. A podcast házigazdájának, Karina Longworth-nak van még más horrorhoz kapcsolódó adása is, például nagyon alaposan körbejárta a Manson gyilkosságokat is.

Van akinél a Halloween és az arra való készülődés nem csak egy hónapot jelent, hanem igazi életmódként fogja fel. Az It’s Always Halloween podcast házigazdája, Lucé Tomlin-Brenner pont így viszonyul az ünnephez és erre alapozta a podcastját is. Igazából mindenféle az ünneppel kapcsolatos dologról beszél, készít interjúkat, kutat és mesél: az eredetéről (honnan indult, miképp került Amerikába, hogyan lett ott akkora nagy szám), a szimbólumokról (szellemek, macskák, tök), a popkulturális szerepéről (filmek, sorozatok, regények). S azt is bizonyítja, hogy nem kell csak idényünnepre gondolni, mert az év többi időszakában is megtalálja azt, ami kapcsolódhat Halloween-hoz. Igazán lelkes és roppant kíváncsi, s ettől szórakoztatóak az adásai.

Az Overdue podcast alapötlete, hogy a két műsorvezető olyan könyveket olvas el, amelyekkel már régóta meg kellett volna ismerkednie az embernek. Andrew és Craig közül az egyik elolvassa a heti adagot és elmeséli a másiknak, mi is történik a regényben. S minden évben októbert a rémisztő történeteknek szentelik, s a Spooktober égisze alatt sorra kerülnek náluk a horror klasszikusaitól a modernebb vámpírokig mindenféle kötet, de Kaland Játék Kockázat könyvekkel is foglalkoztak már. Sőt még egy hozzászólásom miatt Az Operaház Fantomja adásnál meg is említettek (5 másodperc hírnév 🙂 Ráadásul most még a fő adásmeneten kívül éppen R.L. Stine Libabőr sorozatát is olvassák, szóval a tinihorror se áll távol tőlük.

Végül, de nem utolsó sorban pedig természetesen a saját adásunk legfrissebb epizódját ajánlom. A Popkult, csajok, satöbbiben már korábban is volt szó arról, hogy alapjában nem szoktunk ijesztegetős könyveket olvasni, vagy ilyen típusú filmeket nézni. Viszont a popkultúrában is állandóan szembejön velünk a Halloween, tehát foglalkoztunk vele. Korábban már két olyan epizódunk is volt, amiben beszélgettünk boszorkányokról, meg olyan nem ijesztő, de hangulatos könyvekről, filmekről vagy éppen sorozatokról, amelyek azért eléggé őszies, októberi hangulatba tudnak minket hozni. Ezeket külön is meg lehet hallgatni, de most megjelenő adásunkban a jobb részeket hoztuk el:

Nyereményjáték

Mostani játékunk során rémisztően jó filmeket keresünk. Minden állomáson találtok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a mese vagy film címét és a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Bloggereink csak magyarországi címre postáznak.)

Feladványom

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

Blogturné
Booktastic Boglinc – Halloween Playlist
Dreamworld – Gyors sütik
Olvasónapló – Halloween podcastek
Pandalány olvas
Zakkan olvas
Fanni’s Library – Boszorkányos könyvajánló
Spirit Bliss Sárga könyves út – Fanartok
Függővég – Ijesztő filmajánló
Szaffi polca – Hidegrázós írók
Csak olvass! – Könyvjelzők
Utószó – (Nem)ijesztő filmajánló
Kelly & Lupi olvas – Halloween sminkek
Könyvvilág – Nem annyira borzongató könyvajánló
Könyv és más – Társasjáték ajánló
Hagyjatok! Olvasok! – Borzongató könyvek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *