Menu Close

Stefanie London: A tacskó Pradát visel

A tacskó Pradát visel című regénynek a címe, a külseje de még a fülszövege is arra emlékeztetett, hogy mennyire hiányzik már valami jópofa, chick-lit szerű romantikus komédia az olvasmányaim közül. Tudom, hogy már nincs klasszikus chick-lit, de a modern románcok szerencsére átvették ezt a helyet a megjelenések között, s mindig öröm, ha találok valami igazán szórakoztatót. Márpedig Stefanie London regénye pont ilyen olvasmány volt.

A címszereplő tacskó, Camilla és valóban elkényeztetett élete van: a naptára állandóan jobbnál jobb programokkal van teli: mani-pedi, játszóház, jósda, Vouge fotózás és igen, talán még Prada kutya kiegészítői is vannak. Csakhogy a kutyus gazdája, a New York-i társasági élet királynője, Etna Francois-Garrison éppen elhunyt és végrendeletében egyetlen unokájára, a magának való Theo Garrisonra hagyta az állat gondozását. A férfit azonban lefoglalja a munkája, ő vezeti a családjához generációk óta tartozó kiadó vállalatot, úgyhogy igyekszik találni egy kutyagondozót, aki leveszi válláról a tacskó terhét. Csakhogy Camilla nem az a barátkozó típus: szeszélyes és öntörvényű és miután rövid idő alatt tiltólistára kerül New York minden állatgondozó cégénél Theo bárkire hajlandó lenne rábízni az ebet. Még arra a nőre is, aki a Central Parkban egyetlen simogatással és paranccsal legalább néhány percre szófogadásra bírta a négylábút. A szóban forgó nő, Isla Thompsonnak pedig, akinek éppen kétségbeesett a helyzete kapóra jön az ajánlat mert már ott tart, hogy bármit amiért fizetnek hajlandó elfogadni. Ráadásul Theo szép összeget kínál és csak egy kutyusra kell vigyáznia, s átmenetileg ez is megteszi, amíg kilábal a hatalmas slamasztikából amibe került. Isla ugyanis sikerek közösségi-médiás szakembernél dolgozott, kezdett megbecsült lenni a szakmájában, s csak egyetlen hibát követett el, ám azt annyira látványosan tette, hogy a neve szakmai körökben egyet kezdett jelenteni a katasztrófával. Úgyhogy nemcsak elveszítette az állását, de még mások se akarják alkalmazni a szakterületén. Márpedig Islának kell a pénz, hiszen egyedül neveli tizennégy éves húgát Danit, aki tehetségesen táncol, azonban a balett nem egy olcsó mulatság. Így aztán a lány ott találja magát a New York-i felső tízezer köreiben, s megismerheti, hogyan élnek a hipergazdagok kisállatai. S míg Camillára vigyáz, egyre több időt tölt nem csak a négylábúval, de annak jóképű, bár remeteként élő gazdájával is. A beosztott-alkalmazott viszonyból finom barátság, majd úgy tűnik, talán több is lesz, csakhogy közbeszól az élet: Isla Camillától és köreitől inspirálódva bizonyítani tudja, nem véletlenül volt ő anno akkora ász a közösségi médiában. Viszont a nyilvánosság pont az, ami Teho-t gyerekkora óta taszítja és mindenképp távol tartja magát tőle: vajon a kibontakozó kapcsolatuk le tudja-e győzni ezt az ellentétet ….

Stefanie London kiválóan találta meg a hangot ehhez a történethez: mindkét főszereplő alaposan kidolgozott, motivációik, múltjuk és traumájuk teljesen hihető, ahogy az is, hogy ez miképpen teszi nehézzé, hogy egymásra találjanak. Theo gyerekkorának legnagyobb tragédiáját a paparazzók okozták, később is próbálták őt kihasználni a nyilvánosságért, érthető, hogy miért is él annyira magában és inkább nem is ápol szoros kapcsolatot senkivel. Csakhogy imádott nagyanyja halála után teljesen magára marad: akárcsak Camilla, ő is elveszítette azt, akit a legjobban szeretett. Isla bár csupa napsugár a mogorva férfi szemében, szintén keményen dolgozik: nemcsak saját, de húga álmait is meg akarja valósítani, s ebbe pont a szerelmi kapcsolatok nem férnek bele. Konfliktusuk ami miatt meghiúsul a szépen induló kapcsolat, teljesen érthető. Talán itt éreztem azt kicsit, hogy a szerző elsiette a regény utolsó harmadát: a nagy biliborulás után kicsit gyorsan simultak el a dolgok. Mindenesetre végig nagyon élveztem olvasni a regényt. Camilla, a tacskó igazi jellemmel rendelkezik, akárcsak a többi mellékszereplő: Dani-nak is több körítés és jelenet jut, nem csak egy háttérbábú Isla történetében, akárcsak Scout a lány legjobb barátnője, aki szintén teljesen kiforrott alak (a sorozat következő része róla fog szólni 😉 ).

Úgyhogy ha valaki egy jól megírt, kedves romantikus komédiát szeretne olvasni, az nem fog csalódni, ha megtudja, hogyan is élnek a tacskók akik Pradát viselnek.

Blogturné

A Central Könyvek gondozásában jelent meg A tacskó Pradát visel szívmelengető, romantikus és persze humoros regénye, amelyről ezúttal a blogturné négy tagja is elmondja a véleményét. Amennyiben ti is kíváncsiak vagytok a történetre, tartsatok velünk és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.

Fülszöveg

Hogy kezdesz újra mindent, ha életed legnagyobb baklövését több mint egymillióan tekintették meg? Gyémántok az örökkévalóságnak? Ugyan már! Internet az örökkévalóságnak, sőt a net maga az örökkévalóság! Isla Thompson közösségimédia-konzultáns ezt a saját bőrén tapasztalja meg, amikor az élő videója virális lesz, de nem azért, amiért kéne. Rémálmaiban egy hónap múlva is kísért a pillanat, amikor tönkretette egy ifjú sztárocska karrierjét, és Manhattan legnagyobb ívben kerülendő munkavállalója lett. De nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy bujdokoljon, míg elmúlik a virtuális méreg hatása. Ugyanis nemcsak magáért felel, hanem a tizennégy éves húgáért, Daniért is, így muszáj dolgoznia, hogy továbbra is legyen fedél a fejük fölött. Elvállalja hát az első adódó munkát: kutyacsősznek szegődik egy Camilla nevű, csillogó szőrű, ádáz természetű pokolfajzat mellé. Amikor már egy hete hurcolja kutyajátszóházba, állatmédiumhoz, meg még ki tudja, hova, kezdi gyanítani, hogy a tacskó inkább ugat, mint harap – és ez a gazdájára, Theo Garrisonra is igaz. Islát, aki addig hivatásszerűen próbálta szerethetővé varázsolni az embereket, meglepi, hogy Theo örömmel bújik a harapós természetű remete álarca mögé. Pedig valójában nem kiállhatatlan mizantróp, hanem egy kedves, jó humorú fickó. Ám Isla kizárólag úgy tekinthet rá, mint a munkaadójára. Hiszen ha beleszeretne, vissza kellene húzódnia a férfi világába, a fényűzés bástyái mögé, és akkor lemondhatna az álmairól. Ő azonban jó példát akar mutatni a húgának: arra szeretné tanítani, hogy érdemes kergetnünk az álmainkat, még akkor is, ha ez kockázattal jár.

Kiadó: Central Könyvek
Megjelenés: 2022. augusztus 15.
Eredeti megjelenés: 2022
Oldalszám: 408
Fordító: Szieberth Ádám
ISBN: 9789636140472
Megrendelés

Nyereményjáték

A játékunk során különböző kutyafajtákról fogtok képeket látni minden állomáson. A feladat, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába az adott kutyafajta nevét.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladványom

a Rafflecopter giveaway

Állomások

10.17. Könyvvilág
10.19. Olvasónapló
10.21. Kelly és Lupi olvas
10.23. Könyv és más

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *