Menu Close

Katee Roberts: Neon Gods – Alvilági szerelem

Katee Robert Neon Gods regényére is azért figyeltem fel, mert a modernkori szereplőknek olyan neveik voltak a fülszövegben, mint Zeusz, Hádész, Perszephoné, Demeter stb. S azt gondoltam, hogy valami sötét románcot fogok olvasni, főleg a fülszöveg alapján. Azóta megnéztem, hogy a Moly.hu-n jóval több címkét tettek már a regényre, mint a Goodreads-en ahol először láttam meg, s bizony ezek között már simán ott van pár olyan is, amely erotikára és erősen felnőtt tartalomra utal.

Igazából sokáig nem tudtam hova sorolni a regényt, mindenesetre nem újramesélés, bár a szereplők nevei a mitológiából érkeznek, de ők inkább kiváltságos milliárdosoknak tűnnek, akik egy várost irányítanak olykor erősen maffiaszerű módszereket alkalmazva. Természetesen Zeusz a Tizenhármak vezére, s a felsőváros ura. Olümposz kikötőjét Poszeidőn felügyeli az alsóváros pedig, amely jóval sötétebb és szegényebb mint a felső Hádész kezében van. Perszephoné anyja nemrég lett Demeter (a tizenhárom isteni cím közül van ami örökölhető és van, ami kiérdemelhető) s célja, hogy még feljebb kerüljön a ranglétrán, még nagyobb hatalmat szerezzen, s ehhez nem átallja felhasználni a lányait sem. Például mint kiderül, Perszephonét odaígéri Zeusznak, hogy legyen ő az új feleség, legyen ismét Héra a nagyfőnök mellett. Csakhogy a korábbi Hérák titokzatos körülmények között tűntek el, úgyhogy Perszephonénak esze ágában sincs ezt a sorsot választani. Amúgy is csak arra várt, hogy végre pénzt szerezhessen és elhagyja ezt a várost, s már nem is kellene ehhez sokat várnia, csakhogy az eljegyzés bejelentése teljesen meglepetésként éri, s inkább elmenekül sorsa elől. Alsóvárosban köt ki, ahol Hádész veszi szárnyai alá, akinek ezzel fegyver kerül a kezébe: most bosszút állhat szülei haláláért Zeuszon. A lány és a férfi megegyeznek: azalatt a három hónap alatt, amennyi időre Perszephonénak szüksége van, hogy függetlenné váljon nagyon is nyilvános viszonyt fognak folytatni: így vágnak vissza Zeusznak, aki azt hitte, hogy egy ártatlan lányt fog feleségül venni. Csakhogy Perszephoné sose volt az akinek Olümposzban hitték, s most Hádész mellett kiélheti legtöbb fantáziáját. Erős vonzalmuk hamarosan jóval mélyebb érzelmekhez is vezet, s ki kell találniuk, hogyan tudják megóvni egymást és azokat akik számítanak rájuk.

Szóval nem is tudom, azt hiszem inkább erotikus fantasy volt ez a történet, mint mítosz újramesélés, mert a szereplők neve és tulajdonsága mellett semmi se úgy működött, mint a mitológiában. Persze a főszereplők egymásra találnak ráadásul nem is akárhogyan: Hádész ugyanis olyan titkos klubot üzemeltet, ahova még felsővárosból is járnak, hogy kiengedjék a gőzt és nyugodtan élhessenek vágyaiknak. Ugyanakkor a férfi bár kemény képet mutat kifelé, valójában nagyon is gondoskodó, Perszephonéval a találkozásuk pillanatától kezdve óvatosan bánik, de az emberei és a városrésze is teljes odaadását és védelmét élvezi. Hádész nem is nagyon akarja elhinni, amikor kiderül, hogy a lány távolról sem az az elkényeztetett nebáncsvirág, mint amilyennek a bulvársajtó bemutatta. Ó a szex persze nagyon fontos lesz kettejük kapcsolatában és Katee Robert külön hangsúlyt fektet arra, hogy minden ami történik kölcsönös megegyezésen alapuljon. Többször nagyon is lényegletörően beszélnek az aktusokról, védekezésről, a beleegyezés fontosságáról és Perszephoné szex-pozitív szerepe eléggé menő volt: minden probléma nélkül hajlandó Hádész különös játékaiba beszállni.

Mindenképpen felnőtt olvasóknak ajánlom a regényt, akik erotikus fantasy-t szeretnének olvasni, ahol ismert nevekkel rendelkező szereplők hevítik fel a lepedőket (és trónokat 😊)
Közben pedig lehet hallgatni a Hadestown-t.

Blogturné

A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Katee Robert Neon Gods sorozatának első részét, Neon Gods – Alvilági szerelem címmel. Hádész és Perszephoné történetét sokan ismerik és szeretik a görög mondavilágból, ebben a regényben egy sötét, de szexi feldolgozást olvashatunk, mai modern környezetben. Gyere velünk, fedezzük fel Olümposz sötét oldalát, ha szerencsés vagy, a játékunk során megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!

Fülszöveg

Úgy volt, hogy ő csak a mítoszokban létezik. De attól a pillanattól fogva, hogy átkeltem a Sztüx folyón, teljesen megigézett…
Az ultramodern Olümposz elitjének üdvöskéje, Perszephoné Dimitriou azt tervezi, hogy megszökik, és új életet kezd valahol máshol, távol az Olümposzt uraló istenek, a tizenhármak tisztességtelen politikájának világától. Azért döntött így, mert anyja a tudtán kívül Zeusznak ígérte a kezét, aki a csillogó-villogó látszat mögött meghúzódó sötét világ veszélyes, teljhatalmú ura. Mivel nem marad más választása, Perszephoné a tiltott alsó városba menekül, ahol eladja a lelkét Hádésznak, akit korábban csak egy mitikus hősnek gondolt… A férfi pedig bevezeti egy olyan világba, amelynek létezéséről fogalma sem volt. Hádész mindig is az árnyékos oldalon élte az életét, és továbbra sem áll szándékában kilépni a fényre. Ám amikor rátalál Perszephonéra, ráeszmél, hogy ezzel lehetősége nyílik az évek óta tervezett bosszú végrehajtására. Ennél több ürügyre nincs is szüksége ahhoz, hogy segítsen a lánynak — aminek persze megkéri az árát. igen ám, de minden egyes szenvedélyes éjszakával, amelyet együtt töltenek, egyre jobban a szívébe zárja Perszephonét, és úgy dönt, készen áll akár az egész Olümposszal szembeszállni csak azért, hogy ne kelljen elválnia tőle…
Hádész és Perszephoné modern átdolgozása, amely édes, mint a bűn…
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Oldalszám: 432
Fordító: Németh Anikó
ISBN: 9789634991731
Megrendelés

Nyereményjáték

Olümposzi istenekkel játszunk, velük akár találkozhattok is ebben a regényben! Célratörő leírásunk alapján találjátok ki, melyik görög istenre gondoltunk az adott blogon, és írjátok be a megfejtést a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre szállít, a Rafflecopter dobozban megadott válaszokat pedig sajnos utólag nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, ezután 72 órán belül kérünk visszajelzést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Feladványom

Az istenek hírnöke, az útmutatás, a jóslás, a vigasz és az újjászületés, az utazás, a pásztorkodás istene, a tolvajok patrónusa.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

09.29 – Kelly&Lupi olvas
10.02 – Olvasónapló
10.05 – Sorok között
10.08 – Dreamworld
10.11 – Szaffi polca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *