Menu Close

Alessandra Torre: Hollywoodi mocsok

Igazán nem szégyellem bevallani, hogy lánykoromban sokat fantáziáltam arról, jön majd valamelyik filmsztár, rámnéz és teljesen elveszti lába alól a talajt. Komolyan, nézzetek magatokba, ki nem tett ilyet? Sőt talán még fanficekekt is írtam a fiókomnak hasonló témákról, de szerencsére ez elmúlt. Mindenesetre a hollywoodi csillogás még mindig meg tudja dobogtatni a szívemet és ha kiderül, hogy egy könyv, ami ráadásul egész kedvező fogadtatást kapott a témát ami tiniként lázban tartott dolgozza fel, naná, hogy odafigyelek. Alessandra Torre Hollywoodi mocsok című regényére már akkor felfigyeltem, amikor a külföldi bloggerek írogattak róla, s elhatároztam, hogy majd elolvasom, de még nem került sorra (helló végtelen várólista), úgyhogy szerencsésnek mondhatom magam, mert megkaptam a magyar változatot.

Cole Masten igazi hollywoodi aranyifjú: sikeres, tehetséges, többszörösen is a világ legszexisebb sztárja cím birtokosa és immár öt éve él boldog házasságban a hasonló kvalitású Nadia Smithszel. Éppen azon dolgozik, hogy egy bestseller regény alapján megfilmesítse (nem csak a főszerepet játssza majd, de pénzeli is a dolgot) a kisváros, Quincy történetét, ahol sok milliomos él, még ha nem is hivalkodnak a pénzükkel, ugyanis annak idején befektettek egy kis üdítő vállalkozásba, amit Coca-Colának hívtak. Mielőtt elkezdődne a forgatás a déli kisvárosban, az eredeti helyszínen, a színész örömmel siet haza, hogy meglepje a feleségét, csakhogy in flagranti találja a nőt. A dolgok elfajulnak és ügyvédek bevonására kerül a sor. Cole cápája absztinenciára inti a színészt, aki éppen lépten-nyomon női ágyakba botlik, hogy valahogy felejtsen és elrendeli hogy a megállapodásig tűnjön el a kaliforniai színről és húzza meg magát az isten háta mögötti Quincy-ben. Ahova Cole-nak mert még nem kezdődik el a film forgatása teljesen egyedül kell érkeznie, ugyanis személyi asszisztense balesetet szenved, s nélküle bizony a férfi teljesen elveszettnek érzi magát…
Summer Jenkins bár csak öt éves kora óta él Quincyben egészen addig, amíg fel nem bontotta az eljegyzését, elnézték ezt neki, azóta azonban csak megtűrik a városban, ahonnan szívesen lelépne, ha lenne hozzá pénze. Kapva kap az alkalmon hát és amikor a filmesek előretolt helyőrsége, a produkciós cég kapcsolattartója és helyszín-keresője kopogtat nála, felajánlja, hogy jó pénzért segít neki letárgyalni a helyiekkel az ingatlanok bérbeadását. Summer jól kijön Bennel és össze is barátkoznak, ám amikor a verandáján megjelenik a rajongott Cole Masten, az arrogáns színész láttán előbújik belőle a déli úrinő és úgy teszi helyre a férfit, hogy az alig tér magához. Ő nem ehhez van szokva, neki a nők nem mondanak, sőt állnak ellen, de Summer csak az elkényeztetett felsőbbrendűséget látja sugározni belőle és kösz, de abból nem kér. Naná, hogy ezzel felkelti a lány az érdeklődését és naná, hogy pont kordában kéne tartania magát és persze, hogy ez egyre nehezebb lesz. Ráadásul úgy érzi, megtalálta az igazi partnert a filmhez is, mert biztos benne, hogy Summer tudná csak igazán visszaadni azt a déli úrinő kvalitást, amit annyira keres… Még szerencse, hogy a lánynak sok pénzre van szüksége ahhoz, hogy leléphessen Quincy-ből.

Szóval az alapötlet mellett az elejétől kezdve megfogott a két főszereplő. Cole igazán arrogáns és beképzelt volt, akit a Hollywood élbolyában eltöltött másfél évtized teljesen elszakított a valóságtól és aki igen, azt képzelte, hogy körülötte forog a világ. Summer pedig határozott és erős nő, aki aztán nem hajlandó lehidalni csak mert híres ember áll vele szemben és mindig egyenesen megmondja a véleményét. Amikor együtt vannak, csak úgy sistereg köztük a levegő, a vonzalmukat nehéz leplezni, Cole az ügyvédje utasítására harcol ellene, Summer pedig legtöbbször nem tudja eldönteni, hogy megcsókolná a férfit vagy inkább bemosna neki egyet. Még szerencse, hogy a történet közben fejlődés regény is, méghozzá a hollywoodi sztár lesz az, akinek lesz ideje végre, hogy magába nézzen és átértékeljen dolgokat és talán nem is kicsit a lány hatására ismét észrevegye maga körül az embereket, s a világot, még akkor is, ha ezt egy kiscsibén kezdi. A regény végére eljut Cole addig, hogy megérdemelje Summert.

Úgyhogy megfogott Alessandra Torre a történettel, a szereplőkkel, a karakterábrázolással és a megfelelően adagolt szexi jelenetekkel is. Egyedül azt sajnálom, hogy a regény utolsó része nagyon elsietett volt, kicsit olvastam volna még arról, hogyan tapogatózik kapcsolatuk elején Cole és Summer, de nagyon gyorsan jött a hepiend. Persze nem panaszkodom, mert végig jól szórakoztam a frappáns párbeszédeken a röpködő szikrákon és mulatságos jeleneteken. S bár sokáig azt hittem, hogy Summer háttér-története, amiért utálja a kisváros valami nagyon banális lesz, örülök, hogy nem az volt, hanem egy igazi nagy durranás, amiben az övé volt az irányítás.

S bár többször hivatkoztam arra, hogy nem rajongok mindig a románcok magyarításáért, főleg a modern romantikáért, határozottan mondhatom, hogy most egyáltalán nem csalódtam. Alessandra Torre regénye anyanyelvünkön is kellőképpen szórakoztató, izgalmas, erotikus, romantikus és egyáltalán nem éreztem kínosnak egyetlen fűtött jelenet olvasását se. Úgyhogy le a kalappal Miks-Rédai Viktória fordítása előtt.

Szóval ha valaki könnyed nyári romantikára vágyik, akkor igazán nem kell messzebb mennie, mint Alessandra Torre regénye, ami megfelel ha tökéletes kikapcsolódást, szórakozást keres az ember lánya és kicsit nosztalgiázni szeretne, hogy mégis mi lett volna ha vele történik meg valami hasonló 🙂

Blogturné

Új Alessandra Torre regény jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadónál. Romantika, szenvedély és egy csipetnyi izgalmat csempész a szabadidőnkbe Cole és Summer románca.

Fülszöveg

Cole Masten. Hollywood Tökéletes Férjéből Hollywood Legszexibb Szingli Pasija lett, miután szupersztár felesége elhagyta. Most minden partiban benne van, és mindenkit megfektet, akit tud. Los Angeles, vigyázz: új rosszfiú van a városban!
Summer Jenkins. Ez én vagyok. Kisvárosi lány, aki a Georgia állambeli Quincyben ragadt. A csirkés kajáim mennyeiek, a pókerasztalnál ki tudok forgatni egy felnőtt férfit a vagyonából, és az érettségi évében közfelkiáltással választottak meg a Legbarátságosabbnak.
Más világban éltünk. Nem is lett volna szabad találkoznunk. Csakhogy Cole Masten elolvasott egy könyvet az én kis városomról. Hat hónappal később pedig leszállt a magángépével a poros kis repterünkön, és magával hozta Hollywoodot.
Azonnal tudtam, hogy ez bajt jelent. A városnak – és nekem is.
Néha az ellentéteknek nagyon nem kellene vonzania egymást.
Egy nem mindennapi szerelem története.
Kövesd, ha a lelked egy kis kényeztetésre vágyik!
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Hollywood Dirt
Fordító: Miks-Rédai Viktória
Oldalszám: 472
ISBN: 9789634570721
Országos megjelenés: 2018.06.08
Tedd a kívánságlistádra
Megrendelés

Nyereményjáték

Ha már a filmkészítésről is szó esik a könyvben, akkor legyen ez a játékunk témája is. Mi a filmkészítés menete?
A filmgyártást 4 fő részre osztják, nektek pedig nem lesz más dolgotok, mint a turné állomásain megtalálni ezeket a részeket és a helyes választ beírni a Rafflecopter megfelelő mezőibe.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Turné állomásai

06.10 Olvasónapló
06.12 Betonka szerint a világ…
06.14 Cbooks
06.16 Kristina blogja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *