Menu Close

Tripla románc

Az az igazság, hogy nem véletlenül töltöttem fel tavaly decemberben romantikus regényekkel a várólistámat. Egyrészt, mert van otthon belőle egy csomó, amit nem olvastam, viszont vásároltam, meg nyertem, mert olyan jókat írtak róla blogokban. Másrészt mert könnyen és gyorsan olvashatók: szeretem ezeket a kicsi, kézreálló könnyű amerikai papírkötésű könyveket. Persze látom, hogy már egy olvasás meglátszik rajtuk, szóval már nem lehet tovább adni őket igazán, de ennek ellenére majd minden év végére kiderül, hogy gyarapodik a gyűjteményem. Az elmúlt hónapokban három könyvet is elolvastam ezek közü, úgyhogy gyorsan be is számolok róluk.

Loretta Chase: Your Scandalous Ways
Még mindig az egyik általánosan elterjedt vélemény, hogy Chase Lord of Scoundrelse az egyik legjobb modern* történelmi romantikus regény, s miután nekem is bejött, el is határoztam, hogy több írásával is megismerkedem. Így került a polcomra a Your Scandalous Ways aminek egyik érdekessége, hogy főhősnője, Francesca Bonnard kurtizán, akit megtaposott annyira a sors, meg összetört a szíve, hogy ez az életforma legyen számára a megfelelő: maga irányít és választ. Így aztán híresen keresett és szépségéről legendákat beszélnek. James Cordier kém, az álcázás mestere, aki a brit koronának dolgozik és még egy utolsó munkát elvállal, hogy aztán nyugdíjba vonulhasson: meg kell szereznie a híres kurtizán, Francesca Bonnard tulajdonában lévő kompromittáló leveleket. Úgyhogy kettejük sorsa összefonódik, mert persze mielőtt James ellophatná a dokumentumokat, másoknak is fáj rá a foga és őket egyáltalán nem érdekli, hogy ki miképpen éli túl a különböző eltulajdonítási kísérleteket. Chase regényében a két kiábrándult főszereplő fokozatosan kedveli meg egymást és jönnek rá, hogy amit elképzeltek maguknak, hogy milyen életre vágynak nem biztos, hogy annyira megfelel már nekik, miután megismerkednek és többször is közös kalandokba keverednek. Érdekes volt olyan történelmi hősnőről olvasni, aki nem tapasztalatlan, sőt vállalja is, hogy tisztában van a saját testével és annak értékével. Külön tetszett Francesca és barátnője kettőse, aki ugyanabban az iparban dolgozott, hogy mennyire valóságosan látják a helyzetüket, mennyire őszinték egymással és tabu nélkül beszélgettek bármiről. A könyv gyengéje igazából James alakja volt, eltörpült a kiválóan megírt Francesca mellett és nem éreztem át az ő lelki bajait.

Kiadó: Avon Books
Sorozat: Fallen women #1
Megjelenés: 2008
Terjedelem: 357 p.
ISBN: 9780061231247
Honnan: Vásárlás, saját példány

 

*nem a régi iskolából való, amikor még az erőszak elfogadott motívum volt a szexben

 

Alexandra Hawkins: Twilight with the Infamous Earl
Ezt a könyvet tudom, hogy nyertem, semmit se tudtam róla korábban, még a szerzőt se ismertem. Végülis arra jó volt, amire kiválasztottam, gyorsan olvasható, egy könyv pipa a várólistámról. De mostanában sokkal jobb és izgalmasabb és eredetibb történelmi romantikusokat olvastam, mint ez a regény volt.
Nem zavart, hogy egy sorozat utolsó tagja volt a regény, érthető volt az alapötlet de a korábbi szereplők sztorijai hidegen hagytak, a mostani főszereplőinké meg nagyon nem volt rendesen elvarrva. Azt hiszem olvasni kellett volna az előzőeket is, hogy megfelelően beleéljem magam Frost megváltozásába, meg értékeljem a jellemét. Volt nagy felépítés aztán szörnyen gyors megoldások és a 25. meg 26. fejezet között 2-szer is visszalapoztam, mert mintha teljes jelenetek maradtak volna ki, de nem hiányzott oldalszám szerint semmi a könyvből, történetszövésből annál inkább.

Úgyhogy köszönöm, ennyi elég volt, egynek elment.

Kiadó: St. Martin’s Paperbacks
Sorozat: Lords of Vice #7
Megjelenés: 2013
Terjedelem: 304 p.
ISBN: 9781250001399
Honnan: Nyeremény könyv, saját példány

 

 

Celeste Bradley: And Then Comes Marriage

Celeste Bradley neve nem ismeretlen itthon se, ezt a könyvet szintén évekkel ezelőtt nyereményként kaptam, azóta várt a polcon, hogy elolvashassam. Mivel eleinte arról van szó benne, hogy egy ikerpár ugyanannak az özvegyasszonynak udvarol, először azt hittem, talán az első olyan történelmi romantikusomat fogom olvasni, amiben édes hármasról lesz szó. De végül nem ez történt, az ikrek közül az első elég hamar kigolyózódott, mert a másodikkal annyira hatalmas volt a vonzalom. Mondjuk így is maradt még azért a történetben néhány az átlagnál jobban a BDSM felé hajló szex jelenet, szóval pikantéria akadt. Viszont nem tudtam igazán megkedvelni a főszereplőket és nem igazán érdekelt a kapcsolatuk. Annál inkább tetszettek a mellékszereplők, az egész Worthington család, különösen az ikrek húga, Attie, aki igazi csirkefogó volt és nem volt rest saját kezébe venni a dolgokat, amikor úgy hitte, hogy imádott testvérei egy gonosz boszorkány hálójába kerültek és azért nagy köztük a feszkó.

Voltak a regénynek szórakoztató részei, de maga a központi történet az nem kötött le igazán.

Kiadó: St. Martin’s Paperbacks
Sorozat: Wicked Worthingtons #2
Megjelenés: 2013
Terjedelem: 352 p.
ISBN: 9781250016133
Honnan: Nyeremény könyv, saját példány

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *