Menu Close

Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Nem is olyan rég volt ugye, hogy hosszú kerülgetés után vége megismerkedtem Trisha Ashley-vel és azt mondtam, hogy az első kellemes találkozás után egy hosszabb távú kapcsolatot is eltudok képzelni vele. S íme máris itt van a Karácsonyi szerelem, amely hamarosan meg fog jelenni a Könyvmolyképző Kiadónál s mint a címe is mutatja, ideális olvasmány lehet az ünnepek előtt.

Holly Brown sokáig neveltetése miatt nem ünnepelte a karácsonyt, aztán rövid, de boldog házas évei alatt igyekezett a férjével mindazt bepótolni, amiből gyerekkorában kimaradt. Azonban mióta éppen decemberben özvegyült meg, mindig a lehető legtávolabb tartotta magát az előkészületektől és mindentől ami ezzel járt. Rendszeresen ilyenkor igyekszik messzire utazni és egyedül lenni, úgyhogy kapva kap az alkalmon, hogy egy a világ végén álló majd mindentől elzárt házra vigyázzon a tulajdonos távollétében. Felkészül arra, hogy szokás szerint magányosan töltse a napokat, s a szakácskönyvén dolgozgasson. Csakhogy bár papíron a hatalmas ház a lanchashire-i lápvidéken pont olyan helynek ígérkezik, amilyenre Holly vágyik: távoli, elzárt, magányos, valóságban igencsak sokan vannak a környéken, akik arra számítottak, hogy az ünnepeket ott tölthetik. A Martland család minden évben össze szokott gyűlni a házban az ünnepekre, csak éppen az előző évben a tulajdonos, a Jude elhozta magával a menyasszonyát, akivel azonban az öccse szökött meg, érthető módon idén nem akart otthon lenni, úgyhogy elutazott. Viszont öreg nagybátyja a feleségével, unokájával és a közelben lakó nagynénje, meg a nyugdíjba vonult régi, szinte családnak számító személyzet magukban már nem tudnak és akarnak ünnepelni, úgyhogy Holly azon kapja magát, hogy az annyira vágyott egyedül töltött óráknak lőttek és karácsonyi menüt kezd tervezni, sőt hagyja, hogy előkerüljenek a díszek a padlásról, s szinte naponta egyre több váratlan vendég érkezik, akikkel nem tud mit kezdeni, mint hogy vendégül látja őket. Végül még Jude Martland is kénytelen beállítani, mert úgy érzi, amióta Holly betette a házába a lábát, minden a feje tetejére állt. Úgyhogy az elkövetkező ünnepek és a kényszerű összezártság (hóvihar, áramkimaradást stb.) váratlan kihívások elé állítanak mindenkit …

Nem vagyok az a típus, aki direkt keresi a karácsonyi történeteket, hogy hangolódjak az ünnepekre, persze ha ilyen akad a kezembe, nem menekülök előlük. Például most sem, és megint azt kell mondanom, hogy Trisha Ashley roppant jó választás erre is. Már az előző könyvében is imádtam a karácsonyi készülődést, itt meg másról se szól az egész regény, mint hogy veszi le lábáról Hollyt az ünnep hangulata. A nő igazából mindig egyedül volt, özvegy nagymamája nevelte (akiről sok érdekes dolog derül ki a történet folyamán, hiszen a lány elkezdi olvasgatni régi naplóit), nem volt körülötte nagy család és rövid házassága után saját maga zárt ki majd minden barátot az életéből. Itt viszont nyakába kap egy fura famíliát, a saját dinamikájával, a karácsonyért rajongó háborús veteránnal, feleségével a régi tévés szakácsnővel, aki nem hajlandó elismerni, hogy tudása felett eljártak az évek, s fenntartással kezel majd mindent, amit az amúgy séfként dolgozó Holly csinál. De van állatimádó nagynéni és elveszett, emós tinédzser is, meg a Martland fivérek a maguk konfliktusaival, az öreg kertész, meg a középkorú mindenes, akiket levesz a lábáról Holly főzőtudománya és egy régi rejtély, ami a nagymama naplóját illeti…

Igazából ebből még egy jó kis cozy mystery is lehetett volna, de Trisha Ashley nem az az író aki ebbe az irányba megy. Igen, persze szerelem is van benne, az elejétől lehet sejteni, hogy kik fognak kikötni egymás mellett, de az oda vezető út eléggé mulatságos, viszont hiteles. Ám én mégis legjobban tényleg azt szerettem olvasni, ahogy az angol karácsonyi tradíciók megelevenednek az ételekkel, italokkal és egyéb hagyományokkal, kicsit nosztalgikus hangulatba kerültem tőle és persze elkezdtem tervezgetni, hogy én mit fogok majd csinálni családommal decemberben.

Ha a karácsonyi hangulat megteremtéséhez keres az ember olvasmányt, ami szórakoztat és megható is kicsit, arra tökéletesen alkalmas ez a regény.

Blogturné

Novemberben jelenik meg Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem c. könyve a Könyvmolyképző Kiadónál. A könyvben elénk táruló behavazódott tájjal, a készülődéssel, főzéssel, díszítéssel és egy lelkes családdal még a karácsonyellenes Holly Brownt is megérinti az ünnep szelleme. Tartsatok velünk Ti is, ha részesei szeretnétek lenni ennek a romantikus, karácsonyi történetnek, és játsszatok a könyvért!

Fülszöveg

Közeleg a karácsony.
A karácsony mindig is szomorú időszak volt a fiatal özvegy, Holly Brown számára. Ezért amikor felkérik, hogy vigyázzon egy mindentől távol eső házra a lancashire-i lápvidéken, nem képes visszautasítani az ajánlatot, mivel ez tökéletes ürügy arra, hogy megfeledkezhessen az ünnepről. A ház tulajdonosa, Jude Martland szintén távol akarja tartani magát a családi karácsonytól, mivel a legutóbbi alkalommal az öccse megszökött a menyasszonyával. Ám amikor arra kényszerül, hogy váratlanul hazatérjen, azt látja, hogy minden a feje tetejére állt, és úgy tűnik, Holly van az események középpontjában. Amikor pedig a hófúvás elzárja az utakat, senki nem szökhet el. A kénytelen összezártságban Holly és Jude sokkal többet kapnak az ünneptől, mint amire számítottak – és ezt a karácsonyt soha nem fogják elfelejteni!

Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2017. november 10.
Eredeti megjelenés: 2010
Oldalszám:
Fordító: Palásthy Ágnes
ISBN: 9789634572350
Tedd a kívánságlistádra
Megrendelés

Nyereményjáték

A könyvben Holly nagymamája történetét kutatja, aki a második világháborúban ismerte meg nagy szerelmét. Rengeteg történet szól olyan szerelmekről, amik a világháborúk idején alakultak ki, így a nyereményjáték is ehhez fog kapcsolódni. Minden állomáson találni fogtok egy fülszövegrészletet olyan könyvekről, amelyekben a főszereplők valamely háború idején találtak egymásra. De, hogy kicsit csavarjunk a játékon, most nem a könyv címét, hanem a főszereplő páros nevét – akik között kialakult a romantikus kapcsolat – kell be beírnotok a rafflecopter dobozba!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Ki a szerelmespár?

A ​huszadik századi amerikai próza klasszikusa számára a (…) hozta meg az ismertséget és az elismertséget, majd hamarosan a világhírt is. Tömegsiker volt: a megjelenését követő négy hónap alatt nyolcvanezer példány kelt el az első amerikai kiadásból. Kétszer is megfilmesítették. 1934-ben magyar fordításban is megjelent.

a Rafflecopter giveaway

Turné állomásai:
11.12. – Könyvvilág
11.14. – Betonka szerint a világ…
11.16. – Szembetűnő
11.18. – Olvasónapló
11.20. – Deszy könyvajánlója

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *