Menu Close

Karina Bliss: What the Librarian Did?

Karina Bliss: What the Librarian Did?Annak idején amikor nyelvtanulás miatt au pairkedtem az Egyesült Királyságban, rengeteg Harlequin regényt olvastam, mert sikerélményt adott: kiolvastam egy könyvet angolul! Azóta is elsősorban romantikus regényeket olvasok eredetiben, mert mint azt már többször hangoztattam, az itthoni bánásmóddal, kiadással, fordítás minőségével nem voltam elégedett, ami lehet, azóta változott de az az igazság, hogy bizalmam nagyjából odalett és ha lehet inkább angolul olvasok romantikus regényeket. Akkor még azt is ráfoghatom, hogy nyelvet gyakorlok. Az utóbbi években nem nagyon foglalkoztam olvasás szintjén Harlequin regényekkel, hacsak nem régi Jennifer Crusie-ról vagy Nora Robertsről volt szó. Tavasszal azonban néhány külföldi blogban erősen beharangozták ezt a kötetet. S az én érdeklődésemet is azonnal felpiszkálta a borító és a főszereplő személye. Hiszen a csaj könyvtáros! Szexi és még a szerelemből is kijut neki! Tetovált rossz fiúval enyeleg a polcoknál! Én ezt akarom, mert a téma (szexi könyvtároskisasszony) a szívem csücske. Úgyhogy a bookmoochon lecsaptam a kötetre.

Rachel Robinson egyetemi könyvtárban dolgozik (és úgy öltözik, mint Dita von Teese), s az egyik új diákról már messziről kiszúrja, hogy nem ide való. Főleg mert jóval idősebb azoknál, akik eddig megfordultak ezen a szakon, s hamarosan kiderül, hogy a pasi nem más, mint a showbusiness-szel szakított Devin Freedman, a híres-hírhedt Rage együttes gitárosa. A férfi kiszállt a mókuskerékből, mindenféle orvosi javaslatra, amiket komolyan is vesz és újra akarja építeni az életét. Eljött hát az isten háta mögé (Új Zélandra, ahonnan származik), hogy tanuljon, de még nem igazán tudja, mit is kezdjen azzal, hogy vannak akik felismerik és sztárként kezelik. Ugyanakkor az is hihetetlenül izgatja, hogy a csinos, okos könyvátroskisasszony nem borul a lába elé. Sőt, mintha sokkal jobban érdeklődne új haverja, a fiatal Mark iránt. Devin le akar számolni a múltjával, ahogy Rachel is és nagyon úgy tűnik, hogy egymás segítségére szorulnak az ügyeikben. Úgyhogy röpködnek a szikrák, előjönnek a démonok a múltból és szembe kell nézni a rossz döntésekkel.

Szóval elég sablonosnak tűnő történet, de igazából határozottan jól volt megírva. Igen, elfogult vagyok a főszereplő miatt, bár Rachel hozott egy csomó rossz döntést, főleg ami a múltjának tisztázásával kapcsolatos, túltaktikázza a dolgokat. Viszont ez teljességgel érthető, hiszen mindenki azt cseszi el, amit a legjobban szeretné, ha jól sikerülne, ugyanis nem lát tisztán és sorra a rosszabb utat válassza, pedig meg van győződve a maga igazáról. A nő mellett Devin se csak egy kétidmenziós alak, sőt határozottan érdekesebb és jobb embernek tűnik, mint a könyvtáros. Ő most tanul embernek lenni, a hétköznapi dolgokkal foglalkozni, meglátni a szépet és az értékeset a világban amit nem vakít el a csillogás, pénz, alkohol és drog. Kettejük kapcsolata nagyon jól indul, hihetően alakul, csak éppen a könyv vége van nagyon elbaltázva. Mintha hirtelen az írónő magához tért volna, hogy jajj a Harlequin csak max 250 oldalnyit ad ki a regényemből, gyorsan fejezzük be. Úgyhogy a dolgok elsimítása eléggé összecsapott lett. De háromnegyedéig a regény élvezhető, könnyed, humoros és vicces.

Nyárra, tengerpartra tökéletes volt.

Most pedig megyek az Anonim Romantikus Regényolvasók gyűlésére. Lobo vagyok, szeretek néha romantikus regényeket is olvasni. Vessetek a mókusok elé.

Kiadó: Harlequin
Sorozat: Harlequin Super Romance
Megjelenés: 2010 (2010)
Terjedelem: 310 p.
ISBN: 9783737783670


3 Stars

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *