Sep 182012

Szóval a Szürke 50 árnyalata itthon is bankot robbantott, az Ulpius gyorsan az élre tört és mindjárt lecsapott egy másik szerzőre, aki szintén saját kiadású, erotikus, BDSM regénnyel lett népszerű, ami először csak elektronikusan jelent meg, majd nagy összegért már papír borítást is kapott. Sylvia Day-ről van szó, a magyar kiadó honlapján már elő lehet rendelni a Hozzád kötve című regényt, meg a Melléd láncolvá-t is, ami amúgy csak októberben fog angolul is megjelenni.  Egyébként akkor vettem észre a regényt, amikor @Pikszi felhívta rá a figyelmet, pontosan arra, ahogyan az Ulpius dícsérő szöveget választott hozzá:


„Ha könyvet kellene ajánlanom azoknak az olvasóknak, akik szeretik az Ötven árnyalat trilógiát, elsőként ezt a perzselő szerelmi jelenetekkel teli művet ajánlanám.”  –  Dear Author

Nos, ezt persze nem egy Kedves Szerző írta, hanem Jane a dearauthor.com oldal egyik bloggere a recenziójában. Ők főleg romantikus irodalommal foglalkoznak, de annak minden spektrumával, szóval évek óta van náluk ismertető erotikáról, egyneműek közti kapcsolatról és persze ifjúsági regényekről is. Túl azon, hogy követem őket a témáik miatt, sok új kedvenc romantikusomat köszönhetem az oldal írásainak, nagyon jól szemmel tartják az elektronikus könyvpiacot is, rendszeresen jelentetnek meg mindenféle tippeket amik segítenek például az eolvasó minél jobb kihasználásához. Na mindegy, szóval kedvencem az oldal, sőt párszor már nyertem náluk könyveket is:)

Amúgy azért írtam ezt a kis szösszenetet, mert bár nekem nem asztalom az erotika, vagyis nem olvasom igazán a direkt erotikus könyveket, ahol a szex dominál és nem annyira az érzelmek, nem szeretem ha valami félreérthető.  Márpedig az Ulpius idézet az.

Amúgy Jane és társasága nem igazán rajongott az E.L. James könyvekért, sőt utálták, meg a körülötte lévő hajcihőt is, a mamipornó kifejezés persze különösen bökte őket, állandóan szóltak, hogy az erotikus regények nem a Szürke 50 árnyalatának a köpönyegéből bújtak elő. Sőt! De azt is belátták, hogy a hatalmas hírverés elég sok mindenben kedvezett szerzőnek, olvasónak és könyvkiadónak. Aztán a sok hasonló témájú könyvet az ő oldalukon keresőt kielégítve összeállítottak egy listát amolyan ajánlott olvasmányokról, hogy ha szereted a Szürkét, ezek is tetszeni fognak. Itt is Sylvia Day regénye szerepel elsőként. Vajon a többit mikor fogja megjelentetni az Ulpius?

Oszd meg!

Reader Comments

  1. Karácsonyra biztos kijön, hogy a fa alatt lehessen! A Szürke 50-re én is kíváncsi vagyok, sok az ellentmondás, de hogy pénzt áldozzak rá, az egyelőre távolinak tartom 😀

  2. Az a baj, hogy az Ulpius most azt csinálja, amit a paranormális könyvekkel. Több sorozatba is belekezd (a Szürke óta volt valami Buja fiúk, most meg ez), aztán megint egy csomót félbe fog hagyni, meg az emberek egy idő után ráunnak erre a témára. Mondjuk itt szerencse, hogy általában trilógiáról van szó, azokat csak végigviszik, de egy tíz kötetes sorozatnál már nem vagyok ebben olyan biztos…

    1. Ó erre még nem is gondoltam. De valóban elég kár lenne, gondolom az olvasók részéről is. Egyébként lehet nekik is át kéne térni mondjuk e-kiadásra ha nem sikeres egy sorozat, de már megvan a fordítás. Aztán on demand-ra (igény szerint) nyomtatni később.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *