Menu Close

Várható megjelenések

Nem kicsit gáz, hogy sok új könyv van és lassan mindenki listát készít, hogy mi jön én meg csak sunnyogok, de annyira lelassultam az olvasással (és blogolással is), hogy nem éreztem eddig szükségét, hogy bejelentgessem, ha valami olyan érkezik, ami esetleg engem is érdekelhet. Ámde most belebotlottam legalább 3 könyvbe, ami nagyon izgalmas, hogy magyarul is megjelennek, úgyhogy megosztom Veletek is, mik azok amik még engem is lázba tudnak hozni, ha friss megjelenésekről van szó. S próbáltam olyanokat összeszedni, amelyek talán másoknak eddig elkerülték a figyelmét.

hovalettaudreyElőször is jön novemberben Sophie Kinsella ifjúsági regénye, a Hová tűnt Audrey? Hogy ez miért érdekes? Mert én már olvastam angolul a nyár elején és azt mondtam, hogy Kinsella egyszerűen uralkodik a YA-ben is. Úgyhogy véssétek be: november 15, Libri Kiadó.

Libri, 300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633105917 · Megjelenés időpontja: 2015. november 15.

Fülszöveg:

Audrey hetek óta nem teszi ki a lábát a lakásból. Édesanyja szerint olyan, akár egy törött porcelánváza. A szomszéd srác szerint olyan, akár egy lökött celeb, aki napszemüvegben ül az elsötétített szobában. Linus szerint pedig olyan, akár a rebarbara, ami csak árnyékban érzi jól magát. A pszichológusa szerint… na, azt inkább hagyjuk. Audrey szorong és pánikol. Mindentől és mindenkitől. A számítógépes játékokra rágyógyult öccsétől, a női magazinokból nevelődő anyjától, a sportkocsikról álmodozó apjától, de legfőképpen Linustól, akinek olyan a mosolya, akár egy gerezd narancs.

Audrey valahol útközben elvesztette önmagát, és úgy tűnik, minden összeesküdött ellene, de egy váratlan találkozás, egy óvatos séta a Starbucksba és egy szintén különös srác közeledése talán mindent újraírhat a lány életében.

jokislanyA Harlequin kiadót el szokták az emberek intézni egy legyintéssel, hogy csak romantikus füzetekben utazik. De ott van pl. a Mira nevű imprintje, amiben szoktak lenni krimi, thrillerek és nem mindig a románc van előtérben. A tavalyi év egyik sikere volt tőlük Mary Kubica: A jó kislány című könyve, ami kiválóan beleillik a manapság divatos modern női pszicho-thrillerek sorába. Ez volt Kubica első regénye és bár sokan a Holtodiglan-hoz hasonlították, s nem mindig került ki belőle jól, a második könyvével (Pretty Baby) bebizonyította, hogy több is van benne.

Kiadó: Harlequin Magyarország, 352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634071310 · Megjelenés időpontja: 2015. október 9.

Fülszöveg:

„Napok óta követem. Tudom, hova jár vásárolni, hová viszi tisztíttatni a ruháit, hol dolgozik. Nem tudom, milyen színű a szeme, vagy milyen a tekintete, ha fél. De hamarosan megtudom.”
Az apja tekintélyes bíró Chicagóban, az anyja merev társasági dáma. A családi elvárásokkal dacolva, az ifjú Mia Dennett rajztanárként dolgozik egy belvárosi iskolában. Egyik este a barátjával lenne randija egy bárban, de a férfi nem jelenik meg, és Mia egy titokzatos idegen oldalán távozik. Nyugodt mozdulataival és szerény modorával Colin Thatcher veszélytelen egyéjszakás kalandnak ígérkezik. Ám kiderül, hogy a lány élete legsúlyosabb hibáját követte el, amikor fölment Colinhoz.
Colin dolga az volt, hogy egy vad zsarolási akció keretében elrabolja Miát, és leszállítsa a megbízóinak. Csakhogy a terv nem várt fordulatot vesz, mert hirtelen úgy dönt, inkább elrejti a lányt egy eldugott minnesotai nyaralóban, ahol sem a rendőrség, sem az életveszélyes főnökei nem találják meg. Mia anyja, Eve, és Gabe Hoffman felügyelő akadályt nem ismerve keresik őket, ám senki nem sejtheti előre az érzelmi bonyodalmakat, melyek végül a család széthullásához vezetnek.”

billieAztán meg lesz úgy Gavalda. Ennyit azt hiszem elég erről mondani.

Magvető, 224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631432886 · Megjelenés időpontja: 2015. szeptember 28.
Fülszöveg:

Anna Gavalda a rejtőzködőknek ajánlja ezt a regényét. A láthatatlanság harcosainak, akik a társadalom peremére kerültek, és reggeltől estig levegő után kapkodnak, ha nagy küzdelmek árán mégis meg szeretnék valósítani önmagukat. Egyik főhősét Francknak hívják mert a fiú anyja imádta Franck Alamo énekest. A másikat Billie-nek mert a lány anyja rajongott Michael Jacksonért és a Billie Jeanért. Vagyis két külön világból érkező fiatal találkozik, akik mégis megértik egymás szenvedéseit: Franck a homoszexualitása miatt kerül kényelmetlen helyzetekbe, Billie a katasztrofális gyerekkora emlékeitől próbál megszabadulni. Anna Gavalda a rá jellemző lélektani érzékenységgel mutatja meg humorral és olvasmányosan, hogy hogyan lehet a folytonos kudarcok ellenére továbblépni, sőt napról napra megküzdve önmagunkkal és a lehúzó közeggel akár még kiteljesedni is. Lélekmelengető módon mutatja be, hogy milyen sokat tud segíteni az együttérzés.

 

igyneveldasarkanyodat4Továbbá megtörik az átok és jön Cressida Cowell Így neveld a sárkányodat sorozatának 4. része! Hajrá Halbaty! (Az első 3-t nagyon kedveltem!)

DigitanArt Stúdió, 280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158021449 · Megjelenés időpontja: 2015. szeptember 30.

Fülszöveg:

III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés.
Vikingföldön mindig hideg a tél. Ilyen hideg telet azonban száz éve nem éltek a vikingek. Olyan hideg volt, hogy a sárkányok hibernálták magukat. De természetesen az ifjú kalóztanoncoknak ez nem ok a pihenésre, hiszen nagy megmérettetés áll előttük.
A vikingek az év hat hónapjában hóban éltek, ezért egy viking harcosnak legalább olyan jól kellett bánnia a sílécekkel, mint a hajó kormányrúdjával. A fiúknak ezúttal az úgynevezett síelve nyíllal vadászatot kell elsajátítaniuk. Feladatuk abból állt, hogy lesíeljenek a Belső-szigetek legmagasabb csúcsáról, és közben annyi féligpettyes hókopáncsot nyilazzanak le, amennyit csak tudnak.
Viszont valami történt Halvérrel, Hablaty legjobb barátjával, amire senki nem tudja a magyarázatot és aminek köze lehet egy Mérges Siklósárkány harapásához. Az ellenszer pedig a zöldség, amelyet senki sem mer megnevezni. egy krumpli. De hol lehet ilyen csodaszerre szert tenni? Útja során Hablatynak meg kell küzdeni a borzalmas Cápasárkányokkal, Halálfoggal és az őrült Huligánokkal, hogy Hőssé válhasson ismét.

rosieupdateS ha már kedvencek, akkor lesz magyarul is a Rosie Projekt folytatása, amit én Rosie Effect címmel olvastam és akinek bejött az első annak biztos tetszeni fog a Rosie Update is (tök jó lett a magyar cím!)
Libri, 400 oldal · keménykötés · ISBN: 9789633106105 · Megjelenés időpontja: 2015. november 15.
Fülszöveg:

Az évtized legkülönösebb párja visszatért!
A kissé bogaras Don újabb nehézségekkel találja szemben magát, amikor feleségül veszi Rosie-t, akivel nyomban New Yorkba költöznek. Egy nap a lány bejelenti, hogy terhes, Don pedig nekilát, hogy kiderítse, miképp kell apának lenni; konzultál szakértőkkel és barátokkal, kikérdez egy terapeutát és kutat az interneten, de végül ismét sikerül magát bajba sodornia. Szerteágazó teendői közepette csak egyvalakivel nincs ideje foglalkozni, Rosie-val…

Don Tillman és A Rosie-projekt immár negyven országban hódította meg az olvasók szívét. Graeme Simsion megható és humoros regényéből film készül, amelyben Rosie szerepét az ellenállhatatlan Jennifer Lawrence játssza.

ragasztoIzgalmasnak ígérkezik Irvine Wels (Trainspotting, tudjátok) egy korábbi regényének a magyar kiadása is. Jön tehát a Glue, azaz Ragasztó.
Trubadúr, 580 oldal · puhakötés · ISBN: 9789632276632 · Megjelenés időpontja: 2015. november 15.
Fülszöveg

A Ragasztó négy edinburgh-i fiú évtizedeken át tartó barátságának története. A városszéli lakótelepeken nevelkedő főszereplők a – lányok körében megmagyarázhatatlanul népszerű tuskó, Terry, a fegyelmezett sportember, Billy, az elmélkedő zenerajongó, Carl és a jóindulatú, de súlyos megfelelési kényszerrel küzdő Gally – mind máshogy képzelik el az életüket, és ahogy telik az idő, el is távolodnak egymástól, de az együtt megélt élmények és a közös titkok örökre összekötik őket.
A könyv a hetvenes évektől egészen az új évszázadig – a punktól a technóig, a speedtől az ecstasyig – követi a jellegzetes welshi alakok obszcén anekdotákkal és lesújtó tragédiákkal teli sorsát. Közben pedig kirajzolódik az is, miért tartja össze őket minden ellentét és különbözőség dacára is a barátság, amit a lakótelep, az iskola és a tőlük való szabadulás vágya kovácsolt, és a lojalitás, amit az utcai erkölcs diktál: állj ki a haverjaidért, soha ne emelj kezet nőkre, és ami a legfontosabb, ne köpj be senkit.

igyjartamazeletemmelVégül pedig jöjjön egy különleges önéletrajz, Neil Patrick Harris: Így jártam az életemmel című könyve amolyan kaland és kockázat alapon van felépítve:) Ja és állítólag hamarosan magyarul is olvasható lesz Tina Fey Bossypants-a is. Csak ki kell várni.
Athenaeum, 304 oldal · ISBN: 9789632934648 · Megjelenés időpontja: 2015. október 14.

Fülszöveg:

Eleged van a lapos memoárokból, amelyek csak arról szólnak, ami tényleg megtörtént?
Unod az egyes szám első személyben megírt értekezéseket? Izgalmas és interaktív olvasmányt keresel, ami visszacsempészi az ÖN-t az ÖNéletrajzba?
A mindig önzetlen Neil Patrick Harris hagyja, hogy Te, az olvasó lubickolj eme joyce-i kísérletben, avagy egy hírességektől, színészektől és vérbeli személyiségektől hemzsegő világban.
Új-Mexikóban fogsz megszületni. Egy színésztáborban átélheted a nagy áttörést. Egy éjszakai bár előtt meglehetősen bizarr összetűzésbe keveredsz Scott Caannal, a színésszel. És ami a legjobb: életed legkritikusabb pillanataiban eldöntheted, hogyan tovább!
DÖNTS helyesen, és tiéd a hírnév, a szerencse és az igaz szerelem. Dönts rosszul, és szerencsétlenség, szívfájdalom és Dr. Drew Celeb Rehabja vár rád. Mindez a tiéd lehet, valamint mágikus trükkök, koktélreceptek várnak rád, sőt végül egy záródal is felcsendül.
És igen, ha megveszed ezt a kötetet, garantáltan kiemelkedsz a nyárspolgárok közül!

Nálatok mi megy a kívánságlistára?

4 Comments

 1. PuPilla

  Nem hiszem el, hogy minden egyes nap belebotlok egy újabb várható megjelenések posztba, ez hagyján persze, de hogy mindegyikben tök újakat találok az már kissé túlzás! 😀 Mi ez a könyvdömping?!
  Audrey érdekel, ya, vagy nem ya, jó előérzetem van a kezdettől, és örülök, hogy neked is bejött, ez megerősít benne, hogy jó lesz 🙂
  A modern női pszichothrillerekből elegem van egy időre, és még ebben is “lány” szerepel, úgyhogy most tiltólistás nekem, ezekkel rendre befürödtem…
  Rosie Update, marhajó! Nekem is nagyon tetszik a címe. Nem rohanok megvenni, mert épp pár hónapja olvastam angolul 😉 De hirdetem majd én is az igét, hogy érkezik a mi Donunk második része. 🙂 Kíváncsi leszek, hogy ugyanazt kifogásolják-e majd a posztok a könyvről, amit mi is…

  Irvine Wlesh könyvéről egy szomorú emlék jut csak eszembe, mert anno megvettem metaharinak ajándékba, angolul, és elpostáztam, és kiderült, hogy már elköltözött onnan, ahova postáztam, és sose kapta meg 🙁 🙁

  • Lobo

   Ohh hát ez tényleg szomorú emlék 🙁
   Amúgy eddig mindenki, aki rajongott a Projektért az Update-ben ugyanazt kifogásolta mint mi. Akinek meg nem tetszett, az úgyse olvassa a másodikat:)

 2. Nita

  Csatlakozom Pupihoz, nem ér, hogy mindenhol jobbnál jobb megjelenésekbe botlok! 🙂 Annyira örülök A Rosie Update-nek, hogy azt el sem tudom mondani, azonnal le fogok rá csapni, amint megjelenik. 🙂

  • Lobo

   Örülök, hogy tudtam újat mutatni, ez volt a cél 🙂 Update-et én is veszem a családnak magyarul mert mindenki imádta nálunk is 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *