Menu Close

Várólistám 2012

Tavaly majdnem lemaradtam a saját játékomról a szervezés közben elfelejtettem a saját listámat összeválogatni. S ugyan még nem vagyok kész vele (3 és fél könyv vissza van, de optimista vagyok), már kitaláltam, hogy mik kerülnek a 2012-ben elolvasandó hátralékaim közül a tucatba.

Tudom, hogy tavaly mindenki nagy elánnal vágott bele a játékba, amint összeállították a jelentkezők a listájukat, polcukat azonnal azokat a könyveket szerették volna olvasni, amiket kiválasztottak a játék miatt. Aztán a lelkesedés lanyhult, a könyvek megint csak egyre hátrébb kerültek az olvasandók között és bár vannak, akik már egy hónapja befejezték a maguk által kiszabott 12 kötet elolvasását, az eredeti 275 induló közül máig csak 30-an , hogy végeztek. Azért örülök, hogy ennek ellenére még sokan küzdenek (köztük én is) és máris megint 200 fölött van az indulók száma.

Jómagam is levontam a tanulságokat a tavalyihoz képest: nem fogok választani olyan nagy klasszikust, amit már évek óta tologatok, mert ahhoz továbbra se lesz jobban kedvem, pláne ha így muszáj lesz belőle. Inkább végignéztem, mik azok a könyvek, amiket már több mint fél éve vásároltam, mert akkor, abban a pillanatban úgy gondoltam, ezeket mindenképp el akarom olvasni. Melyek azok a sorozatok, amiket félbe hagytam, pedig tényleg végig akartam őket olvasni. Mik azok a könyvek, amiket már többször ki-kivettem a könyvtárból aztán visszavittem, mert lejárt a 3x is meghosszabbított kölcsönzési idő. S ezekből állítottam össze a 2012-es listámat. Alternatív lista nélkül, mert kemény vagyok (idén is csak 1t kellett cserélnem, mert a kölcsönkönyvet, amit felvettem rá vissza kellett adni). Tényleg azért, hogy a hátralékom csökkenjen, de csupa könnyűt, hogy még véletlenül se bukjak el. Ennek ellenére még így is lehet, hogy nehéz lesz. De remélem, megint nem adom fel és legalább teljesítem a magam által kitűzött célt. Mert ez igazából erről szól: akaraterő, amiből amúgy is kevés van nekem.

Akiknek meg nincs ilyen problémájuk, elolvasnak minden könyvet amit megvesznek, kölcsönöznek, ajándékba kapnak, azokat irigylem. A többiek előtt meg még december 31-ig nyitva a lehetőség, hogy belevágjanak. Én ezekkel indulok:

 1. Charlaine Harris: Halottnak a csók december 5
 2. Diana Wynne Jones: A vándorló palota
 3. Gail Carriger: Blameless november 3
 4. J. D. (Nora Roberts) Robb: Halálos élvezet 2012 június 18
 5. Jennifer Crusie – Bob Mayer: Wild Ride
 6. Julia Quinn: The Lost Duke of Wyndham
 7. Kelley Armstrong: Stolen
 8. Lawrence Block: A betörő, aki portyára indult 2012 november 15
 9. Lawrence Block: A betörő, aki zabot hegyezett 2012 október 15
 10. M. K. Hobson: The Hidden Goddess
 11. Nora Roberts: High Noon
 12. Sophie Kinsella: Twenties Girl

Jó olvasást!

3 Comments

 1. Almost Zed

  Szia!
  Nekem a molyos kihívások nagy segítséget jelentenek ahhoz, hogy elolvassam a régóta halogatott könyveket. Egyébként én is hajlamos voltam félretenni a régen tervezett könyveket, így viszont már belevágok a Te játékodba is 🙂

 2. Pingback:Lawrence Block: A betörő, aki zabot hegyezett | Olvasónapló

 3. Pingback:Sophie Kinsella: Wedding Night

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *