Menu Close

Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában

A második “kemény csajok szemben a természetfölöttivel Anita Blake nyomán” könyv szintén Ulpius ház sorozatból van, mégis más mint a Harapnivaló. Először is nem egy alternatív jelenben játszódik, ahol vannak vámpírok stb., hanem a jövőben, szóval inkább sci-fi. De egyébként is azt hiszem angolul paranormális regényeknek hívják ezt a vonulatot.

Dante Valentine nekromancer és fejvadász. Méghozzá annyira tehetséges halottkeltő, hogy még hamvasztott hullákat is képes megidézni. (Hogy ennek az epizódnak mi a jelentőssége még nem tudni, de gyanítom, hogy a következő részekben még fontos lehet) Tehetséges fejvadászságára meg mi sem jobb bizonyíték, minthogy maga Lucifer, a Pokol ura kéri fel, hogy kapjon el egy fél évszázada szökésben lévő démont. Akivel, mint kiderül magának Dannynek is van elszámolni valója, hisz az ő lelkén szárad Doreennak, a lány szeretett barátnőjének halála. Persze azért, hogy ne legyen egyedül, kap egy démont kísérőnek, segítőnek.

A nyomozásban segíti Dantet néhány barátja, üzletfele, alkalmi ismerőse, olyanok akiknek tartozik valamivel és még a volt pasija is. Miután a megszökött démon nyomára bukkannak, hamar kiderül, hogy sokkal összetettebb a probléma, mint hogy csak meg kell őt ölni. A végső néhány csavar igazi krimibe illő volt: mit is akar Lucifer, mit is kezd Santino a Tojással amit ellopott a Pokolból, mi a célja Japhnak a Dante mellé rendelt démonnak és mi köze van a maffiához az ex-pasinak?

Jazzel ellentétben Dante-t nehéz megkedvelni, ha egyáltalán sikerül. Kemény egy csaj, az elejtett dolgokból kiderül, nem véletlenül (hányatott gyerekkor, pszi képességek, szerencsétlenül végződő kapcsolatok stb.). Magányosan érzi jól magát és barátai segítségét is kicsit acsarkodva fogadja. Pláne ha a démon igyekszik rendes lenni hozzá, azt viseli el nehezen. Na meg a volt pasiját. Ráadásul ő pont az, aki mindig mindenhol egyedül szeret dolgozni. Még akkor is, ha a józan ész nem ezt diktálja.

Lilith Saintcrow világa meglehetősen sötét. Persze nem sokat világosít rajta az se, hogy Dante munkáját többnyire szürkülettől hajnalhasadtáig űzi, így aztán ritkán látjuk a napfényt. Elég sok utalás van arra, hogy mi történhetett az emberiséggel, hogy a vallások felbomlottak az istenek újra megjelentek, akárcsak a természetfölötti képességekkel rendelkező pszionok, de mindez még csak halványan körvonalazódik. Gyanítom, hogy a következő kötetekben több mindent is megtudhatunk.

 

3.5 Stars

7 Comments

 1. Namisha

  Hm… Nekem nem tetszett különösebben, már amit elolvastam belőle…

  Ugye nem baj, hogy linkeltelek blogomon?

 2. zsofi

  Hali!
  Ma hajnalban fejeztem be a könyvet és fuhh a vége eléggé betett, nem számítottam a …
  Mondjuk azt sem tudtam hogy folytatásos a regény, ezek szerint még semmi sem biztos? Talán emiatt is fontos lesz a hamvakból feltámasztás… Mit tudsz a következő kötet magyar megjelenéséről? Téged nem sokkolt a vége?:S

 3. Lobo

  Zsofi, bocsi hogy kicsit kitöröltem belőle… de ne lőjük le nagyon a poént:) De jó felé kapisgálsz…

  Nem tudok sajnos arról, hogy jön-e a folytatás pedig van elég része a soroyatnak. Esetleg a kiadót (Ulpius ház) kell kérdezni, hogy mik a terveik.

 4. Essz

  Sziasztok!í
  Nem tudom mennyire aktuális még a kérdés, de én pár éve olvastam először, tegnap pedig megint hozzákezdtem és most teljesen beszippantott. Tudható azóta valami a folytatásról?Mármint a magyar megjelenéséről? Vagy csak angolul keressem? 🙂 Köszi

  • Lobo

   Nagyon úgy néz ki, hogy magyarul nem folytatják, nem volt valami nagy siker, úgyhogy elkaszálták. Sok szerencsét hozzá angolul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *