Menu Close

Jeaniene Frost: Lángok kötelékében

Azt hiszem, most már elmondhatom, hogy az egyetlen paranormális romantikus sorozat, amit még mindig nyomon követek az Jeaniene Frost Az éjszaka hercege tetralógiája, elvégre ez már a harmadik rész, amit elolvastam belőle. Mondjuk nem nagyon segített az emlékek felidézésében, hogy közel 3 éve volt a második, de azért emlékeztem arra, hogy közepesre értékeltem, viszont a függővég miatt már akkor eldöntöttem, hogy várom a folytatást. Természetesen spoilerek nélkül nem tudok a regényről írni pont ezért, mert nagyon fontos dolgok történtek már korábban is, s bár amik ebben jönnek elő, azokat nem fogom leleplezni, inkább az előzményeket.

A történet nagyjából tényleg ott veszi fel a fonalat, ahol abbahagytuk az előző kötetet, Leila és Vlad tehát az egykor halottnak gondolt hatalmas ellenfél után nyomoznak. Csakhogy ő felkészült és ott, meg úgy csap le, ahol senki se várná, s elkapja Leilát. A lányt nemcsak fogságban tartja, de kegyetlenül megkínozza, s erről a bizonyítékokat el is küldi Vladnak. A vámpír pedig kis híján mindent romba dönt, mert senki se annyira fontos számára mint Leila. Miután sikerül a mentőakció, mindketten úgy érzik, hogy ők a hibásak: a férfi mert célponttá tette a nőt, aki pedig azért, mert fogságában, fájdalmai között olyasmiket tett, amit talán a párja nem tud megbocsátani neki. S bár sikerül leküzdeni és megbeszélni a nehézségeiket, kiderül, hogy Leila mégsem igazán szabad: meg kell találniuk a szert, ami ismét a régivé teszi, mert igazi ketyegő bomba lett belőle, aki nem csak környezetére, de saját magára is veszélyes. Vlad régi ellenfele igazán agyafúrt módon próbálja kicsinálni az éjszaka hírhedt hercegét.

Ahhoz képest, hogy az előző részt kicsit laposnak éreztem, itt sokkal jobban szórakoztam. Egyrészt Frost nagyon merészen, nagyon sötét dolgokba taszítgatja főhőseit: amiket fizikailag át kell élniük 1-2 helyen még gyomorforgatók is. De tényleg megleptek, mert nem számítottam ennyire sötét fordulatokra. Viszont ezzel a húzásával elérte, hogy Leilát ismét visszaterelje a belevaló, tökös hősnő útra, amit kicsit úgy éreztem, az előző részben elhanyagolt, mert sok volt a lelkizés. Ráadásul Vladdal való kapcsolata is egyre kiegyensúlyozottabbá válik és nincsenek mondvacsinált huzavonák. Sőt, miután az elején kicsit fanyalogtam, hogy lám, jön a szokásos, a vámpír totál balfasz alfahímként viselkedik, ahogy folytatja, határozottan fejlődik a jelleme ezen a téren. Mert legalább a szerelme elrablása és megkínzása ráébreszti, hogy rosszul tette, amikor önzőn és a beleegyezése nélkül rákényszerített dolgokat. Sőt később azt is belátja, hogy Leila nem csak a gyengesége lehet, hanem fegyverként is használhatja őt, s ezzel sokkal több teret enged neki a cselekvésre és az átélt lelki szenvedések után már a megnyílás se esik annyira nehezére és végre igazán őszintén tudnak egymással foglalkozni. Szóval a kapcsolatuk beérett. Ráadásul most még Leila családja se idegesített annyira, sőt bejött az, ahogy kezelték, még ha Vlad a maga bulldózer módján vette rá a lány apját, hogy nézzen már jól magába és szégyenkezzen, hogy neki kellene a lánya bocsánatát kérnie …

Tetszettek megint, hogy tovább ismerkedhettem ezzel a világgal, a mágiával. Mivel Cat és Bones történetét nem követtem nyomon, az ő megjelenésük nem villanyozott fel annyira, de a gohul királynő alakja például roppant szórakoztató volt.
Igazából talán be is lehetett volna itt fejezni a történetet, mert ha azt nézzük, hova jutott el Leila és Vlad kapcsolata, akkor jó helyen járunk, de még egy csavart kaptunk a végére, hogy meglegyen a 4. rész, amire remélem nem kell megint két és fél évet várni, mert szívesen tenném a befejezett sorozatok polcra Az éjszaka hercegét.

Blogturné

Végre magyarul is megjelent Az éjszaka hercege sorozat harmadik kötete, amiben tovább élvezhetjük Leila és Vlad történetét. A Blogturné során te is jobban megismerheted a könyvet, sőt, ha szerencséd van meg is nyerheted egy példányát.

Fülszöveg

Aki a tűzzel játszik, az megfizet érte.
Leila sokat tanult a vándorcirkusznál töltött évei alatt, de van, amire nem készülhetett fel: hogy hogyan legyen vámpír, és hogyan legyen a történelem leghíresebb vámpírjának felesége. Az új helyzet Leila számára egyszerre veszélyes és szenvedélyes, de az igazi fenyegetés csak most érkezik…
Vladnak le kell győznie ellenségét, akivel évszázadok óta tart a harcuk, és akinek a hatalma vetekszik az övével, a befolyása pedig országokon átível. Vlad számára ismeretlen a félelem, az érzés most mégis hatalmába keríti… félti Leilát, mert az ellenség pontosan tudja, hogy ő Vlad legnagyobb gyengéje. Barátok és ellenségek fognak össze ellene, és a túlzott féltésével bajba sodorja Leilát, így végül az újdonsült felesége iránt érzett szerelem lehet az, ami végleg megpecsételi mindkettőjük sorsát…
Az éjszaka hercege-sorozat a tetőpontjához érkezett. Vlad és Leila külön utakon járnak, és ezáltal védtelenné válnak a vámpírral szemben, aki a világon egyedüliként elég hatalmas ahhoz, hogy bevégezze az éjszaka hercegének uralkodását…
Kiadó: Könyvmolyképző
Év: 2021
Oldalszám: 296
Fordította: Varga Tibor
Megrendelés

Nyereményjáték

A történet egy pontján Vlad bevallja Leilának, hogy titkon imádja a vámpíros regényeket, és jókat szokott szórakozni rajtuk. Ha te is szereted őket, ez a nyereményjáték neked szól.
Minden állomáson egy vámpíros regényből találsz idézetet, a feladatod, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába az adott könyv címét. A helyes megfejtők között a könyv egy példányát sorsoljuk ki.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladványom

“Csillagom, a vámpír olyan, mint a jól nevelt úrihölgy: sosem árulja el a korát.”

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

06.12. – Sorok Között
06.14. – Angelika Blogja
06.16. – Olvasónapló
06.18. – Könyvvilág

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *