Nov 282017

Valamikor, amikor még mindenki olvasott paranormális romantikus regényeket én is belekezdtem Frost Cat és Bones sorozatába, de az akkori dömping miatt, meg mert nem voltak elég színvonalasak a kiadások (Ulpius Ház mond még valakinek valamit?), leszoktam róluk. Aztán nem vettem fel a fonalat Jeanine Frost regényfolyamával, s meg is feledkeztem arról, hogy ez valamikor jó volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy Cat és Bones –ban is szereplő Vlad saját Spin-off sorozatot kap. Gondoltam ez elég jó indok ahhoz, hogy egy újra kezdődő történettel ismét csak felelevenítsem az ismeretségemet az írónő által kitalált világgal. Nagy meglepetésként ért , hogy annak ellenére, a borítón egy szívdöglesztő pasi van, meg hogy Vladról egy vámpírról lesz szó, a regényt Leila szemszögéből ismerjük meg, ő a narrátorunk.

Leila tizenhárom évesen balesetet szenvedett hatalmas áramütés érte, de nem halt meg, hanem túlélte, de különleges képességekkel lett megáldva/átkozva (nézőpont kérdése, ugye): a teste szinte folyamatosan áram alatt van, ha megérint valakit, akkor nem csak elektromos kisülést okoz, de belelát az adott ember múltjába, jelenébe és talán jövőjébe is. Családjától elidegenedve, képességeit titkolva egy vándorcirkusz tagjaként mint akrobata járja az országot, mert ez egy igazán jó búvóhely. Ha fennakadnak különlegességén, a hatalmas kesztyűn amit visel, hogy senkivel se érintkezzen az emberek csak legyintenek: „tudod, a cirkuszhoz tartozik”, s mielőtt még igazán odafigyelnének rá, odébb állnak. Csakhogy ez a helyzet sajnos nem tarthat örökké, ugyanis három vámpír elrabolja és arra kényszeríti, hogy tárgyak érintésével minél többet tudjon meg egy ellenségről. Leila így kerül mentális kapcsolatba Vlad-dal, aki kevésbé tűnik vérszomjasnak mint fogva tartói és egyezséget kötnek: a férfi megmenti a lányt, védelmébe veszi, cserébe a képességeit arra fogja használni, hogy megtalálja ki akarja eltüntetni őt a világ színéről. Márpedig Vlad nem mostanában jött le a falvédőről, hanem úgy a 15. század környékén, ő is vámpír, meglehetősen hatalmas és vannak extra trükkjei: például tűzálló és a gondolatolvasás is jól megy neki. Leilát magával viszi romániai kastélyába, hogy együtt járjanak utána, ki és miért akarja mindkettejük vesztét. Vagyis inkább a férfiét, a lány képességei úgy tűnik sokaknak jól jönnének…

Jeaniene Frost nagyon jó stílusban ír, elkezdtem olvasni a regényt és egyszerűen nehezen akaródzott letenni. Leila hangja és humora magával ragadott, s az egyes szám első személyű elbeszélésmód egyáltalán nem volt zavaró, főleg hogy Vlad gondolatolvasós technikájának hála igazából egy csomó felesleges párbeszédtől szabadult meg az olvasó. Elvégre a lánynak ki se kellett mondania semmit, a pasi úgy is egy csomószor tudott válaszolni, reagálni. Bejött az is, ahogy Leila azok után, hogy bujdosott és titkolta a tudását, képességeit most olyan környezetbe került, ahol fontos lett mindaz amire képes volt, sőt bíztatták, hogy fejlessze tovább a tudását és fokozatosan nagyobb hatalommal kezdett már jól bánni. Később talán még inkább felnő a szupervámpír, Vlad mellé ő is.

A történet elég izgalmas volt, magyar olvasóknak külön öröm lehet felfedezni az utalásokat a mi történelmünkre és annak szereplőire, meg lehet figyelni az ismerős hangzású nevekre is. Ahol talán kicsit éreztem, hogy valamennyire jó lett volna még ismernem Vladot Cat és Bones történeteiből az ott volt, hogy nagyon kevés jellemvonással lett ő felruházva és nem igazán lett belőle jó hős így. Valószínűleg, ha már tudok róla korábbról pár dolgot és látom más helyzetekben is, nem csak a mostani történetben, másképpen viszonyulok hozzá, de így igazán kevés dimenziót kapott.

De ha valaki jól akar szórakozni és egy paranormális romantikus regényt keres, ahol azért van elég akció és izgalom is a szerelmi szál mellett, akkor bátran próbálkozzon az Első lobbanással, ami majd talán a második alkalommal még jobbra sikerül.

 

Blogturné

A vámpíros Urban Fantasyk egyik koronázatlan királynője, a fél vámpír vámpír vadász Cat, és a szemtelenül sármos Bones megalkotója, maga Jeaniene Frost tér vissza, hogy újra meghódítsa a magyar rajongók szívét. Ezúttal a Cat & Bones sorozat spinoffjával, melynek egyik főszereplője nem más, mint maga Vlad Tepesh! A Blogturné Klub 9 bloggere pedig 2017. november 22-től 2017. november 30-ig mutatja be nektek Vlad és Leila perzselő történetét.

Fülszöveg

Leila egy sötét erővel megátkozott halandó…

Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.
Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Vlad képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.
Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget?

A lány érintése hatalommal bír, a férfi csókja az örök életet rejti…
Vérpezsdítő új sorozat, ami visszahozza az igazi vámpírokat.
Oldalszám: 344
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Once Burned
Fordító: Szebegyinszki Szilvia
ISBN: 9789633997383
Elit start: 2017.12.01
Várható megjelenés: 2017.12.01
Megrendelés

Nyereményjáték

Ebben a turnéban egy igaz-hamis játékot kell hibátlanul teljesítenetek, ahhoz, hogy esélyesek legyetek a három db Első lobbanás egy példányára. Minden állomásom találtok egy-egy állítás, amiről el kell döntenetek, hogy igaz-e avagy hamis. A helyes választ a rafflecopter megfelelő helyére kell beírnotok.
Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Igaz, vagy hamis?

Az éjszaka hercege sorozat összesen 3 részes

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

11.22. Függővég
11.24. MFKata gondolatai
11.25. Könyvvilág
11.26. Sorok Között
11.27. Olvasónapló
11.28. Dreamworld
11.29. Angelika blogja
11.30. Insane Life
12.01. Deszy Könyvajánlója

4 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *