Menu Close

Jennifer Estep: Cold Burn of Magic

Jennifer Estep: Colt Burn of MagicAz elmúlt évek egyik kedvenc sorozata a Mítosz Akadémia volt, s tudom hogy az utolsó pár könyvről nem írtam, de nem úgy tűnt, hogy nagy az érdeklődés, szóval nem hiszem, hogy pótolni fogom. Mindenesetre Jennifer Estep akkor elérte, hogy ha nem is sikerült megszereznem előolvasásra a regényeket akkor előrendeltem és megvettem őket. Tetszett, hogy kerek egész volt és befejeződött a 6. résszel. Nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy újabb ifjúsági városi fantasy sorozatba fog kezdeni utána, ami egészen más tematikájú lesz, mint Gwen Frost kalandjai. S most még szerencsém is volt, mert a Netgalley-n lecsaphattam az első részre.
Ismét csak első szám első személyben íródó történetet kapunk Estep tollából, s az a helyzet, hogy jól csinálja, szóval nem bánom egyáltalán. Főszereplőnk és narrátorunk Lila Merriweather igazából piti tolvajnak tartja magát, abból él, hogy barátja és egyetlen pártfogója, Mo az uzsorás mindenféle megbízásokkal látja el. A lánynak két különös képessége van, amelyek segítik abban, hogy a legjobb legyen a szakmájában, de mint majdnem mindenki, nagyjából titkolja a tehetségét, főleg az egyiket, mert a városban ahol él vannak akik igyekeznek ellopni másoktól a mágiájukat. Márpedig Cloudburst Falls különleges hely, ahol a mese és a valóság keveredik, az egyszerű halandó túristákból élnek a mágikus képességgel rendelkezők, a várost pedig a Családok irányítják, akik között természetesen állandóan megy a hatalmi villongás. Ezért aztán Lila igyekszik meghúzni magát és nem belekeveredni a bandák közötti harcokba, s csupán reméli, hogy egy nap talán meg tudja bosszulni az anyja halálát. De persze a tehetségével nem maradhat sokáig a radar alatt, s egyszer csak azon kapja magát, hogy felajánlják neki, legyen a testőre a Sinclair család örökösének, Devonnak, akire mostanában eléggé rájár a rúd, nem egy alkalommal próbálták már megölni. Miután a család feje zsarolással ráveszi, hogy legalább egy évig a fiú mellett maradjon és az életét óvja, Lila úgy gondolja, csak egy lehetősége van, hogy mielőbb kikerüljön a Sinclair-ek kezéből: ha megtalálja, ki próbálja eltenni Devont láb alól.
Lila igazából a szokásos Estep hősnő, olyan, mintha Gin Blanco lenne ifjú korában. Kemény és határozott, nehéz a pajzsa alá bejutni, de akinek sikerül, annak nyert ügye van, mert elég durva szövetségest szerez meg vele. A csajnak nem csak a szája nagy, hanem igazán belevaló harcos is: jól bánik a fegyverekkel és nem szívbajos. Lilának ugyanis nincsenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy ha nem óvja meg az életét, akkor bizony neki annyi, úgyhogy mindig ezt teszi első helyre. Illetve azért belátja, amikor nála fontosabb és jobb emberek vannak célkeresztben, mit kell tennie annak érdekében, hogy a jók győzedelmeskedjenek. A regény elején csak a szélhámos Mo-t tekinti barátjának, de ahogy egyre több embert enged magához közel, úgy lesznek többen azok is, akikre vigyáznia kell. Ráadásul a többi karakter se mindig az, aminek látszik. Mindenkinek vannak titkai, amelyek gondolom idővel majd kibontakoznak.

Nem mondom, hogy túl sok újat hozott Estep a Mítosz akadémiához képest, mert az alaphelyzet kísértetiesen hasonló: árva lány, aki az anyját kegyetlen körülmények között veszítette el, szövetségeseket talál és célt ad az életének a lehetőség, hogy bekerül egy új társaságba és lehetőségei kitárulnak.  Viszont amit Jennifer Estep itt is kiválóan művel az az, hogy olyan főszereplőt kapunk, aki az első oldalaktól magával ragad, karakteres, esendő és határozott, s szorítunk neki és védenceinek, hogy megússzák a dolgokat. Valamint már megint egy jó kis környezetet is felépít köré az írónő, itt ugyanis meseelemek és mágia az, ami ízesíti az UF fonalat. Kedvencem persze a sörözgető, redneck, állandóan morgó pikszi aki teknőst tart háziállatnak.

Úgyhogy megint egy klassz kis ifjúsági sorozatot indított Jennifer Estep, biztos benevezek a folytatásokra is.

Kiadó: Kensington Teen
Sorozat: Black Blade #1
Megjelenés: 2015 április 28
Terjedelem: 368 p.
ISBN: 9781617738241
Honnan: Netgalley, Recenziós e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *