Menu Close

Jeaniene Frost: Második kísértés

Az elmúlt pár évben leszoktam a paranormális romantikus regények olvasásáról. Csupán néhány sorozat, vagy könyv volt, amelyek felkeltették az érdeklődésemet annyira, hogy próbálkozzam velük. Mint példálul Jeaniene Frost Az éjszaka hercege tetralógiája, amelynek első részét szinte pont egy éve olvastam és most jelenik meg a második is, s nagyon remélem, ha már ez ilyen belátható kerek sztori, a maradék két rész is jön majd, mert eléggé olyan helyen hagyjuk ott ennek a könyvnek a végén is a hősöket, hogy van bőven hová építeni. Sőt igazából az utolsó mondatot elolvasva rákerestem az eredeti regényre is, mert azt hittem, hiányzik a példányomból a vége, de nem, tényleg ennyire függővége van a Második kísértés-nek, mint ahogy nálam is szerepelt. Természetesen ez a regény nem igazán élvezhető az előzménye nélkül, sőt a következőkben arra vonatkozóan lesznek spoilerek is!

Az Első lobbanás befejezése után Leila képességei mintha visszaszorultak volna, viszont most legalább Vladnak hála, tűzálló lett. Csakhogy pont ezért a lányban felmerülnek kétségek, mégis mennyire éri meg a férfinek, hogy maga mellett tartsa. Elvégre a vámpír elsősorban különleges kinetikus képességei miatt vette annak idején a szárnyai alá, s ha most már ezzel nem tudja őt szolgálni, akkor vajon a közöttük lévő kapcsolat mire elég? Mert Leila persze fülig bele van habarodva Vladba, de a vámpír, aki már több száz éve él nem mostanában kezdett halandókkal randizni és nem egyszer volt rosszul végződő kapcsolata, nem az a fajta, aki elkötelezi magát. Úgyhogy miután úgy tűnik, hogy Leila hiába vár arra, hogy tovább lépjenek és az ő modern elképzelései az éjszaka urának a kapcsolatokról való elképzelései eléggé különböznek, a lány inkább lelép. Megpróbál visszatérni a cirkusz világába, de hamarosan merényletet követnek el ellene, üldözik és még foglyul is ejtik. Eleinte meg van győződve arról, hogy Vlad így próbálja sértett büszkeségét orvosolni, mert az üldözők olyasmiket tudnak, amit Leila csak a vámpír szeretőjével közölt. De hamarosan kiderül, hogy valaki más mozgatja a szálakat. Valaki, aki sokkal közelebbről figyelte Leilát és eléggé rafinált ahhoz, hogy mágiával elrejtse a nyomait. Ha a lány életben akar maradni akkor bizony szüksége lesz Vlad segítségére, aki azonban a maga középkori módján nem akarja cserébe elfogadni, hogy Leilát is be lehet vetni, ha nyomozásról van szó.

A történet eléggé izgalmasan indul, de aztán van egy kicsit hosszabb rész, ami csak Leiláról és Vladról szól és vessetek a mókusok elé, de engem sokkal jobban érdekelt volna az akció meg szerettem volna még többet megtudni a vámpírok világáról, a mágiáról ami felbukkant, minthogy arról olvassak, hogy a főszereplők civakodnak. Úgyhogy a paranormális romantikus részből az utóbbit kicsit jobban meghúztam volna, mert olyan ismétlődő volt és az újabb körök se hozták a főszereplőket közelebb a megoldáshoz. Még amikor úgy tűnt, hogy megértik egymást, akkor is közbejött valami és visszatértek a kiinduláshoz, s kezdődött elölről a huzavona.

Vlad továbbra is a titokzatos alfahím, a vámpír akiről keveset lehet tudni, s persze akkora élettapasztalattal a háta mögött teljesen érthető a viselkedése, ugyanakkor az is, hogy elvárja, Leila magyarázat nélkül elfogadja minden tettét. Persze a lány se egyszerű eset, mert csak magára hagyatkozik mindenben és bár már többször megjárta, még mindig nem hajlandó felismerni és betartani a saját határait. A legtöbb konfliktus kettejük felesleges önfejűségéből eredt, amelyikből egyikük se tanult és minden újabb eseménynél ugyanúgy viselkedtek mint az előző alkalommal…

Persze Frost továbbra is elég gördülékenyen ír és jó a humora, de keveselltem az igazi akciót és nyomozást, mindenre túlságosan könnyen választ kaptunk. A függővég miatt azonban várom a folytatást és remélem, hogy abban több lesz az akció és végre megoldják főhőseink a párkapcsolati problémáikat és végre gördülékenyebben tudnak majd együtt dolgozni.

Blogturné

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából ismét olvashatjuk Jeaniene Frost remek könyveit és immár a második része érkezik Vlad könyvének. Vlad és Leila története semmiképpen nem hétköznapi, de ezt már tudjuk.
Vajon a kapcsolatuk sorsáról sikerül dönteniük? Ki akarhat a lány életére törni? – Megtudhatjátok az Éjszaka hercege sorozat legújabb részéből.

Fülszöveg

A Sötétség Hercegével randevúzni nem könnyű…
Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé.
A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja.
Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Twice Tempted
Fordító: Szebegyinszki Szilvia
Elit start: 2018.12.04
Várható megjelenés: 2018.12.11
Megrendelés

Nyereményjáték

A mostani tíz állomásos blogturnénk az Éjszaka hercegéről szól, azonban ti is ismerhetitek a többi szereplőt, mi több lehet olvastátok mások könyvét is. A mostani játékunkban minden állomáson találtok egy könnyebb kérdést, amire a helyes megfejtéseket a Rafflecopter dobozába írjátok be.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladványom

Ki teremtette Vladot?

Rafi
a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

11/29 Insane Life
11/30 Sorok között
12/01 Függővég (Extra állomás)
12/02 Angelika blogja
12/03 Dreamworld (Extra állomás)
12/04 Deszy könyvajánlója
12/05 Sorok között (Extra állomás)
12/06 Függővég
12/07 Olvasónapló
12/08 Dreamworld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *