Menu Close

Lane Smith: It’s a Book

Lane Smith: It's a BookEzt a rövid kis könyvecskét a kedvenc könyvtáros képregényem alkotói ajánlották még novemberben. Akkor gyorsan rá is keresgéltem, teljesen meggyőzött a trailere is és persze hamarosan mentem a bookdepository-ra, hogy megrendeljem.

A sztori roppant egyszerű. Van egy szamár, laptoppal aki teljesen el van ájulva a technológiától. Igazi web 3.0 és még magasabb színvonalon tolja a dolgokat. Aztán találkozik a majommal, aki ül és könyvet olvas. Csak lapoz. Teljes intenzitással és ez persze a szamarat érdekli. Mert mégis, mit tudhat egy könyv, ami nem blogol, nem twittel, nem ad ki hangot, nincs rajta wifi stb. csak sok-sok betű? Aztán amikor a kezébe kapja a kötetet maga is megérti…

A könyv ugyan képeskönyv, de nem elsősorban kis gyerekeknek szól, hanem mindazoknak, akik szeretnek olvasni és kicsit értetlenül állnak napjaink túlságosan is kütyü-centrikus világa előtt. Kevés szöveg, nagyszerű illusztráció és majd mindenki elmosolyodik, aki belelapoz. A munkahelyemen, ahova a kötet érkezett, mindenki beleszeretett, főnököm rögtön rendelt is belőle. Nagy angol tudás se kell hozzá, hogy az ember megértse. S igazán még gyerekek is élvezhetik, azt bizonyítja, hogy rögtön első körben a kisfiamnak is kétszer el kellett mesélni a könyvet. Elvégre ő is a mai kor szülötte és bár fogalma sincs, mi az a twitter meg blog, de a laptopot meg az egeret messziről felismerte.

Ha valaki szeretné megnézni milyen is ez a könyv, van trailere is. Ami ugyan nagyjából lelövi az egész könyvet (mondjuk nincs sok cselekmény 32 oldalban:) de azért elég bájos és érthető. S ha már könyv rajongó vagyok, akkor persze kellett keménykötésűben is, mert nem volt elég a youtube verzió.


Kiadó: Roaring Book Press
Megjelenés: 2010
Terjedelem: 32 p.
ISBN: 9781596436060

4.5 Stars

2 Comments

  1. Pingback:Gyerekpolc | Olvasónapló

  2. Pingback:Mindenfélék | Olvasónapló

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *