Menu Close

Jennifer Crusie: Charlie all night

Charlie all night könyvborítóMár csak egy regény van hátra és akkor elolvastam Jennifer Crusie korai műveit is. Amelyek közt volt jobb, rosszabb és közepes is. Ez a regény a jó kategóriába tartozik és megmutatja, hogy miért is könnyű megkedvelni Crusie stílusát. Mert humoros, kiválóak a karakterek, gördülékenyek a párbeszédek, a mellékszereplők is találóak a sablon romantikus formulába is tud újat hozni és legfőképp szinte nem is érezni, hogy a regény vagy 13 évvel ezelőtt íródott.
Allie McGuffey egy kisváros rádiójánál producere a legsikeresebb műsornak. Azonban a regény kezdetekor éppen kirakják a nyerő csapatból, s munkáját az a fiatalabb, csinosabb és soványabb, egykori gyakornoka kapja, aki miatt alig pár hete dobta őt Mark, a pasija is, a műsorvezető, akinek a szerkesztője volt. De nem marad munka nélkül, hanem új feladatot kap, a rádióadó új éjszakai DJ-je, Charlie Tenniel mellett kell producerkednie. Allie a maga bulldog módján el is határozza, hogy mindenkinek megmutatja, mire képes és rövid időn belül az új műsorvezetőből is sztárt csinál. Csakhogy Charlie nem akar ismert lenni, sőt csupán másfél hónapig akar maradni a városban, mert azalatt el tudja intézni ami miatt idehívták. Az viszont már az első este kiderül, hogy Allie és Charlie az ágyban megértik egymást. Aztán már az első adás alatt sikerül hangybolyba tenyerelni, amikor a férfi az újonnan épülő városháza ellenében a régi mellett agitál. Rögtön megnő a műsor hallgatottsága, Charlie-ból akarata ellenére sztár lesz, bár valaki próbálja lejáratni, szinte semmi se árthat neki. Csak az, hogy egy hónapig távol kell tartania magát Allie-tól, mert ebben fogadtak.
Na és persze van egy aranyos kutya, aki csak Billy Joel számra hajlandó enni.
Szóval megvannak a szokásos Crusie alapok, viszont mivel ez még korai és rövid regény, részben gyorsan olvasható ugyanakkor nincs meg benne az a mélység, ami az újabb könyveit jellemzik. De láthatóan jól fejlődött az írónő.
Könnyed, nyári limonádénak, amit maximum két nap alatt elolvas az ember még angolul is, jobbat nem is lehet kívánni.

3 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *