Menu Close

Raffaella Barker: Csirketánc

A regény egy évről szól, napló formában, származási hely: Anglia, főhős: 30-as évei közepén járó nő, s éppen ezért elég sokan Bridget Joneshoz hasonlítják. Talán van benne valami, mert kicsit tényleg olyan, mintha az eredeti szingliős tovább lépett volna Raffaela Barker újságíró volt, akárcsak Helen Fielding, (egy újabb hasonlóság) s nagyon jól megy neki ez a napló stílus. Ráadásul ezek a csajok angol humorban verhetetlenek.
Venetia Summers, a regény elbeszélőjének élete is valahogy ilyen. Elvált, egyedül neveli három gyerekét, két iskolás fiát és a Szépség névre hallgató kislányát, miközben vidéki háza körül tevékenykedik, kertet gondoz, állatokat nevel, van távmunkája és igyekszik megfelelni az iskolában elvárt anya képnek. Persze nem minden sikerül úgy, ahogy tervezik, legyen az nyaralás, piknik, gombaszedés, karácsonyi buli, de bár többször sikerülnek a dolgok katasztrofálisra, valahol mindig minden bajban van valami jó is. S míg változnak az évszakok felvonulnak Venetia életének egyéb szereplői, excentrikus anyja, a vasárnapi apaként nem mindig jól teljesítő vállalkozó, újranősült férj, a hippi barátnő és az ezermester, jóképű David, akire mindig lehet számítani. Valamint kutyák, macskák, csirkék és malacok.
Leginkább azért tetszett a regény, mert olyan volt, mintha megint ott lettem volna: a vidéki Angliában. Bár a család, ahol annak idején au pairkedtem teljes volt, de akadt 3 gyerek, kicsit őrült anyuka, aki imádta a kertjét, az állatokat és rengeteg szomorú, vicces dolog történt, de legfőképp a lényeg az volt, hogy szerették egymást.
Kíváncsi vagyok a regény folytatására is, melynek Summertime a címe.

4 Stars

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *