Menu Close

Elizabeth Hoyt: Egy ágyban a szörnyeteggel

Mivel most már a második könyvet olvastam Elizabeth Hoyt-tól, nyugodtan mondhatom, hogy megvett magának és roppant kíváncsi vagyok a Maiden Lane sorozat folytatásaira. Lehet, hogy még az előzményeket is elolvasom, mert annyira jól szórakoztam ezen a történeten is. Ami ugyan egy sorozat tagja, de igazán lehet magában is olvasni, bár nem hátrány, ha legalább az előző könyvet, A sötétség hercegét ismeri az ember. Ugyanis annak egyenes folytatása ez a regény, hiszen főhőse az az Apollo Graves, akinek testvére körül bonyolódtak a 6. rész eseményei, hogy most a 7-ben ő is megkapja ami jár neki

Márpedig Apollo Gravest jól megtaposta a sors. Hármas gyilkossággal vádolták, hogy megölte a barátait, de ő semmire se emlékszik, viszont mivel előkelő börtön helyett az őrültek házába küldik. A Bedlamban eltöltött 4 év nem sokat segít rajta, sőt miután az őrök egyszer brutálisan megverik, még a hangja is elmegy. S ugyan kiszabadul, de bujdosnia kell, s mivel nagydarab, egészen vad külsejű, egy leégett színház épület mellett újjá éledő városi szórakoztató parkban talál menedéket, amit a barátja próbál rendbe hozni Apollo tervei alapján. Azonban nem sokáig tud bujdosni, ugyanis rajta kívül már állandó lakói is vannak a romos épületegyüttesnek. A színházból mardadt lakható részekben húzza meg magát Lily Stump is fiával és szolgálójával, ugyanis pond a tűzeset előtt kötött kizárólagos szerződést a tulajdonossal, s mivel ezzel feketelistára került más impresszárióknál, pénz hiányában igyekszik itt boldogulni. A nő Robin Goodfellow néven híres színésznő, aki főleg pikáns, „nadrágos” szerepekben szokott játszani, sőt, amit csak nagyon kevesen tudnak róla, színdarabokat is ír, amit kénytelen a bátyja neve alatt megjelentetni. Lily először megijed a félelmetes külsőtől és a néma férfitől, sőt rövid ideig még azt is gondolja, hogy talán nem teljesen ép az elméje, de hamarosan rájön, hogy Apollo intelligens és ő tervezi, irányítja a kertépítést. Hamarosan egyre több időt töltenek együtt és kezdik megismerni egymást, azonban valaki a férfi nyomára vezeti a hatóságokat és Apollonak menekülnie kell. Úgy dönt, hogy ez nem állapot, hogy menekülnie kell, inkább megkeresi a valódi gyilkost és tisztázza a nevét. A nyomozáshoz a legjobb hely egy vidéki főúri összejövetel, ahol éppen egy színdarabot bemutatnak, amelynek főszereplője Robin Goodfellow…

Hoyt Maiden Lane sorozatának egyik legjobb aspektusa, hogy nem a régensség időszakában játszódik, hanem még a 18. század közepén járunk, amikor parókát viseltek a főurak és nem volt annyira szabályozott a társasági élet. Ráadásul ebben a regényben még az is benne van, hogy nem a főúri körökben játszódik, elvégre Apollo kitaszított, Lily meg csak egy színésznő. Mind a kettejüknek megvan a maga titka, s az ellenségeik ott ólálkodnak azon a partin, ahova hivatalosak, s míg Apollo készül is az összeütközésre, Lilyt váratlanul éri, amikor a múltja feltűnik és azzal fenyeget, hogy összedől a világ. Egyébként ez a rész, Lilyvel volt az, ami úgy éreztem, kicsit hirtelen lett megoldva, vagyis inkább befejezve. Mint ahogy az is fura volt, hogy míg a könyv első felében oylan hatalmas szerepet kapott a kisfiú és kutyája, a másodikban egyszerűen eltűntek. Amúgy Indio és Nárcisz itt-ott túlságosan is majdnem sziruposan cukik voltak, ezért is tűnt fel, hogy behúzódtak aztán a háttérbe. Viszont a főszereplők viszonyának fejlődése nagyon jól volt kidolgozva. Nem csak egymással kapcsolatos érzelmeik fejlődése, hanem saját maguké is. Főleg Apollo volt itt a központban, aki ugye némaként indul, s amikor visszanyeri a hangját, s ezzel együtt a bátorságát és a tettrekészségét is azt kiválóan mutatta be Hoyt.

Szerettem az Egy ágyban a szörnyeteggelt, s igazán tetszettek azok a szereplők akik itt már feltűnnek és később majd kapnak saját történetet, főleg Lord Montgomery tűnt ki a maga Lokis magatartásával 🙂 Elizabeth Hoyt, továbbra is odafigyelek rád.

A magyar kiadás egyik gyengéje amúgy a borító, aminek kb. semmi köze sincs a történethez. Úgyhogy összeszedegettem, más országban mibe is csomagolták Lily és Apollo történetét:


Blogturné

A General Press kiadó jóvoltából megjelent Elizabeth Hoyt kedvelt Maiden Lane sorozatának legújabb kötete. Az Egy ágyban a szörnyeteggel előzőleg megismert Apollo történetét meséli el, akinek életébe váratlanul becsöppen Lily Stump és mindent megváltoztat.
Gyertek és ismerjétek meg velünk együtt közelebbről Apollot!

Fülszöveg
Lily Stump kisfia kifulladva rohan az anyjához: egy szörnyeteg van a kertjükben. A nagydarab, vad külsejű férfi üres tekintete azonban meggyőzi a nőt, hogy nem kell az idegentől tartania, élhetnek egymás mellett, a számukra menedékként szolgáló, düledező épületben meg a parkban. A csonka kis család és a néma idegen mindennapjai lassacskán összefonódnak, ám a nő egy nap megdöbbentő felfedezést tesz: a rejtélyes férfi cseppet sem együgyű, a bamba arc csak álca.
Mit titkolhat, mi vagy ki elől rejtőzik? És vajon mi lehet a hallgatása mögött? Szóra bírhatja-e őt Lily? Elég-e ehhez a zsigeri vonzalom, amely egyre leküzdhetetlenebbé válik kettejük között, vagy kénytelenek lesznek üzenőfüzetekre hagyatkozni a találkozásaik során? És ha a rejtélyre fény derül, az vajon nem választja el őket örökre egymástól?

Elizabeth Hoyt regényében két súlyos titkot cipelő ember kerül izgatóan közel egymáshoz; megtapasztalva azt, hogy megszólalni, megszólítani a másikat vágyat, szerelmet és elköteleződést hoz magával.
Kiadó: General Press Kft.
Oldalszám: 280 oldal
Várható megjelenés: 2017. július 26.
ISBN: 9789634520238
Sorozat: romantikus regények
Fordította: Szigeti Judit
Megrendelés

Nyereményjáték

Mostani játékunk némi utánajárással igazán nem lesz nehéz, minden állomáson egy keresztrejtvény kérdést találtok Elizabeth Hoyt könyvei világához kapcsolódóan, helyes válaszokat a Rafflecopter megfelelő dobozába szükséges beírnotok. Ha helyes minden megfejtésetek, végén a tábla vastagon kijelölt részén Elizabeth Hoyt egy másik karakterének nevét kapjátok megfejtésül. (Minden állomás Rafi dobozban szereplő száma a keresztrejtvény sorát jelöli, így ha felcserélődne netán az állomások sorrendje, akkor is a Rafiban feltüntetett sorszámot vegyétek figyelembe.)
Játékra fel!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

9. Melyik történet dolgozza fel a Szépség és a Szörnyeteget?

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:
08/03 Insane Life
08/05 Angelika blogja
08/07 Betonka szerint a világ
08/09 Dreamworld
08/11 Deszy könyvajánlója
08/13 Könyvvilág
08/14 Kelly & Lupi olvas
08/16 Kristina blogja
08/18 Olvasónapló

Save

4 Stars

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *