Menu Close

Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

sotetseghercegeElizabeth Hoyt nevével és a Maiden Lane történelmi romantikus sorozatával rendszeresen találkozgatok az általam követett oldalakon és nem egy regényének értékelése miatt szerepelnek is a várólistámon a könyvei, de eddig még nem olvastam tőle semmit. Az ember amúgy is óvatos, ha sorozatokról van szó: érdemes-e az elején kezdeni? Ha a közepén szúrópróba szerűen fogok bele valamibe, az mennyire lesz érthető? Na én most A sötétség hercegében az eddig 11 regényt és pár novellát számláló sorozat közepét fogtam ki, a 6. részt. Mert bizony ennyi már magyarul is megjelent és azt kell mondanom, hogy kiváló választás volt ez kóstolónak. Annyira, hogy miután elolvastam elkezdtem nézegetni a sorozat többi részét és igazán érdekelni kezdett, hogy vajon kik fognak a továbbiakban főszerepet játszani, s bizony izgalmasnak tűnnek az előzmények és a folytatások is.

A regénysorozat egyik érdekessége, hogy a népszerű történelmi romantikus regényekhez képest nem a 19. század elején, a régensség ideje alatt játszódik, hanem még a 18. század közepén az 1740-es években. S központi alakja egy titokzatos igazságosztó, a szegénynegyedben portyázó St. Giles-i kísértet, akiből, még itt is lehet rá következtetni, több is van, de az éppen aktuális regény főszereplője, Maximus, Wakefield hercege talán aki a legjobban hasonlít Batman-hez. Ő ugyanis tanúja volt szülei halálának és a gyilkosukat keresi már hosszú ideje. Napközben komoly munkát végez, igazgatja birtokait, fontos szerepe van a politikában, éjszakánként azonban álarcot húz és portyázni indul, kutatja a gyilkost, közben pedig segít az embereken. S még a háza alatt egy barlangrendszer is van! Egyik kirándulása alkalmával megmenti Lady Penelope-t és társalkodónőjét Artemis Greaves-t, aki meglepetésére kész lett volna maga is harcba szállni, ha a kísértet nem siet a segítségükre.

Artemis lecsúszott nemesi családból származik, állandó társasága unokatestvérének, a háttérbe húzódik és számára a jövő sok jót nem tartogat, hiszen rajta van a bélyeg: a családjában nem egy őrült volt, például ikertestvérét is annak tartják,s éppen Bedlam-ben tartják lakat alatt. A lány azonban okos és figyelmes és hamar rájön, hogy az, aki éjszaka kísértetként bóklászik St. GIles-ban nem mást, mint Lady Penelope udvarlója, Wakefield hercege. S Artemis nem átallja a tudását zsarolásra használni, mert ezzel talán rá tudja rávenni Maximust, hogy segítsen a testvérén, akinek az ártatlanságáról és józan eszéről meg van győződve.

Szóval van itt azért sok minden a szerelmi szálon kívül is, ami nagyon jól épül fel. A két főszereplő, Artemis és Maximus igazán jól megrajzolt karakterek: a lány okos, kétségbeesett és nagyon is tisztában van azzal, milyen lehetőségei vannak. Maximus pedig annyira csak a bosszúnak és a szülei emlékének szentelte az életét, hogy kell neki valaki, aki kiszámíthatatlan és felrázza, s megmutatja, hogy nem szabad annyira monomániásnak lenni. Külön izgalmas volt azt olvasni, hogy két ember akiknek az adott időszak társadalmi elvárásai szerint nem szabadna érintkeznie egymással hogyan találja meg a lehetőséget a kapcsolatteremtésre és arra, hogy áthágják a konvenciókat. Artemis nem úrinő, szegényebb származása miatt a neveltetése eltér az előkelőkétől, de éppen innen ered, hogy a világ dolgaiban jóval járatosabb, az élet eléggé megtaposta, s mivel már sok vesztenivalója nincsen, mindent belead abba, hogy a fivérét védje. Egyszerűen a történet folyamán ledobja magáról a társaság által rákényszerített láncokat és azzá az istennővé válik, akinek Maximus gondolja, s a végén megmutatja, hogy mennyire bátor és erős szívű. Hősünkhöz hasonlóhoz már többször is találkoztunk: a sebzett, zárkózott, merev férfi, aki aztán annyira szerelmes lesz, hogy elveszíti önkontrollját, de mivel Artemis annyira belevaló nő, ezt nem is csodáljuk, elhisszük Hoytnak, hogy ennek így kellett történnie: Batman megtalálta az istennőjét 🙂

Kisebb bakik azért voltak a történetben és néhány történetszál valahogy elvékonyodott és eltűnt, pedig érdekelt volna. Viszont tetszett, hogy a sorozat korábbi szereplői nem erőszakosan jelentek meg és piszkáltak jelenlétükkel, hogy őket és a sztorijaikat nem ismerem. Sőt, mint mondtam akikkel találkoztam és akikben ott van egy-egy későbbi történet lehetősége inkább felkeltették a kíváncsiságomat.

Szóval ha valaki egy olyan történelmi romantikust keres, ami nem csak a szalonokban játszódik, hanem van benne kaland, gyilkosság, őrület és nyomozás is (bár ez elég halvány, de na, mindent nem lehet), annak tényleg kapudrog lehet Maiden Lane világába A sötétség hercege.

rating-8

sotetseghercegeturne
Blogturné:

A General Press kiadó jóvoltából megjelent néhány hete Elizabeth Hoyt méltán kedvelt sorozatának, a Maiden Lane következő része a Sötétség hercege.
Maximus és Artemis múltja tele van szenvedéssel, megtanultak erősnek látszani a nagyvilág szeme előtt, de legbelül mind a ketten sérülékenyek. Vajon Maximus felül tud kerekedni büszkeségén és jó feleséget választani? – Kövessétek a turné állomásait és többet megtudhattok a főszereplőkről.

Fülszöveg:
Maximus Batten tizennégy évesen válik Wakefield hercegévé, miután szüleit egy rablás során kegyetlenül meggyilkolják. A férfi azóta járja St. Giles utcáit, és harcol a bűn ellen; reménykedve, hogy egyszer bosszút állhat. Egy sötét éjjel két hölgy segítségére siet, kimenekítve őket az erőszakoskodók karmai közül, amikor elkapja az egyik nő bátor, meg nem alkuvó pillantását. Mi lakozhat a szelíd vonások, az egyszerű, barna ruha mögött, ha a nő tekintete ennyire beszédesen erőt sugárzó?
Artemis Greaves úgy érzi, a sorsa gúzsba köti: társalkodónőként mosolyog, végszavaz, támogat és segít, de rendre csak a második, a harmadik vagy a leghátsó sorból. Mindig a társadalmi elvárásoknak megfelelően. Mindennek ellenére Artemis független nő, aki képes magához édesgetni egy herceg kutyáit; hölgyhöz nem illő módon, cipőit levetve hajnali sétát tenni a herceg birtokán… és megzsarolni a férfit. Egy herceget, a St. Giles-i kísértetet. Egy dologgal azonban nem számol, hogy a köztük fellobbanó szenvedély fenekestül felforgathatja mindkettejük életét…

Elizabeth Hoyt könyve két olyan ember szerelméről szól, akiknek gyerekkoruk óta óriási felelősség nyomja a vállát; óvatosak, valódi arcukat harcos természetük mögé rejtik. Képesek-e arra, hogy az álarcukat levetve megmutassák a másiknak valódi lényüket, kivívva ezzel a maguk és egymás boldogságát?

Eredeti cím: Duke of Midnight
Sorozat: Maiden Lane #6
Kiadó: General Press
Megjelenés ideje: 2016 (2013)
ISBN: 9789636439217
Terjedelem: 320 oldal
Fordította: Nagy Nikoletta

Extra:

A Maiden Lane sorozat kötetei:

 1. Bűnös szándék (Wicked Intentions)
 2. Csillapíthatalan vágy (Notorious Pleasures)
  2.5 Clever Jhon (novella)
 3. Botrányos vágyak (Scandalous Desires)
 4. Az álarcos csókja (Thief of Shadows)
 5. Az éjszaka ura (Lord of Darkness)
 6. A sötétség hercege (Duke of Midnight)
  6.5 A Maiden Lane Christmas Special
 7. Darling Beast
 8. Dearest Rogue
 9. Sweetest Scoundrel
 10. Duke of Sin
  10.5 Once Upon a Moonlit Night (novella)
 11. Duke of Pleasure
  11.5 Once Upon a Christmas Eve (novella)
 12. Duke of Desire (megjelenik: 2017)

 

Nyereményjáték:
Szeretitek Elizabeth Hoyt történeteit? Vajon mennyire ismeritek őket? Minden állomáson az írónő egyik magyarul megjelent könyvével kapcsolatban teszünk fel kérdést, némi keresgéléssel azok is rábukkanhatnak a válaszra, akik még nem olvastak mindent tőle. Kis segítséget adunk: keresgéljetek a fülszövegekben.
Játszatok velünk és tiétek lehet a könyv egyik példánya.
Az én kérdésem:

Az írónő egyik könyve a szépség és a szörnyetegre hasonlít, csak a szörnyeteg egy rossz modorú úriember. Melyik története ez?

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:
12.05 Insane Life
12.06 Kristina Blogja
12.07 Deszy könyvajánlója
12.09 Könyvvilág
12.10 Olvasónapló
12.11 Angelika blogja
12.12 Dreamworld

Save

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *