Menu Close

Borítóleleplezés – Melina Marchetta: Jellicoe Road

A Könyvmolyképző Kiadónál fog megjelenni a Könyvhétre Melina Marchetta Jellicoe Road című regénye, amely a magyar kiadásra új külsőt is kapott. Nem sűrűn szoktam borítóleleplezésekben részt venni, de ez a könyv már régóta a kívánságlistámon van, mert egyike a színvonalas ifjúsági regényeknek: kortárs, van benne rejtély, kis szerelem, titkok és ráadásul ausztrál, szóval a szokásostól eltérő hangokat üt meg. S mivel sok jót hallottam már róla, tűkön ülve vártam, hogy megjelenjen végre. Ráadásul tényleg menő lett a külseje is.

Itt van tehát a magyar borító, fülszöveg és link a kedvezményes előrendeléshez:

Fülszöveg

Taylor Markhamt tizenegy éves korában elhagyta az édesanyja. Tizennégy évesen megszökött a bentlakásos iskolából, csak hogy egy rejtélyes idegen a keresésére induljon és visszavigye.
Most, tizenhét évesen Taylor nem túl lelkes vezetője az iskolai titkos társaságnak, aminek a Városiakkal és az odalátogató Kadétokkal vívott éves harca a területi jogokért épp most veszi kezdetét. Idén azonban a Kadétokat Jonah Griggs vezeti, akinek átható tekintetét Taylor nem sokáig tudja kerülni.
Ráadásul Hannah-nak, az egyetlen felnőttnek, akiben Taylor megbízik, nyoma vész. Azonban ha Taylor össze tudja rakni a nyomokat, amiket Hannah hátrahagyott, a feltáruló igazság nemcsak múltjának kérdéseire ad válaszokat, de a jövőjét is megváltoztatja.

Melina Marchetta ausztrál író és tanár. Leginkább regényeiről ismert, mint például a Pizza és kapucsínó, a Saving Francesca és a Jellicoe Road. Kétszer nyerte el az Ausztrál Gyermekkönyvek Tanácsának Az év gyermekkönyve: Fiatal Felnőtt Olvasók díját: 1993-ban és 2004-ben. A Jellicoe Roadért 2009-ben megkapta az Amerikai Könyvtárak Szövetségének Michael L. Printz-díját, mint az év legjobb ifjúsági könyve. Marchetta az egyik legkiemelkedőbb kortárs ausztrál ifjúsági író.

Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: Jellicoe Road
Fordító: Benedek Dorottya
ISBN: 9789633998359
Várható megjelenés: 2017.06.08

Jegyezd elő a könyvet a Könyvmolyképző Márkaboltban, vagy tedd kívánság- vagy várólistára a moly-on

 

Borítóleleplezés logo: Designed by kjpargeter / Freepik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *