Menu Close

Pótolom a beszámolókat I.

Mivel a 2014-es várólistámat ugyan teljesítettem, de csak 5 könyvről írtam, kicsit sűrítve, de megemlítem a maradékot is. Úgyhogy jöjjön a maradékból először a romantikus szekció.

Jennifer Crusie: Maybe This Time

Maybe This TimeJennifer Crusie nagy bummal robbant be a romantikus színpadra annak idején, sorra ontotta magából a kiváló regényeket én is élvezettel olvastam a sztorikat, mert tetszett a könnyed humoros stílusa. De ő is elismerte, hogy egy idő után kicsit kiapadt és sokkal jobban dolgozott amikor partnerei voltak (mint például az Agnes and the Hitman, Don’t Look Down vagy a Wild Ride esetében), de még szerződés kötötte egyedül összehozott regényekre is. Ezek közül az egyik a Maybe This Time, ami már jó pár éve kijött, s be is szereztem, aztán azóta már magyarul is megjelent és mégis csak nagy nehezen került sorra nálam is. Talán mert éreztem, hogy amilyen nehezen született meg Crusie tollából, annyira nehéz olvasmány is lesz. Pedig igazából nem volt az. Tény, hogy valahogy hiányzik belőle az a fesztelen könnyedség, amitől annyira megkedveltem az írónő stílusát, de azért még így is voltak vidám és kedves pillanatok benne.

A Maybe This Time-ban vannak szellemek, pityókás házvezetőn, elhagyott ház, benne fura gyerekekkel, akik mellé érkezik egy hónapra, hogy rendet tegyen és megtudja mi a gond Andie, akit volt férje kér meg a feladatra. Aztán a szellemek egyre furábban viselkednek, jön médium és paraprofesszor és még az is kiderül, hogy lehet mégse volt véletlen az a bizonyos villámházasság 10 éve. Szerettem Andie karakterét, a tipikus Crusie női főszereplőt, aki okos és gyakorlatias, vág az esze és hogy a gyerekek érdekeit tartja szeme előtt. Az is teljesen világos volt, hogy mi az, ami őt és az ex-ét annyira tökéletes párossá teszi, a szexen túl, hogy mennyire kiegészítik egymást.

Igazából azt kaptam, amire számítottam, egy szórakoztató, vicces, romantikus regényt, ami néhol átment bohózatba, de valahogy úgy éreztem, hiányzik belőle az igazi tűz, az igazi szív. Mindenesetre téli kellemes olvasmánynak tökéletes volt.

Kiadó: St. Martin’s Paperback
Megjelenés: 2011
Terjedelem: 375 p.
ISBN: 9780312987862
Honnan: Vásárlás, saját példány

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

 

Jill Shalvis: Lucky in Love

luckyinloveNagy lelkesedéssel vágtam bele Jill Shalvis Lucky Harbor sorozatába két éve, aztán valahogy abbamaradt, pedig pont azokat dolgokat hozza össze egy-egy romantikus regénybe, amit szeretek: hétköznapi hősök, hihető problémákkal, megfelelő érzelemvilággal és hiteles konfliktuskezeléssel, plusz könnyed stílus, pörgő párbeszédek, humor és megfelelő arányban van még a szex is. Mindenesetre ez a regény megint visszahelyezte őt a radaromra.

Lucky Harbor a kisváros, ahol nincs magánélet és a facebookon állandóan fent van, hol lehet a legdögösebb pasikba belefutni él Mallory Quinn nővér, akit mindenki jó kislánynak tart. Barátnői unszolására végül vakrandizik az egyik legtitokzatosabb dögös pasival a városból, Ty Garrisonnal. S valóban kiszámítható élete nem kicsit borul fel és tesz olyan dolgokat, mindenki nagy megrökönyödésére, amiket eddig nem szokott. S ezzel mindjárt két részre is osztja a város facebook közösségét, van aki helyteleníti a tetteit, van aki meg nem. Bár mind a ketten tudják, hogy a viszony átmeneti lesz, Ty mégsem biztos egy idő után abban, hogy kész elhagyni a várost, bármennyire is minden lében kanál a lakossága.

Annyira sablonosnak tűnik az egész: a jó kislány aki kileng és a magányos farkas aki nem akar senkihez kötődni, de mégis működött az egész, s faltam a lapokat, hogy mi fog még történni a főszereplőkkel. Shalvis kiválóan ábrázolja Lucky Harbort, a kisvárost, ahol kiállnak azok mellett akik oda tartoznak és segítik azt, aki megérdemli, de attól még kiposztolják a facebookra a titokban lefotózott randis képeket. De ezzel együtt kell élni. Olyan életszerű minden nála, hogy az ember elhiszi, tényleg létezik egy ilyen közösség. Mallory és Ty, akárcsak a mellékszereplők teljesen hús-vér figurák, a motivációik és érzelmeik hitelesek, hogy Mallory úgy gondolja ha jobban odafigyelt volna akkor nem történik családjában tragédia, s ezt az odafigyelést aztán annyira a magáévá tette, hogy magára nem is lett ideje, csak mással foglalkozott. Mindeközben Ty meg elzárkózik attól, hogy bárkihez is köze legyen, mert ha valaki közel kerül hozzá, azt mindenki megbánja. Úgyhogy a két ellentétes erő természeten kezdi kiegyenlíteni egymást, s ez annyira egyszerűen és közvetlen történik, hogy elfogadhatóvá válik minden.

Kiadó: Forever
Megjelenés: 2012
Sorozat: Lucky Harbor #4
Terjedelem: 384 p.
ISBN: 9781455503728
Honnan: Vásárlás, saját e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *