Menu Close

Szerencsés hármas

Amikor a nyáron elolvastam Jill Shalvistól a Forever and a Dayt, azonnal utána néztem és kiderült, hogy korábban már vásároltam a Lucky Harbor sorozatból akciósan más regényeket is. Csakhogy mostanában az e-readeremmel van úgy, hogy csak gyűlnek és gyűlnek rajta az olvasnivalók, amik ugyan nem porosodnak a polcokon de legalább akkora várólistám van már azon is, mint nyomtatva. Úgyhogy belevetettem magamat a washingtoni kisváros történetének első trilógiájába, de két könyv után megálljt parancsoltam, mert nem akartam túladagolni magamat. Aztán nemrég, kicsit napsütésre és vidámságra vágyva elolvastam a harmadik könyvet is, s mivel eddig halogattam, hogy az első kettőről írjak, így most egyben tárom a nagyérdemű (helló maradék olvasók, még mindig <3 ) elé az értékeléseket.

Jill Shalvis: Simply Irresistible

Maddie Moore sose állt közel a szabad elvű, vándorkedvű anyjához, s az apja nevelte fel, ám amikor megtudja hogy örökölt és éppen életének nehéz szakaszában van, kapva kap az alkalmon, s elutazik Lucky Harborba, hogy sok mindent újrakezdjen. A kisvárosban első körben rögtön segítőkész jóképű férfiakba fut, aztán a testvéreibe, akikkel ugyan közös az anyjuk, az örökségük de úgy tűnik, más nem nagyon. Még az anyjuk is úgy jellemezte őket másoknak, jelezve mennyire különbözőek, hogy az Acélmagnólia, a Vadóc és az Egér. S Maddie az utóbbi volt. Viszont Lucky Harborban talál valamit, ami értelmet adhat az életének, szerelmet és talán családot is. Mert akármennyire is mások a lányok, valahol van bennük valami közös és az összeköti őket. Maddie pedig ráveszi a húzódzkodó Tarát és Chloe-t, hogy ne adják el a rájuk maradt kicsi hotelt, hanem hozzák ki belőle a legtöbbet.

Igazán a szerelmi szál az, ami eléggé egyértelmű, ha úgy vesszük. Maddie már érkezésekor találkozik a lefegyverzően könnyed Jax-szal, de kiderül, hogy a férfi azért sokkal komolyabb, mint amit mutat, s akárcsak a lány ő is a múltja elől menekül. Ebből kis konfliktus is lesz, mert eltitkolja, hogy mi volt a foglalkozása, pont azért, hogy védje Maddie-t. De itt a hangsúly azon van, hogy Maddie megtalálja magát, hogy mit szeret csinálni (például kötni!), s beleveti magát a kihívásokba, s ezzel párhuzamosan összehoz maga körül egy kis, ha diszfunkcionális családot is.

Kiadó: Forever
Megjelenés: 2010
Sorozat: Lucky Harbor #1
Terjedelem: 336 p.
ISBN: 9780446576468
Honnan: Vásárlás, saját e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

Jill Shalvis: The Sweetest Thing

Tarát az első könyvből kemény külsejű, határozott nőnek ismertem meg, akinek ugyan nincs rendben az élete, de felül tud emelkedni rajta. Nem gondoltam volna, hogy olyan főszereplő lehet belőle, akit megkedvelek. Pedig így történt. Tara látszólag irígylésre méltó életet élt, ő volt a kirakatfeleség autóversenyző férje mellett, de rájött, hogy neki ez nem elég és elvált. Mivel nem volt miért visszamennie Texasba, maradt Lucky Harborban, hogy segítsen a húgainak beindítani a panziót. Pedig tiniként egy csodás nyarat töltött itt el az anyjánál, s persze szerelmes is lett. Most, 17 évvel később igyekszik kerülni Fordot, akivel annak idején kapcsolata volt, mert nem úgy ért véget, ahogy szerették volna. Csakhogy a közös múlt és a letagadhatatlan vonzalom még mindig ott van közöttük. Kérdés, hogy most, felnőtt fejjel ezzel vajon tudnak-e élni. Ráadásul megjelenik az ex-férj is, mert fejébe vette, hogy visszahódítja Tarát. Az esélyekre pedig az egész város fogadhat a facebookon.

Tara valóban sokat ad a látszatra, nem mutatja ki, ha valami gondja van, mert azt gyengeségnek érzi, épp ezért nagyon őszinte, amikor sokszor a saját büszkesége gátolja meg abban, hogy kimondja amit érez. S ez volt az a pont, ahol megkedveltem, mert annyira esendő és sebezehtő volt és annyira ismerős a viselkedése. Fokozatosan azonban feloldódik és nyíltabb lesz, megtanulja kezelni az érzelmeit és végre egyenesbe jön a múlttal és a jövővel.

Kiadó: Grand Central Publishing
Megjelenés: 2011
Sorozat: Lucky Harbor #2
Terjedelem: 348 p.
ISBN: 9780446571623
Honnan: Vásárlás, saját e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

Jill Shalvis: Head Over Heels

Nos, ha Tarát nehezen megkedvelhetőnek tartottam, akkor Chloe meg az elejétől azért tűnt unszimpatikusnak, mert ő volt a Vadóc, aki akárcsak az anyja, nem tudott nyugton maradni, s ez néha olyan dolgokhoz vezetett, amelyeket normális ember tényleg nem vinne véghez. Már az első kötettől kezdve folyamatosan összeütközésbe kerül Lucky Harbor rendjének szigorú őrével Swayer-el, aki mindenféle kalandokból szedi össze. Chloe nem tűnik éppen a felelősség csimborasszójának, éppen ezért a nővérei nem kicsit gyanakodnak, amikor ő is bejelenti, hogy valami hosszútávúba szeretne fogni, méghozzá itt, Lucky Harborban. De be kell bizonyítania, hogy felnőtt a feladathoz. Úgyhogy az első két könyv irritáló Chloe-ja felnő és felelősségteljes döntéseket hoz, s még arra is rájön, hogy a ki nem mondott szavak is terhet jelenthetnek.

Ami pedig Swayer seriffet illeti, nos mind a ketten tudják, hogy nem egymáshoz valók, igazi tűz és víz ők. A férfi attól tart, hogy nehezen megszerzett egyenességét és tisztaságát képes lenne alapjaiban megrengetni a lány, Chloe pedig mindig pont attól tartózkodott, amit a seriff képvisel (törvényesség, gyökerek). Ráadásul ott van még az asztma kérdése is, vajon megér-e egy inhalálót egy lepedőakrobatika Swayerrel?

Kiadó: Forever
Megjelenés: 2011
Sorozat: Lucky Harbor #3
Terjedelem: 400 p.
ISBN: 9781455505722
Honnan: Vásárlás, saját e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

Szóval ezek után rájöttem, hogy Jill Shalvisra lehet számítani, mint aki jó kis könyveket ír. Amiben a szereplők élethűek, a történetek nincsenek elrugaszkodva a valóságtól, s még a romácon kívül van jellemfejlődés is, esetleg konfliktusok, amelyeket meg kell oldani, méghozzá úgy, hogy elfogadhatóak legyenek. Erre ráadásul jön az, hogy kiváló szereplőket mutat be, tényleg hús-vérnek tűnik valamennyi, nem csak egy tulajdonságuk van, hanem több is, azaz teljes egész emberekként lehet rájuk gondolni. S még jól adagolja a humort is. Ebben a trilógiában külön tetszett, hogy minden fejezet elején voltak aranyköpések. Maddie az anyja jótanácsait találta meg, azokból voltak idézetek, Tara meg Chloe pedig a saját élettapasztalatait osztotta meg 1-1 mondat erejéig. Ilyesmiket:

Ne vedd túl komolyan az életet. Elvégre egyikünk se ússza meg a végén élve. – Phoebe Traeger
Tanulj mások hibáiból. Nincs idő arra, hogy te is elkövesd azokat. – Phoebe Traeger
A tapasztalatot akkor szerzed, amikor fogalmad sincs, mit is akartál – Tara Daniel
Frusztráló, mikor tudod az összes választ, de senki se akar tőled semmit kérdezni. – Tara Daniel
Mindig is valaki akartam lenni. Talán kicsit pontosabban kellett volna fogalmaznom.- Chloe Traeger
Állítólag a pénz beszél, de az enyém csak azt szokta mondani: Viszlát béna! – Chloe Traeger

Összességében jól szórakoztam, mosolyogtam, megkedveltem a szereplőket és felvettem Jill Shalvist a kedvencek közé. Szerencsére van elég könyve, amit még nem olvastam.

3.5 Stars

2 Comments

  1. Pingback:Van-e még chicklit a világon?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *