Először is örvendezek, mert most már hivatalos, hogy jövőre megjelenik a Bridget Jones 3. része. Helen Fielding már írja a könyvet és azt nyilatkozta, hogy a sztoriban is eltelnek az évek, Bridget körülményei megváltoznak. A szerelmi életről persze nem szólt, csak azt, hogy azért az eltelt idő mindenen és mindenkin nyomot hagy. Amúgy teljesen érthető is, hisz Fielding maga is 30-as volt, amikor Bridget először megjelent az Independent hasábjain. Aztán a 2005/2006-ban volt még egy sorozata az újságban, amiben Bridget Jones gyereket várt (az írónő is ekkoriban lett anya:). De lássuk be, hogy maga a chicklit irodalom is leáldozóban, ma már másmilyenek a szinglik, mint a múlt század (!) végén voltak. Remélem, hogy Fielding jól fogja megragadni a változást és visszaadni, s újból szerethetjük kedvenc angol libánkat.
Na még egy folytatás hír, amiért azért nem vagyok annyira oda:  Stephenie Meyer azt nyilatkozta, hogy nincs kizárva, hogy folytatja a Twilight sorozatot.

A könyves blogon megint lehet recenziókra jelentkezni. Bár már elég sok elkelt, de még van pár, amit meg lehet szerezni, plusz itt a lehetőség, hogy ha jó vagy akkor írhatsz a könyvesblognak 😛

Kiosztották a héten a Word Fantasy Díjat is és mi se mutatja jobban azt, hogy a hazai scéna felzárkózik, mint hogy a regény kategóriát megnyerő Lavie Tidhar Oszama című könyve már magyarul is olvasható.  (Shizoo véleménye a regényről.)  Sőt a szerző hamarosan Budapestre jön és lehet vele találkozni!

Gyerekkönyvek ihlette tetkók. Van néhány egyszerűségében megkapó meg jó pár igazi festmény is közötte.

Oszd meg!