Nov 102012

Először is örvendezek, mert most már hivatalos, hogy jövőre megjelenik a Bridget Jones 3. része. Helen Fielding már írja a könyvet és azt nyilatkozta, hogy a sztoriban is eltelnek az évek, Bridget körülményei megváltoznak. A szerelmi életről persze nem szólt, csak azt, hogy azért az eltelt idő mindenen és mindenkin nyomot hagy. Amúgy teljesen érthető is, hisz Fielding maga is 30-as volt, amikor Bridget először megjelent az Independent hasábjain. Aztán a 2005/2006-ban volt még egy sorozata az újságban, amiben Bridget Jones gyereket várt (az írónő is ekkoriban lett anya:). De lássuk be, hogy maga a chicklit irodalom is leáldozóban, ma már másmilyenek a szinglik, mint a múlt század (!) végén voltak. Remélem, hogy Fielding jól fogja megragadni a változást és visszaadni, s újból szerethetjük kedvenc angol libánkat.
Na még egy folytatás hír, amiért azért nem vagyok annyira oda:  Stephenie Meyer azt nyilatkozta, hogy nincs kizárva, hogy folytatja a Twilight sorozatot.

A könyves blogon megint lehet recenziókra jelentkezni. Bár már elég sok elkelt, de még van pár, amit meg lehet szerezni, plusz itt a lehetőség, hogy ha jó vagy akkor írhatsz a könyvesblognak 😛

Kiosztották a héten a Word Fantasy Díjat is és mi se mutatja jobban azt, hogy a hazai scéna felzárkózik, mint hogy a regény kategóriát megnyerő Lavie Tidhar Oszama című könyve már magyarul is olvasható.  (Shizoo véleménye a regényről.)  Sőt a szerző hamarosan Budapestre jön és lehet vele találkozni!

Gyerekkönyvek ihlette tetkók. Van néhány egyszerűségében megkapó meg jó pár igazi festmény is közötte.

Oszd meg!

Reader Comments

  1. Na, ezekről a BJ szösszenetekről lemaradtam, igazán kiadhatták volna őket vmi könyv alakban…
    (Bár most megláttam, ki az apa, és már nem is vagyok biztos benne, hogy el akarom olvasni.)

    1. Nagyon úgy néz azonban ki, hogy teljesen más lesz a BJ3 sztorija. Persze lehet, hogy a gyerek marad… de el tudok képzelni valami egészen más kimenetet is

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *