Menu Close

Jane Green: Jemima J.

Egész gyorsan olvastam ki a regényt, s azt hiszem kicsit sokat vártam tőle. Amolyan második Bridget Jonest, de valahogy nem jött jól ki az egész.

Jemima Jones egy aprócska lapnál dolgozik Londonban, egy okos tippek rovatot vezet, bár érzi, hogy tehetségesebb, a külseje miatt mégse kap előléptetést, nem úgy, mint a kevésbé jól író, ám roppant csinos Geraldine. Jemima ugyanis túlsúlyos, mindig holnap kezdi a fogyókúrát, de állandóan elbukik és talál valami kekszet, ráadásul így sokkal kényelmesebb is, hisz eleve jobban szeret elrejtőzni az emberek elől. Amikor azonban együtt mennek internettanfolyamra Geraldine-nal és Billel, az újság jóképű és kedves tudósítójával, megváltozik benne valami. A régóta messziről csodált Bill végres szóba áll veke, s hamarosan összebarátkoznak. Az interneten pedig megismerkedik egy kaliforniai fiúval, Braddel. Jemima hirtelen azon veszi észre magát, hogy kevesebbet nasizik, majd beiratkozik egy fitnessterembe, s komoly edzésprogramba és diétába kezd.

Közben azonban Bill élete nagy esélyét kapja, a tévéhez kerül, s így elszakadnak egymástól, de sebaj, Jemimának ott van még Brad, a távkapcsolat, az edzések és a fogyókúra. S hamarosan szinte hihetetlen, de ott áll karcsún, szőkén Los Angelesben a reptéren, ahol végre találkozik a fitnessteremtulaj fiúval, s mint kiderül, ő se hazudott, valóban a világ legjóképűbb pasija. Ők lesznek hát a tökéletes pár. Na de persze semmi se tart örökké.

Ugyan a végén heppi end lesz és persze Jemima és Bill válnak egy párrá, de egészében nagy csalódás volt a könyv. Azt vártam, hogy olyan kedves és humoros lesz, mint Bridget Jones, de eléggé bizarra sikerült, hogy néhol az első szám első személyt egy kikacsintásra játszó narrátor váltotta fel, aki úgy állította be az egész történetet, mint valami tanmesét. Ahhoz képest pedig, hogy parabola akart lenni, tanulság nem volt benne. Mert Jemima nem találta meg önmagát, csak lefogyott, Bill nem a személyiségét kedvelte meg a lánynak, hanem a külsejét stb. Ráadásul a humor is kevés volt benne.

Van még a polcon egy Jane Green regény, adok neki még egy esélyt, hátha az jobban sikerült. Aztán ha mégse, akkor többet nem keresem a nevét.

2 Stars

1 Comment

  1. Pingback:Jane Green: Life Swap | Olvasónapló

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *