Feb 222007

Nos azt mondtam, adok még egy esélyt Jane Green-nek, s bár ez a könyv nem volt annyira szörnyű, mint a Jemima J. azt hiszem többet nem fogom törni magamat, hogy őt olvassam, akár angolul, akár magyarul. A főszereplők nem voltak túl szimpatikusak, s bár a koncepció érdekes volt, a végére szájbarágósra sikerült a tanulság és érdektelenségbe fulladt a történet.

Vicky Townsley igazi szingli, Londonból. Városközpontban kis lakásban él, a Poise! női magazin olvasószerkesztője, csinos, sikeres, de bármit megadna azért, hogy végre megállapodhasson. Olyan életet szeretne, amilyen a bátyjának van, vidéki házat, gyereket, férjet. Természetesen házas barátnői meg az ő életét irígylig. Hiszen a szomszéd fűje mindig zöldebb. Végül a magazin felhívást intéz az olvasóihoz, vállalkozna-e valaki, hogy elcseréljék egy hónapra az életüket Vickyével. A rengeteg jelentkező közül végül egy amerikai családanyára esik a választás.

Amber Winslow akár a Született feleségek sorozatból is kiléphetett volna. Míg a férje a Wall Streeten dolgozik, ő egy connecticut-i kisvárosban éli a háziasszonyok életét. Megvan mindene, amit csak kívánhatna, de nem elégedett, igazából csapdában érzi magát, mert az életét csupán az tölti ki, hogy megfeleljen a környezetének, a nőligának, a többi wall streetözvegynek egy olyan helyen ahol az számít, hogy mennyi pénzed van, milyen elegáns ruhákat hordasz és milyen menő a lakberendeződ.

A regény kicsit lassan indul, sokáig tart, mire eljutunk az igazi életcseréhez, ráadásul annak meg gyorsan vége van. Mindenesetre mindkét nő belátja, nem biztos, hogy a másiknak jobb, csak éppen saját elvárásaikat és életüket kell újraértékelni, s újabb célokat kitűzni és megvalósítani, s máris jobban fogják érezni magukat a saját szerepükben.

Magyarul beleolvastam az egyik regényébe valamelyik könyvesboltban, de nem tetszett a stílusa, azt hittem, hogy a fordítás olyan rossz, de igazából nem biztos, hogy ez a helyzet, mert eredetiben sincs semmi különösen izgalmas Jane Green írásában.

2.5 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *