Menu Close

Jeaniene Frost: A lángok mélyén

Ezzel a kötettel a végéhez ért Jeaniene Frost: Az éjszaka hercege sorozata, az egyetlen paranormális romantikus történet, amit az elmúlt években követtem. Egész hosszan elhúzódott a megjelenés, hiszen az elsőt még 2017-ben olvastam, s már a második meg a harmadik kötet vége is annyira függővég volt, hogy muszáj volt megtudnom, hogyan alakul Vlad és Leila története, le tudják-e győzni a hatalmas ellent. Nem mondom, hogy az elején tisztában voltam hol is tartottunk meg kikkel találkoztunk legutóbb, de szerencsére a szerző visszautalgatott korábbi eseményekre és kapcsolatokra, úgyhogy még így 2 év után is sikerült felzárkóznom. Viszont erről a könyvről sem lehet spoilermentesen írni, s bár igyekezni fogok kevés részletet elárulni, azért már most szólok, hogy nem biztos ez maradéktalanul sikerülni fog.

Leilán egy olyan erős, ősi varázslat van, amellyel még Vladot is sakkban tudják tartani, hiszen az elmúlt időszakban nyilvánvaló vált: a Karóba Húzónak ő lett a gyenge pontja. S bizony kegyetlen módon üzengetnek az ellenfelek neki a feleségén keresztül és elképesztő követeléseik vannak. S mindehhez olyan erős mágiák használnak, amellyel szemben ezek a többszáz éves vámpírok is tehetetlenek. Úgyhogy Vlad és Leila segítséget kér mágia használóktól, mert legfontosabb számukra, hogy levegyék a varázslatot a nőről. Csakhogy semmi se egyszerű ebben a paranormális lényektől hemzsegő világban, ahol nem feltétlenül igaz, hogy az ellenségem ellensége a barátom, a szövetségek egyik pillanatról a másikra változnak, újabb csapdákat kell kikerülni és ásni is. De a főszereplők eléggé elszántak ahhoz, hogy tűzön át (s néha tényleg konkrétan lángokba kell masírozniuk) az életüket (vagy halálukat? hiszen már élőhalottak) egymásért feláldozva elérjék a céljukat.

Frost paranormális világát egyre több és érdekesebb lény népesíti most már be. Voltak ugye vámpírok, nekromanták most jönnek a mágusok, boszorkányok, démonok és olyan ősi ellenfelek amelyeknek talán neve sincs. Rengeteg mellékszál van, bizonyos történetek nem is lesznek itt befejezve, érezhetően, hogy már spin-offok bevezetésére szolgáltak. Néhánynak utána is néztem, hogy valóban, lett belőlük regénysorozat, vagy volt már, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy Frost világának rajongói külön élvezték ezeket a részeket. De jómagam csak Vlad és Leila sorsára vagyok kíváncsi, úgyhogy letehettem végre ezt a regényt úgy, hogy befejeződött az ő történetük. Ráadásul nem is érzem, hogy még több lenne ebben a párosban. Mert egy idő után már ismétlődő és unalmas tud lenni, hogy mindig ugyanúgy történnek a dolgok: Leilát fenyegetik, Vlad bevadul és mindketten titkolóznak a másik előtt. S itt éreztem, hogy kicsit gyengült a sorozat: bár a világépítés továbbra is érdekes, akad meglepő fordulat, veszélyes és morbidan mulatságos kaland sőt van pár izgalmas új karakter (s igen én is Ian-re gondolok, aki megérdemli, hogy saját sorozata legyen), főszereplőink egyszerűen nem fejlődnek. Leila ugyan még több mindent megtud a saját származásáról, az új információk mellett még újabb képességei is előtérbe kerülnek és bár férjével való kapcsolata sziklaszilárd, nincs kétség, hogy mennyire odavannak egymásért, a reakciói a nehéz helyzetekre nem fejlődtek. Mivel Leila a narrátorunk sajnos őt idegesítőbbnek találtam néha, mint Drakulát.

Végre azért befejeződött és magyar nyelven is lezárult egy paranormális sorozat, amelyet az első kötettől követtem. Általában kellemes emlékek fűznek hozzá, de azt hiszem már kicsit eltávolodtam ezektől a témáktól. Mindenesetre Jeanine Frost feltétlenül hatalmas fantáziával és kiváló mesélővel megáldott író, akinek izgalmas ötletei és jól megrajzolt karakterei vannak, de ha az előző résznél lett volna vége Az éjszaka hercegének akkor is elégedett lettem volna.

Blogturné

Idén nyáron a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából megjelent Jeaniene Frost közkedvelt Éjszaka hercege sorozat negyedik s egyben befejező része a Lángok mélyén című kötet.
Vlad és Leila újabb izgalmas és egyben halálos ellenséggel találja szemben magát miközben a saját csatájukat is meg kell vívniuk.
Gyere és vesd bele magad az utolsó kötet blogturnéjába és ha velünk játszol tiéd lehet akár a könyv egyik példánya!

Fülszöveg

A ​szerelem rossz kezekben halálos fegyver lehet.

Vlad Tepesh közel hatszáz éven keresztül nem törődött senkivel és semmivel, így nem is volt mit elveszítenie. Brutalitását messzi földön ismerték, ezért a legcsökönyösebbeket leszámítva mindenki nagy ívben elkerülte. Ám most, hogy szerelembe esett Leilával, a szenvedélye hatalmába került. Egyik ellenlábasa pedig megtalálta a módját, hogy Vladot az új asszonyát felhasználva pusztítsa el.

Leilát és Mirceát erőteljes varázslat köti össze. Ha a nekromanta kínokat él át vagy meghal, Leilával is ugyanaz történik. A varázshasználat tiltott a vámpíroknak, így Vlad és Leila szokatlan helyen keres segítséget, hogy megtörjék a varázslatot. De az ősi ellenség lesben áll, és képes a legközelebbi barátaikat is ellenük fordítani… hogy végül örökre szétválassza a két szerelmest.

A New York Times bestseller Éjszaka hercege-sorozat a perzselő fináléjához érkezett. Vladot olyan ellenség akarja elszakítani hitvesétől, akinek ereje talán még a vámpírhercegén is túltesz…
A lángok mélyén (Az éjszaka hercege 4.)
Jeaniene Frost
Oldalszám: 352
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Into the Fire
Fordító: Varga Tibor

Megrendelés

Nyerményjáték

Mostani nyereményjátékunkban egy szereplő nevét kell kitalálnotok, minden állomáson másik szereplőre utaló rövid utalást fogtok találni és a nevüket kell beírnotok az aznapi bloghoz a Rafflecopter dobozban. A helyes megfejtők között kisorsoljuk a Lángok mélyén című könyv egy példányát. Játékra fel!

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

Feladványom

Egyik mestervámpír, vele kezdődött Frost világának története és eredeti neve Crispin.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

10.17 Olvasónapló
10.19 FüggőVég
10.21 Insane Life
10.23 Sorok között könyves blog

2 Comments

  1. Pingback:Blogturné – Jeaniene Frost: A lángok mélyén (Az éjszaka hercege 4.) – FüggőVég

  2. Pingback:Könyvkritika: Jeanine Frost – Into the Fire: A lángok mélyén (Az éjszaka hercege 4.) – Sorok Között Könyves Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *