Menu Close

Maggie Fenton: Erényes ​gazember

Még év elején olvastam Maggie Fenton Pajkos régensség sorozatának első kötetét, A herceg liezonját, ami könnyed romantikus történetnek bizonyult. Biztos vagyok benne, hogy azért hozta ki ilyen gyorsan a folytatást a Könyvmolyképző Kiadó, mert most éppen szezonja van a történelmi romantikus regényeknek, hála annak a bizonyos Bridgerton családnak. Szóval nekem, aki kedveli az ilyen sztorikat igazán kedveznek a kiadók ilyen tettei.
A három könyvből álló Pajkos régensség úgy tűnik magában azért annyira nem állja meg a helyét, legalábbis én úgy éreztem, hogy fontos volt: olvastam az előző részt, mert ott már megjelent Sebastian és Katherine, s elég hidegen viszonyultak egymáshoz, azaz a szemfüles olvasó már sejthette, hogy van valami a múltjukban, ami ezt kiváltotta. S bizony ebben a regényben kiderül, hogy mennyire sok a félreértés és előítélet, amit le kell küzdeniük, hogy tisztázzák a helyzetüket és egymás iránti érzéseiket. Sebastian egyetlen embert gyűlölt életében: a nagybátyját, s egyetlen nőt tartott igazán csodásnak: Katherine-t. Csakhogy nem sokkal azután, hogy a lány elvarázsolta, kiderült: ő bizony az utált rokon felesége. Innentől kezdve mindig hidegen viselkedett vele szemben, s inkább távol tartotta magát a nőtől. Csakhogy most, a nagybácsi halála után Sebastian örökli a címet és bár évekig külföldön volt, visszatér Londonba, hogy tisztázza mi is a családi helyzet. Katherine sose értette, miért gyűlöli őt a mostoha unokaöccse, de amúgy is csak rosszat hallott a nagy szélhámos és nőcsábász hírnévvel rendelkező Sebastianról, úgyhogy hiába tartotta vonzónak a férfit, inkább messzire kerülte. Csakhogy most hivatalos ügyek miatt kénytelenek ismét találkozni, ráadásul a barátaik Montford hercege és neje miatt (az előző rész főszereplői), minduntalan összefutnak. Sebastian éppen egy botrány közepébe kerül, s amikor ellátják a baját, Katherine az, aki gondozza és hamarosan kiderül, hogy a látszat meg a pletykák nagyon fájdalmas múltbéli eseményeket takarnak, s az összes félreértés innen ered…

Maggie Fenton az utószóban elismeri, hogy nem igazán volt szempont számára a történelmi hitelesség, bár pont az egyik fontos kérdésnek, hogy özvegy nagynéni és mostoha unokaöccse között lehet-e házasság éppen utána nézett, de ennél többet ne keressünk a könyvben, mert a szerző egyetlen célja a szórakoztatás. Sőt igazából még maga a románc is rengetegszer háttérbe szorul a humor javára. Szinte egymást követik a bohózatba hajló jelenetek, a mellékszereplők valódi karikatúrák, s a párbeszédek is teli vannak csattanókkal. De ez már abból is nyilvánvaló, hogy a fejezetek címei igazából az eseményeket vetítik előre, csak éppen kifigurázva:

„Amiben az özvegy márkiné egyáltalán, határozottan és kategorikusan nem epekedik egy gazember után”
„Amiben a sors váratlanul kellemetlen fordulatot vesz Soho rázós részén”
„Amiben a rossz francia melodráma szélsebesen zajlik a Bruton Streeten”
„Amiben a rossz francia melodráma újra felüti a fejét, amiért a szerző előre bocsánatot kér”

A regény nagy meglepetése, hogy a látszat mindig csal, mert Sebastianról kiderül, hogy igazi fahéjas csiga, azaz béta hős, Katherine pedig sokkal határozottabb és kezdeményezőbb is, mint szerepe szerint várható lett volna. Amivel azonban nem voltam kibékülve, az az előző könyv hőseinek szerepeltetése: főleg az zavart, hogy Astrid mintha teljesen megváltozott volna és hiányzott belőle az a szikra, ami annyira kedvelhetővé tette az előző részben.
Mindezen fenntartások mellett azért kellemes pár délutánt okozott a regény olvasása, de megértem, ha valakinek ez már túl sok lenne a komédiából 😊

Blogturné

Az Erényes gazember című történettel folytatódik Maggie Fenton A pajkos régensség című trilógiája, melyet magyar nyelven a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában olvashatunk.
Tartsatok velünk blogturnénkon és ha a szerencse is mellétek áll, akkor megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott könyvet.

Fülszöveg

Vajon ​a sötét múltú, javíthatatlan gazember meg tudja olvasztani a jégkirálynő szívét?
Sebastian Sherbrook – a királyság egyik legzüllöttebb alakja, egy igazi gazember – a gyűlölt nagybátyja halála után megörökli a Manwaring márkija címet. Így azzal a céllal tér vissza Londonba, hogy egyszer és mindenkorra rendbe hozza az imázsát. Arra nem számít, hogy önhibáján kívül szinte azonnal a szezon legnagyobb botrányába keveredik, és ezzel régóta titkolt terve, hogy udvarolni fog az egyetlen nőnek, akire valaha vágyott, dugába dől.
A fiatal Lady Katherine Manwaring, bár régóta vonzódik a férfihoz, hisz a néhai férje unokaöccséről szóló pletykáknak. Ezen az sem változtat, hogy a Times „London legszebb férfija” címmel illette Sebastiant, jogosan. Viszont amikor a sors Katherine kegyeire bízza a férfit, a nő két megdöbbentő igazságra jön rá: Sebastian talán mégsem annyira züllött, mint azt a híre sugallja, és hogy reménytelenül szerelmes… belé.
Egy feldühödött apa, egy végtelenül mogorva kutya, egy kis zsarolás, jó néhány pirkadati párbaj és minden lében kanál barát csupán néhány a problémák közül, amik a szerelmesek boldogságának útjában állnak. Vajon Katherine végül képes lesz elfogadni Sebastian szerelmét – és a férfi azután is akarja majd őt, hogy megismeri a nő sötét titkát?
Éld át üdítő és fordulatos románcuk alakulását!
Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Virtuous Scoundrel, 2015
Fordító: Kereki Noémi Valentina
Oldalszám: 352
Megrendelhető

Nyereményjáték

átékunk a zsánerhez kapcsolódik. A turné minden állomásán elrejtve egy-egy olyan szerző nevét találjátok, akinek legalább egy történelmi romantikus könyve megjelent már a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A ti feladatotok csupán annyi, hogy ezt a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

05.08 Betonka szerint a világ…
05.10 Hagyjatok! Olvasok! extra
05.12 Olvasónapló
05.14 Hagyjatok! Olvasok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *