Menu Close

Susan Mallery: Summer Days

Susan Mallery: Summer DaysLehet, hogy kicsit öregszem, de a chicklit és a nagyvárosi romantikus regények helyett sokkal jobban vonzanak mostanában a kisvárosban játszódó könnyű olvasmányok. Pont ez a kíváncsiságom vezetett el Kristan Higginshez is, s közben még két írónőre és munkásságukra is felfigyeltem. Ezek egyike Susan Mallerry, akinek a neve elég sűrűn bukkan fel mostanában mindenfelé (legalábbis számomra sűrűn), elég termékeny írónő, nemrég jelent meg az egyik könyve magyarul is. Jómagam a Fool’s Gold városában játszódó modern romantikus regényei közül a hetediknél döntöttem úgy, hogy meg kell vele ismerkednem. Úgy okoskodtam, hogy ha a könyveit az fűzi lazán össze, hogy egy helyen játszódnak, de mindegyiknek más-más páros a főszereplője, akkor nem gond, ha a sorozat közepén vágok bele a lecsóba. S ez így is történt.

Nem éppen szerelem első látásra történik a két főszereplő esetében, ugyanis egy peres ügy kapcsán ismerkednek meg. Heidi Simpson egy utazó vurstliban nőtt fel, egyetlen élő rokona a nagyapja, s mindig arról álmodott, hogy valahol végre letelepszik és otthon fogja érezni magát. Úgy tűnik, hogy ez Fool’s Gold városában megtörtént végre, földet vett, farmot vezet, kecskéket tart, sajtot készít. Csakhogy az idillbe beleszól egy csúnya bírósági ügy és nagyapja meggondolatlansága miatt veszélybe kerül, amit eddig kialakított. Amíg a döntés megszületik, kénytelen otthonát idegenekkel megosztani. May Strykerrel és a fiával Rafe-fel. A Castle Ranchot inkább csak az anya szeretné magának, mert kellemes emlékek fűzik hozzá, míg a fiú, aki sikeres és gazdag üzletember lett útált ott élni, s gyermekkorából csak a sok munka, nélkülözés és a túl korán magára vállalt felelősség az, amire vissza tud gondolni. Ennek ellenére semmi kedve hagyni, hogy May-t csőbe húzzák, úgyhogy marad ő is a farmon, hogy ne legyen probléma amíg a bíróság nem dönt az ingatlan kérdésében. Heidi és Rafe hamarosan sok időt kénytelenek együtt tölteni és kiderül, hogy az első benyomásaik egymásról elég csalókák voltak és lassan de biztosan összebarátkoznak, s hamarosan valami komolyabb is kezd kibontakozni közöttük. Csak azért még mindig ott van közöttük a bizonytalan kimenete a pernek…

Nagyon kedves és korrekt kis könyv volt ez és érthető, hogy annyira népszerű az írónő. Eleinte kicsit lassan ment az olvasás, mert amíg igazán nem ismerkedtem meg a szereplőkkel nem tudtam beleélni magamat a helyzetükbe, megkedvelni őket, sőt Heidi egy darabig nagyon távoli maradt számomra. Aztán történnek a dolgok és teljesen beszippantott a sztori. A mellékszereplők is jól el vannak találva, főleg Heidi barátnői (akikről majd külön könyvben lesz szó), meg Rafe anyja és a lány nagyapja. Sőt idővel egyre több humoros esemény is begyűrűzik és az ember kénytelen mosolyogni May mindenféle praktikáin, naivitásán és hogy sikerül neki mindenbe beleugrasztania az alapból tartózkodó Rafe-t. Amennyi a kisvárosból megjelenik az is eléggé elbűvölő, nem volt zavaró, hogy eddig nem olvastam egyik másik regényt se a sorozatból. Egyedül talán az érzelmi konfliktusok voltak értelmetlenek, annak az oka, hogy miért húzódzkodik a két főszereplő annyira a szerelemtől: elvégre egyiknek se volt még tapasztalata a témában, csak azt hitték már láttak olyat és nem tetszett nekik.

Könnyű nyári olvasmánynak Susan Mallery regénye mindenképpen ajánlható, s jómagam is betáraztam a következő két részt, amelyek Heidi barátnőiről szólnak.

Kiadó: HQN Books
Megjelenés: 2012 május 29
Sorozat: Fool’s Gold #7
Terjedelem: 378 p.
ISBN: 9780373776832
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *