Menu Close

Heather Brewer: First Kill

Heather Brewer: First KillHeather Brewernek ez a regénye egy sorozat első része. Az írónő korábban már jelentkezett és sikerre vitt egy sorozatot, melynek főszereplője egy tinédzser félig vámpír, félig ember fiú, Tod Vladimir. Ezekben a regényekben tűnik fel Joss MacMillan először, aki eleinte Tod barátja, majd ellensége lesz. Az új sorozat, a Slayer Society Chronicles a történetet a másik szemszögből mutatja be, azaz Joss oldaláról.

A regény főszereplője Joss MacMillan nagyjából normális életet él, 10 éves, imádja a húgát, rendezettek a családi körülményei. Csak éppen az iskolában lóg ki a sorból, mert akaratlanul is mindig mindenkinél jóval gyorsabb és ügyesebb, ezért aztán senki se szeret játszani vele. Már alig várja a nyarat, amit az unokatestvéreivel tölthet, amikor is tragédia történik. Joss hajnalban fura hangokra ébred és még látja, amint egy vámpír kiszívja a vért kishúgából. Természetesen senki se hisz neki, úgy mondják, valami kegyetlen gyilkos tört rá Cecile-re. Az egyetlen ember, akit érdekel, mit tapasztalt Joss, az a nagybátyja, Abraham aki felajánlja a lehetőséget, hogy ha eljön az ideje a fiú bosszút ajánljon. Ő ugyanis tagja a vámpírok ellen létrehozott Gyilkos Körnek (Slayer Society, röviden SS), melynek tagjai arra esküdtek, hogy kiirtják ezeket a vérszívókat. Josst most már csak az élteti, hogy várja, Abraham mikor jelentkezik nála és váltja be az ígéretét. Addig is nincs más dolga, mint tovább fejleszteni különleges képességeit: sportokban, közelharcban, amiben csak tudja. Három évvel később Joss-t Abraham meghívja, hogy töltse vele és harcostársaival a nyarat, s felkészüljön arra, hogy belép a Körbe. A fiú elmúlt három éve nem volt túl boldog, szülei mintha észre se vennék, hogy van élő gyermekük is, állandóan költöztek, saját magát pedig állandóan vádolta, hogy nem tett meg mindent annak érdekében, hogy megmentse Cecile-t. Joss tehát alig várja, hogy megkezdődjön a kiképzése New York állam hegyei között. Itt megismerkedik az Abraham vezette csapat tagjaival és az egyikük, Sirus vele egy idős lányával Kat-tel. De még mielőtt nagyon otthon kezdené érezni magát a nagybátyja keményebbnél keményebb próbák elé állítja. Aztán kiderül, hogy szinte semmi se az, aminek látszik, a vámpírok megpróbálják elhinteni a bizalmatlanság magjait a csapat tagjai között és mindenki gyanakszik mindenkire. Persze Joss a leggyanúsabb, mint a legújabb tagjelölt. A regény végére olyan meglepetések érik az olvasót, amire legkevésbé sem számít.

Az írónő nagyon jól megragadja a kamasz fiúk életérzését: egyedül vannak, családjukra nem számíthatnak, nehéz megnyílni és a bűntudat nagyon sok mindenre képes rávenni az embert. Joss mellett azonban a legtöbb szereplő csak bábu, kevéssé ismerjük meg őket, főleg a Slayerekről olvastam volna többet.

Mielőtt belekezdtem volna, azt hittem előzmények nélkül nem lesz érthető, élvezhető a történet, de nem így volt. Joss sztorija kerek egész, vagyis nyitva van a folytatások előtt, ami már a második könyvben ugyanabban a városban játszódik, ahol a The Chronicles of Vladimir Tod. Ráadásul érdekes volt egy igazán fiúknak íródott vámpíros regényt olvasni, ahol egészen más dolgokon van a hangsúly, mintha ugyanezt lányszereplőkkel írták volna meg.

Sorozat: The Slayer Chronicles #1
Kiadó: Dutton Juvenile
Megjelenés: 2011 szeptember
Terjedelem: 309 p.
ISBN: 9780803737419
Honnan: Kiadói, recenziós e-book


Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *