Menu Close

Ronda Thompson: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai

A borítóból és a címből azt feltételeztem, hogy eléggé gagyi történetet fogunk kapni, de igazából egy kellemesen szórakoztató regény ez, igazi nyári, könnyed olvasmány. Van benne elég izgalom, néhány butaság, de alapvetően lehet benne találni kiváló dolgokat is. Ez a könyv úgy néz ki, mintha a chicklit irodalmat kereszteznénk a paranormálissal, s valóban az is. Van benne szingli lány, legjobb barátnő, cipők, vásárlások, pasigondok, szex, na meg vérfarkassá változás és még vámpírok is feltűnnek.

Lou Kinipski igazi szépség, elvégre egy szupermodellnek annak kell lennie, megvan mindene amiről egy lány álmodhat. De ez csak a felszín, Lou ugyanis néha vérfarkassá változik. Vagyis eddig egyszer változott át teljesen, 7 évvel korábban a szalagavatója után, s ekkor szökött meg otthonról, alakított ki magának egy új személyiséget, később egy fotós ajánlására próbálkozott a modellkedéssel, ami bejött neki. 7 éve nem járt otthon, elhagyta nevelőszüleit és azóta csak meg-megjelennek rajta a vérfarkasokra utaló jelek (szőrcsomók, karmok, fogak), de teljesen még nem változott át újból. Ráadásul amióta rejtőzködik régi önmaga elől, rémálmai is vannak, amelyek mostanában sűrűbbé válnak. Lou a regény elején dönt úgy, hogy végre kézbe veszi sorsát és megtudja miért is van neki ez a keresztje, s megbíz egy magándetektívet, hogy kutassa fel a származását. Közben pedig egy jóképű rendőrrel is találkozik, aki frissen megölt nők ügyében nyomoz, akik határozottan emlékeztetnek külsőleg Lou-ra. A lánynak ijesztően pontos információi vannak a halálaik körülményeiről, ugyanis rémálmaiban látja, hogy végeznek ezekkel a nőkkel. Mivel Terry, a szexis nyomozó nem igazán hinne a vérfarkas dologban, Lou azt mondja neki, hogy látomásai vannak, s ez alapján sikerül rávennie a fiút, hogy engedje, had vegyen részt a nyomozásban.

Igazából az Inni és élni hagyni-hoz képest (s mostanában azt hiszem ehhez fogom hasonlítani a természetfelettivel foglalkozó bestsellereket), elmarad a regény színvonala, mert vannak benne sablonos fordulatok, több helyen már bevált motívumok, olcsó megoldások, de gyorsan olvasható, klassz stílusú írás, kikapcsolja az embert, nyári olvasmánynak tökéletes. Ráadásul a borítója az pont tökéletes: tényleg ötvözi a két stílus jegyeit.

Sajnos hiába ér véget azzal a kötet, hogy még van egy csomó kérdés, amit Lounak meg kell vizsgálnia, többek közt kiderítenie a származását és hogy és miért is lett vérfarkas, sose fogjuk megtudni. A szerző
ugyanis még 2007-ben elhunyt és eredetileg is a kötet poszthumusz műként jelent meg, úgyhogy az itt megkezdett vérfarkas és vámpír vonal már örökre befejezetlen marad.

Eredeti cím: Confessions of a Werewolf Supermodel
Kiadó: Ulpius ház
Fordító:  Turai Katalin
Megjelenés: 2009 (2007)
Terjedelem: 398  p.
ISBN: 9789632542515

3 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *